۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۱۶۵۰۹
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر با بیان اینکه «پارچین» سایت متعارف نظامی است تصریح کرد ساخت و ساز در آن ارتباطی با مأموریت آژانس درباره موضوع ادعایی PMD ندارد.
«جان کربی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در مصاحبه‌ای با بیان اینکه «پارچین»، سایت متعارف نظامی است تصریح کرد ادعای ساخت و ساز در آن، ارتباطی با مأموریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تحقیق درباره موضوع ادعایی «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران یا PMD ندارد.

«کربی»، علی‌رغم این در این مصاحبه با روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» ادعا کرد «پارچین» قبلاً به عنوان سایت هسته‌ای توسط ایران مورد استفاده قرار گرفته است. او افزود اکنون چنین نیست و پارچین، سایت متعارف نظامی است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این اظهارات را برای توضیح درباره اظهارات روز گذشته خود در کنفرانس خبری مطرح کرد. «کربی»، پنجشنبه در این نشست گفته بود سایت «پارچین» یک سایت متعارف نظامی است، نه سایت هسته‌ای.

«یوکیا آمانو»، روز پنجشنبه در گزارش روز پنجشنبه مدعی فعالیت ساخت و ساز جدید در سایت پارچین شده بود.

«رضا نجفی»، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ساعتی بعد از انتشار گزارش فصلی آژانس گفت ایران برای انجام فعالیت‌های ساخت و ساز در اماکن خود نیازی به اجازه آژانس ندارد.

«کربی» در مصاحبه روز جمعه در پاسخ به این سوال که آیا ساخت و ساز در «پارچین» حق ایران است یا اینکه این سایت، هسته‌ای تلقی شده گفت: «هر دو، درست هستند.»

او در ادامه گفت: «چیزی که درباره پارچین مهم است این است که قبلاً سایت هسته‌ای بوده و به همین دلیل است که آژانس برای تعیین وسعت ابعاد نظامی احتمالی (PMD) برنامه هسته‌ای ایران نیازمند دسترسی به آن است.»

کربی افزود: «اما، پارچین، در حال حاضر سایت متعارف نظامی است. ساخت و ساز در آن، در صورت صحت، ممکن است ارتباطی با مأموریت آژانس برای تعیین PMD نداشته باشد.»

پارچین، سایت نظامی در جنوب شرقی تهران است که از حدود 11 سال پیش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس اسناد نهادهای اطلاعاتی برخی کشورهای غربی مدعی برخی آزمایش‌های هسته‌ای در این سایت شده بود.

آژانس این ادعا را در سال ۲۰۰۳ میلادی بر پایه تصاویری که از وجود اتاقک و مخزنی که برای آزمایش های هسته‌ای به کار می‌رود مطرح کرد.

بازرسان آژانس در چارچوب ادعای خود موفق شدند، سال ۲۰۰۵ یک بار از پارچین بازدید کردند، اما موفق به اثبات این ادعا نشدند.

براساس پیمان «ان‌پی‌تی» که ایران از کشورهای امضاکننده آن است آژانس تنها مجاز به بازدید و بازرسی از تاسیسات هسته‌ای اعلام شده از سوی کشورهای عضو است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر