۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۶
کد خبر: ۳۴۶۵۰
مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت بهداشت مطرح کرد:
مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت بهداشت با اشاره به بروز مسمومیت‌ تعدادی از هموطنان به وسیله مصرف قارچ گفت: به خانواده‌ها توصیه می‌شود از قارچ‎هایی که در فروشگاه‎های معتبر و در بسته‎بندی‎های بهداشتی عرضه می‎شوند استفاده کنند.

پیر حسین کولیوند مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت بهداشت در خصوص مسمومیت وسیع هموطنان با استفاده از قارچ خوراکی به هم‌وطنان توصیه کرد: با توجه به فصل بهار و بارندگی‎های اخیر و رشد انواع قارچ‎ها در طبیعت مصرف آن‌ها باعث بروز مسمومیت در تعدادی از هموطنان در استان‎های مختلف شده است.

وی توصیه کرد: هموطنان نه تنها باید از خوردن قارچ‎های وحشی و نا آشنا خودداری نمایند، بلکه از دست زدن به این قارچ‌ها نیز خودداری کنند؛ زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچ‎ها وجود دارد؛ تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچ کار ساده‎ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایشگاه امکان‎پذیر است بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را در زیر زبان آزمایش کرد.

کولیوند ادامه داد: توصیه می‌شود تنها از قارچ‎هایی که در فروشگاه‎های معتبر و در بسته‎بندی‎های بهداشتی عرضه می‎شوند استفاده شود؛ در صورت مصرف قارچ خودرو و یا قارچ‎هایی که از افراد متفرقه خریداری شده و مشاهده علائمی شبیه مسمومیت مانند درد شکم، تهوع، استفراغ و سرگیجه، بهتر است سریعاً به مراکز درمانی مراجعه شود.

رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، به خانواده‌ها توصیه کرد: در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان و تماس آن‎ها با قارچ‎ها و گیاهان باشید، بهداشت فردی را رعایت کرده و در صورت لمس قارچ، دست‎ها را با آب و صابون بشویید.

وی در پایان عنوان کرد: هموطنان در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف نموده و سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر