وی با بیان اینکه بررسی اولیه شده است اما باید سیلاب کمتر شود و گمانه زنی شود و وضعیت زمین شناسی بستر رودخانه را بیشتر شناخت پیدا کنیم، تصریح کرد: باید ببینیم آیا میشود پایه پل را سرجایش برگرداند و یا همانجا تثبیت کرد؛ بقیه پایههای پل هم احتیاج به استحکام بخشی دارند.
معاون سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه «کشکان» یکی از پلهای مهم و پلهای مادر است که در فهرست موقت یونسکو هم قرار دارد، افزود: این پل پایههای ساسانی دارد و ساخت آن در قرن چهارم محرز است.
طالبیان با اشاره به اینکه در کنار کشکان نیز یک پلی قرار دارد که تا قبل از سیلاب از روی آن عبور میکردند که مربوط به اوایل پهلوی است و مهم است، ادامه داد: این مجموعه پلها خیلی بااهمیت است و باید تلاش کنیم به جز اینکه وضعیت را تثبیت کنیم بستر را هم به ساماندهی برسانیم.
وی همچنین در رابطه با خسارات وارد شده به خانههای تاریخی بروجرد با اشاره به اینکه همکاران ما در بروجرد به دقت میزان خسارت وارده بر اثر بارانهای سیل آسا را احصا کردهاند، اظهار داشت: برای اینکه یک برنامه ریزی داشته باشیم و اینکه مرمت اضطراری کدام یک را به فوریت ظرف این هفته آغاز کنیم و کدام طرحها برای مرمت اساسی باید تهیه شود، در حال بازدید هستیم.
معاون سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه برخی خانههای تاریخی بروجرد به دلیل دخالتهای گذشته دچار اشکال بیشتری شده است، پشت بامها را خوب درست نکردهاند، برخی جاها هم مرمت شده و از خسارات بیشتر جلوگیری شده است، افزود: تعداد زیادی بنا وجود دارد که نیازمند رسیدگی فوری و اضطراری است.
طالبیان با تاکید بر اینکه آنچه همکاران ما گفتهاند ۷ میلیارد تومان خسارت به خانههای تاریخی بروجرد وارد شده است، افزود: در کل لرستان بیش از ۷۰ میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی و زیرساختهای گردشگری خسارت وارد شده است.
وی یادآور شد: کمک میکنیم از سوی ستاد بحران استان مرمت این آثار تاریخی در درجه اول قرار بگیرد چون مقصدهای مهم گردشگری است و به معیشت مردم گره خورده است.