محققان ادعا می کنند با دستکاری ژنتیکی نوعی باکتری می توان از آن به عنوان آفت کش طبیعی استفاده کرد و همزمان این باکتری خطری برای سلامت انسان ندارد.
به گزارش پایداری ملی، طبق تحقیقی جدید یک نوع باکتری میتواند بدون نیاز به آفت کشهای شیمیایی از محصولات کشاورزی محافظت کند.
در این تحقیق از روش تولید واکسن استفاده شد تا میکروبها برای انسان ایمن و همزمان ویژگیهای آنتی میکروبی آنها حفظ شود.
محققان انگلیسی طی این پژوهش توانستند خطر ابتلاء به عفونت ریه را از نوع تحول یافته یک باکتری حذف کنند. این در حالی است که همزمان قابلیتهای باکتری برای از بین بردن بیماریهای دانه گیاهان حفظ شده است.
محققان دانشگاه کاردیف امیدوار هستند با انجام آزمایشهای بیشتر در انسانها و بهبود باکتری حاصل بتوانند فرایند تولید غذا را ایمن تر، حافظ محیط زیست و عاری از مواد سمی کنند.
به هرحال پژوهش آنان روی باکتریهای burkholderia متمرکز است. این گروه از باکتریها طیفی از ترکیبات تولید میکنند که با قارچها، آمیبها و دیگر گونههای باکتری که عامل بیماری محصولات کشاورزی هستند، مقابله کند.
«اشوار ماهنتیرالینگام» محقق ارشد پژوهش میگوید: باکتریهای سودمند مانند burkholderia به طور طبیعی همراه گیاهان رشد کردهاند و نقشی اساسی در حفظ محیط زیست در آینده دارند.
تا سال ۱۹۹۹ میلادی از این گونه و آفت کشهای طبیعی دیگر به طور گسترده استفاده میشد اما با آگاهی بیشتر از خطرات ابتلای افراد به عفونتهای جدی فیبروز کیسهای، استفاده از آنها کاهش یافت. از سوی دیگر از آن زمان تاکنون نگرانی درباره تأثیرات آفت کشهای صنعتی افزایش یافت است.
این در حالی است که ماهنتیرالینگام سالها روی باکتری مذکور در فیروز کیسهای مطالعه کرد و تحقیقات او منجر به تولید دو آنتیبیوتیک انسانی Cepacin A و B شد.
اما او و گروهش اکنون مشغول بررسی تأثیرگذاری این آنتیبیوتیک در آفات کشاورزی هستند. به همین منظور آنها با استفاده از ابزارهای توالی ژنتیکی توانستند ژنهایی را ردیابی کنند که burkholderia با کمک آنها Cepacin میسازد. در مرحله بعد آنها از همین تکنیک در خنثی سازی قابلیتهای عفونی باکتری و حفظ تأثیرات Cepian استفاده کرد.
آزمایش روی موشهای مبتلا به عفونتهای ریه نشان داد ژنهای جهش یافته هیچ گونه خطری برای آنها ندارد.