به گزارش پایداری ملی، بهنقل از روابطعمومی استانداری سیستان و بلوچستان، محمد نهاوندیان در کارگروه باز آفرینی شهری و بافتهای فرسوده سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هر کجا نقطه آسیبی وجود دارد باید به سرعت علاج و درمان شود، اظهار داشت: تمام دستگاهها به ویژه محلی و ستادی باید با همتی مضاعف روند بازآفرینی بافتهای ناکار آمد را سرعت بیشتری بدهند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه موانع پیشرفت در سیستان و بلوچستان باید برداشته شود، ادامه داد: اگر تمام دستگاه ها در زمینه بافت های فرسوده پای کار بوده و کمک کننده باشند در این طرح موفق خواهیم شد. اگر خواهان طرحی ماندگار هستید باید توجیه اقتصادی داشته باشد؛ طرحی ماندگار خواهد شد که توجیه منطقی و اقتصادی داشته باشد و این امر هم تنها مختص به حوزه مالی نیست بلکه ابعاد اجتماعی یک طرح نیز مدنظر است.
وی به بنیاد مسکن و راه و شهرسازی در حوزه طرحهای باز آفرینی سیستان و بلوچستان توصیه کرد که به بخش توسعهگرا، بخش خصوصی و مالی در پیشبرد طرحهای خود توجه کنند چراکه تنها با واگذار کردن طرح به مردم، آن طرح موفق نخواهد شد.
نهاوندیان با اشاره به طرح «امید» به عنوان یکی از طرحهای مهم دولت، افزود: این طرح به منظور بسیج تمام دستگاههای دولتی، هماهنگی و کمک به سازمان راه و شهرسازی در حوزه باز آفرینی پیشبینی شده و مورد تأیید رئیس جمهوری قرار گرفته است. در حوزه باز آفرینی شهری و بافتهای فرسوده در کشور تاکنون طرحی مورد تأیید قرار نگرفته؛ طرح باز آفرینی در حوزه شهرهای زاهدان و چابهار از جمله طرحهای بزرگ ملی است که در صورت تحقق آن به الگوی کارآمد در حوزه باز آفرینی شهری و بافتهای فرسوده تبدیل خواهد شد. عدم توسعه یافتگی، خشکسالی و پراکندگی سکونتی از جمله مشکلات بافتهای ناکارآمد در حوزه شهری زاهدان و چابهار عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری نیز در این نشست گفت: رئیس جمهور تاکید فراوانی در توسعه بازآفرینی شهری و ارتقا توسعه بافتهای ناکارآمد دارند. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ظرفیت عملیاتی بالایی برخوردار است و انجام طرحهای مختلف در سطح کشور گواهی براین کارآمدی است.
سیدمحمد پژمان بیان کرد: نشستهای متعددی در حوزه بازآفرینی شهری برگزار شد که به ارائه سندی برای حضور بنیاد مسکن انجامید. پنج هزار واحد در حوزه شهر زاهدان در نظر گرفته شده که اعتبار این طرحها از محل صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همکاری همه دستگاههای مرتبط در این حوزه را مهم عنوان کرد و افزود: تمام دستگاههای اجرایی دست اندرکار با تمام ظرفیت باید وارد کار شوند. نقش و همکاری مردم در عملیاتی شدن این طرحها مهم است؛ باید نظرات و پیشنهادات مردم و تشکلهای مردمی نیز خواسته و لحاظ شود.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: حاشیهنشینی یکی از معضلات و تهدیدات چند دهه اخیر در حوزه شهری است. مشکلاتی چون شرایط اقلیمی و جغرافیایی، خشکسالی، بیکاری و مواردی از این دست سبب شده امروزه در شهرهای بزرگی چون زاهدان و چابهار شاهد رشد حاشیهنشینی و مشکلات این معضل باشیم.
محمدجواد حق شناس تصریح کرد: دولت 500 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای کمک به ساماندهی حاشیهنشینی زاهدان به ازای هر واحد 50 میلیون تومان اختصاص داده است. 200 میلیارد تومان نیز برای 10 هزار واحد به هر واحد 20 میلیون تومان کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است.
وی افزود: دولت همچنین 300 میلیارد تومان برای تأسیسات زیربنایی، روبنایی و کارهای عمومی مناطق حاشیهای هزینه میکند که در هیج جای دیگری چنین سابقهای نداشته است. کار توسط مردم شکل میگیرد و از این حیث نیازمند همکاری آنها در این حوزه هستیم.