یکی از اعضای حزب دموکراتمسیحی آلمان با توجه به رویکرد یکجانبه و تهاجمی آمریکا، اعتماد مجدد ایران به این کشور را غلط دانسته تأکید کرد که مطمئناً سرویسهای اطلاعاتی آمریکا برای تغییر نظام در ایران فعالند.
به گزارش پایداری ملی، "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا چندی پیش بعد از تهدیدها و توهینهای فراوان به ایران و در آستانه اجرایی شدن تحریمهای جدید خود علیه ایران پیشنهاد غافلگیرکننده مذاکره بدون پیششرط با ایران را ارائه داد.
خبرنگار درباره هدف ترامپ از ارائه چنین پیشنهادی در این شرایط پرتنش مصاحبهای را با پروفسور "ماکس اوته" از کارشناسان برجسته آلمانی ــ آمریکایی و اعضای حزب دموکراتمسیحی آلمان انجام داده است.
پیشنهاد ترامپ برای مذاکره بدون پیششرط با ایران نمایش است
وی در پاسخ به این پرسش که چه هدفی در پس پیشنهاد ترامپ به ایران برای مذاکره بدون پیششرط با ایران نهفته است گفت: ترامپ همواره به چنین دیدارهایی علاقه دارد و اخیراً مذاکرات و نشستهایی را با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و رهبر کره شمالی هم برنامهریزی کرده است. این پیشنهاد وی هم یک نمایش است.
اعتماد مجدد ایران به آمریکا غلط است
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران در آستانه اجرایی شدن است و در این شرایط آیا ایران باید همچنان به ترامپ اعتماد کند گفت: آمریکاییها در سالهای اخیر اغلب بهصورت یکجانبه و تهاجمی رفتار کردهاند و این مربوط به دوره ترامپ نیست، از این رو اعتماد مجدد به ترامپ غلط است، اما مذاکره و گفتگو همواره اهمیت داشته و مسئلهای مهم است.
این کارشناس برجسته آلمانی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکرات بین آمریکا و ایران در این فضای بیاعتمادی معنی دارد و آیا این امکان وجود دارد که توافق هستهای با ایران در سایه این مذاکرات نجات یابد گفت: در این باره نمیتوان حالا چیزی گفت بهخصوص اینکه ایران مخالف اعلامشده ترامپ است و دشمنی آن خیلی بیشتر از دشمنی آمریکا با روسیه است.
مطمئناً سرویسهای اطلاعاتی آمریکا برای تغییر نظام در ایران فعالند
پروفسور اوته در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا واشنگتن برای تغییر رژیم در ایران تلاش میکند گفت: واشنگتن در بسیاری کشورها برای تغییر رژیم تلاش میکند و مطمئناً سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در این راستا در ایران هم فعال هستند.
تردید ایران نسبت به آمریکا بجا است
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد مذاکره بدون پیششرط ترامپ به آمریکا در ایران با دیده شک و تردید نگریسته میشود و آیا ایران حق دارد گفت: چنین تردیدی از طرف ایران بجا است، با این حال باید از این فرصت مذاکره استفاده شود.
پروفسور اوته درباره پیششرطهای ایران درباره چنین مذاکرات احتمالی مبنی بر اینکه ترامپ به توافق اتمی روی آورده و تحریمها علیه تهران را لغو کند نیز گفت: چنین شرایطی از طرف آمریکا برآورده نخواهد شد.