به گزارش پایداری ملی، نفسیه میرکتولی معاون پدافند غیر عامل وزارت بهداشت اظهار کرد: وزارت بهداشت برنامهریزی خوبی در زمینه پدافند غیر عامل برای مقابله با حوادث و بلایا، به خصوص سیل تدوین و آن را به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برای اجرای درست و مدیریت بهینه هزینهها و امکانات ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد: در بحث پدافند غیرعامل بخشی تهدیدات شناسایی شدهاند که موضوع امنیت سلامت و حتی مسائل بهداشتی، درمانی در زمان مقابله با سیل و دیگر حوادث و بلایای طبیعی بخشی از آن است.
وی تأکید کرد: بروز ناهنجاریهای اجتماعی، سلامت روان و مشکلات پزشکی از جمله تهدیداتی هستند که در زمان بروز سیل یا سایر حوادث طبیعی ممکن است بروز پیدا کند.
میرکتولی افزود: در وزارت بهداشت تیمهایی برای شرایط اضطرار(HPRC ) مانند وقوع سیل و زلزله تشکیل شده است تا در کمترین زمان ممکن، سریعترین و بهترین اقدامات برای مقابله با تهدیدات انجام شود.
وی ادامه داد: در هنگام بروز سیل پروتکلهایی را تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کردهایم که در آن وظایف معاونت درمان، بهداشت و آزمایشگاهها در ابعاد مختلف تعیین و مشخص شده است.
میرکتولی گفت: مدیریت بیمارستانهای شهریار یکی از اقدامات مهم در هنگام بروز سیل و سایر حوادث طبیعی محسوب میشود زیرا در این شرایط با مدیریت صحیح کار امدادرسانی به مصدومان بهتر انجام میشود.
وی یادآوری کرد: نیروهای امدادی هنگام بروز بلایای طبیعی باید در قالب تیمهایی ویژه باشند تا امدادرسانی و مقابله با تهدیدات با سرعت بالایی انجام شود، این تیمها به صورت پایلوت در ۹ دانشگاه علوم پزشکی تشکیل و مانوری برای مقابله با هر گونه تهدیدات در این خصوص برگزار شده است.