۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۶
کد خبر: ۳۷۹۴۴
سید بهاالدین حسینی هاشمی:
وجود دو بازار ارز را یکی از دلایل تفاوت نرخ ارز دانست و اظهارداشت: وقتی دو بازار ارز فعالیت کند، تفاوت نرخ هم شکل می‌گیرد.
سید بهاالدین حسینی هاشمی ، وجود دو بازار ارز را یکی از دلایل تفاوت نرخ ارز دانست و اظهارداشت: وقتی دو بازار ارز فعالیت کند، تفاون نرخ هم شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به کم عمق بودن بازار بازار آزاد، افزود: علت دیگر اختلاف نرخ‌ها نبود رهبر در بازار است؛ در دوره‌ای بانک مرکزی به بازار وارد می‌شد و نرخ‌گذاری می‌کرد، اما در حال حاضر بازار ارز گرداننده و رهبر ندارد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: انجمن صادرکنندگان محصولات پتروشیمی بیشترین ارز حاصل ارز صادرات را دارند و اگر بانک مرکزی این گروه را به شیوه صحیح هدایت کند، نرخ ارز تعدیل خواهد شد.

وی تهدیدات تحریمی را در وجود اختلاف نرخ بین دو بازار ارز موثر دانست و گفت: این تهدیدات موجب شده عرضه کنندگان ارز در برابر کاهش نرخ مقاومت کنند.

به گفته وی در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید تقاضای ارز دانشجویی به بازار آزاد وارد می‌شود و تقاضای ارز در بازار آزاد را بیشتر می‌کند.

حسینی هاشمی در پاسخ به این سوال که تامین ارز مسافرتی و دانشجویی با نرخ بازار ثانویه توسط سیستم بانکی را توصیه نمی‌کنید؟ اظهارداشت: سیستم بانکی منابع ارزی زیادی در اختیار ندارد و تعهدات ارزی بیش از منابع است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تک نرخی کردن ارز موجب می‌شود بانک‌ها جذب کننده عمده ارز شوند، افزود: تک نرخی کردن ارز به معنای واقعی اختلاف زیاد نرخ در بازار‌ها را از بین می‌برد.

وی اضافه کرد: یکسان سازی نرخ ارز در سال‌های گذشته قابل اجرا بود، اما فرصت‌های طلایی برای این کار از دست رفت.

حسینی هاشمی تاکید کرد: بنابراین برای کاهش فاصله بین بازار‌ها باید رهبری بازار شکل بگیرد و سیاست یکسان سازی نرخ ارز اجرایی شود تا تفاوت بین بازار‌ها به حداقل برسد


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر