۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰
کد خبر: ۶۸۷۳
دبیرکل حزب «الغد المقاوم» تونس موفقیت هسته‌ای ایران را عامل وحشت عربستان سعودی دانست و گفت همین امر موجب شده تا سعودی‌ها منطقه را درگیر بحران فراگیر و سراسری کنند، عربستان سعودی بزرگ‌ترین حامی گروه‌های تروریستی در منطقه است.
 «عمر الشاهد» دبیرکل حزب «الغد المقاوم» تونس تصریح کرد: پدیده‌ای که هم اکنون تحت عنوان داعش در منطقه شاهد آن هستیم، بی‌شک وابسته به جریانی است که از مدت‌ها پیش در سوریه و عراق بوده است.

وی افزود: گروه‌های تروریستی از جمله داعش در تلاش هستند با کنترل منطقه‌ای برای خود حکومتی دایر کنند و این حکومت پناهگاهی برای داعش و تمام کسانی باشد که جز تروریسم آیین و مکتب دیگری ندارند.

الشاهد تاکید کرد که عربستان سعودی بزرگ‌ترین حامی گروه‌های تروریستی در منطقه است و این موضوعی است که سیاستمداران و مسئولان سعودی بارها به آن اذعان کرده‌اند.

وی تاکید کرد: هم اکنون عربستان سعودی و قطر در پس حمایت از گروه‌های تروریستی در منطقه قرار دارند و در این خصوص اهداف مشترکی را دنبال می‌کنند و در صدد اجرای طرح‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه هستند.

مشروح این گفت‌وگو است :

 در این اواخر شاهد افزایش عملیات های داعش در سوریه، لبنان و عراق بوده‌ایم و حتی دامنه آن به مصر نیز کشیده شده، نظر شما در این خصوص چیست؟

الشاهد: پدیده‌ای که هم اکنون تحت عنوان داعش شاهد آن هستیم، بی‌شک وابسته به قضایایی است که از مدت‌ها پیش در سوریه و عراق جریان دارد. نامی که این گروه برای خود برگزیده، نشان می‌دهد که فعالیت‌های آن محدود به مرزها نمی‌شود و در چارچوب طرحی منطقه‌ای و بین‌المللی شکل گرفته تا سراسر منطقه را هدف قرار دهد و آن را درگیر بحران و هرج و مرجی گسترده کند. این گروه‌ها، گروه‌هایی هستند که هدف آنها تکفیر جامعه و دولت است و جز سلاح هیچ منطق دیگری ندارند. داعش طی بحران سوریه شکل گرفت و با زیر پا گذاشتن رقبای خود تبدیل به قوی‌ترین گروه شد و در واقع آمیزه‌ای از تروریست‌های سراسر جهان از جمله تونس است. به نظر من طرحی که عربستان اجرای آن را در منطقه برعهده گرفته پایه و اساس حمایت از این گروه‌ها را تشکیل می‌دهد و این ریاض است که وظایف آنها در ایجاد هرج و مرج و آشوب در عراق و سوریه مشخص می‌کند و همین کشور است که در پس همه عملیات‌های بمبگذاری و تروریستی قرار دارد و هم اکنون تلاش می‌کند، به عرصه لبنان هم نفوذ کند.

اگرچه رویارویی‌هایی با داعش صورت گرفته و تلاش می‌شود، این گروه متلاشی و منحل شود، با این حال گفته شده، داعش تلاش دارد، مناطق نفوذ خود را در مرزهای مشترک سوریه و عراق افزایش دهد و امارتی را برای خود در این مناطق تاسیس کند، نظر شما در این خصوص چیست؟

الشاهد: این گروه‌ها در تلاش هستند، تا با به دست گرفتن کنترل منطقه‌ای برای خود حکومتی را در آنجا دایر کنند و این حکومت پناهگاهی برای داعش و تمام کسانی باشد که جز تروریسم آیین و مکتب دیگری ندارند. در واقع این افراد گروه‌ها و عناصر مسلحی هستند که افکار و اندیشه‌های آنها مبتنی بر قتل و کشتار است و نمی‌توانند در شرایط همزیستی مسالمت‌آمیز با دیگران به سربرند و دلیل این مدعا اوضاع امنیتی متشنج و بحرانی است که در عراق به وجود آورده‌اند، به گونه‌ای که روزی نمی‌گذرد، در این کشور انفجار تروریستی رخ ندهد.

از عملیات اخیر ارتش عراق علیه این گروه‌ها در 2 استان الأنبار و نینوا چه تحلیل و برداشتى دارید؟

الشاهد: دولت عراق در این اواخر تصمیم گرفت که ریشه این گروه‌‌های تروریستی را در کشور خشک کند که به ویژه در 2 استان الأنبار و نینوا تمرکز دارند و با استفاده از شرایط حاکم بر عراق سعی در فتنه انگیزی و تنش طایفه‌ای و نفوذ در عشایر این مناطق دارند و در این راه با توجه به شرایط مرزی حاکم بر عراق و سوریه نیازهای تسلیحاتی و مادی خود را تامین می‌کنند و ملاحظه شده که آنها در سطحی گسترده حمایت می‌شوند، چراکه از سلاح‌های بسیار پیشرفته و لباس‌های متحد الشکل استفاده می‌کنند و از شیوه‌های پیشرفته مبارزاتی در عملیات‌های خود استفاده می‌کنند، با این حال ارتش عراق در این سلسله عملیات‌ها بر بخش اعظم این تروریست‌ها غلبه کرد،‌ اما هرچه هست، آنکه این گروه و فعالیتش در چارچوب طرح آمریکا برای ایجاد تنش و آشوب و ایجاد جنگ‌های طایفه‌ای در منطقه جای می‌گیرد.

نقش عربستان را در این خصوص چگونه ارزیابی می‌کنید؟

الشاهد: متاسفانه طرف‌هایی که در پس حمایت از این گروه‌ها قرار دارند، می‌دانند که طرح‌های آنها در منطقه جز از طریق قتل و کشتار و استفاده از سلاح به اجرا در نمی‌آید، عربستان سعودی نیز از جمله کشورهایی است که به واسطه سیاستمداران و مسئولان خود بارها اعلام کرده است که از گروه‌های مسلح فعال در سوریه حمایت می‌کند. هم اکنون عربستان سعودی و قطر در پس حمایت از گروه‌های تروریسی در منطقه قرار دارند و در این خصوص اهداف مشترکی را دنبال می‌کنند.

گزارش‌های خبری وجود دارد که تصریح می‌کند، کنسولگری قطر در لیبی اقدام به جذب تروریست از تونس و لیبی می‌کند و از طریق ترکیه آنها را راهی عراق و سوریه می‌کند و تاکنون 1800 تروریست را آموزش داده است، نظر شما در این‌باره چیست؟

الشاهد: این اقدام صد در صد بازی اطلاعاتی است که در پس آن تاجران سلاح و مرگ یعنی آمریکا و اسرائیل و غرب قرار دارند و همان طور که گفتید، آنها اقدام به جذب جوانان تونسی و لیبیایی در این‌باره می‌کنند، اما افرادی که فریب این کشورها را می‌خورند، بدانند با مشکلاتی از قبیل فقر فرهنگی و مالی مواجه هستند و اغلب آنها نوجوان هستند. در این خصوص هم نقش قطر کاملا شفاف و روشن است و باید این کشور را عامل آشوب و تنش در منطقه به شمار آورد. درباره عربستان هم باید گفت که جنون این کشور و افزایش فعالیت‌های تروریستی آن به یک عامل باز می‌گردد و آن موفقیت ایران در بهبود روابط خویش با غرب و واداشتن غرب در به رسمیت شناختن فعالیت‌های هسته‌ای آن است و در این میان عربستان و اسرائیل خود را بازنده بزرگ منطقه ملاحظه می‌کنند. به همین دلیل تلاش دارند، منطقه را وارد بحرانی فراگیر کنند.

همانطور که گفتید، نقش کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در این‌باره کاملا آشکار است، به نظر شما آنها چه هدفی از این آشوب و بلوا و تنش منطقه‌ای را دنبال می‌کنند؟

الشاهد: برکسی پوشیده نیست که نزاع حاکم بر منطقه میان 2 محور مقاومت و دشمنان آن است و هر آنچه در سطح سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی در منطقه رخ می‌دهد، در این چارچوب قابل ارزیابی است. پیروزی مقاومت لبنان در جنوب این کشور و پیروزی‌های ژوئیه و غزه و امروز هم سوریه بر علیه تکفیری‌ها به نظر شما می‌تواند، به نفع چه طرفی باشد. به نظر من این یکی از توطئه‌های رژیم صهیونیستی است، چرا که منافع غرب در منطقه در نفت و اسرائیل خلاصه می‌شود و تحقق این اهداف تنها با وارد کردن منطقه به بحران و تنشی عمیق و گسترده امکان پذیر است و در این راه قطر و عربستان نیز با غرب و آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تقسیم منطقه همراه شده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر