۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۱
کد خبر: ۷۴۳۲۹
رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت مطرح کرد:
رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت تقویت ساختار در دانشگاه های علوم پزشکی و ایجاد رشته پدافند غیرعامل پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد را از برنامه‎ های ستاد پدافند غیرعامل عنوان کرد.

به گزارش پایداری ملی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دکتر جعفر میعادفر در کارگاه کارشناسان و دبیران پدافند غیرعامل دانشگاه‎های علوم پزشکی کشور، بررسی فعالیت دانشگاه های علوم پزشکی در سال ۱۴۰۲ و پیش بینی برنامه های سال ۱۴۰۳ را از مهمترین مباحث این کارگاه عنوان کرد و اظهار داشت: تقویت ساختار در دانشگاههای علوم پزشکی و ایجاد رشته پدافند غیرعامل پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد از برنامه‎ های ستاد پدافند غیرعامل است.


 رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت با بیان اینکه در بحث آینده پژوهی، بخشی از تهدیدات عمومی است، گفت: از بخشی دیگر از تهدیدات ممکن است مردم اطلاع نداشته باشند و ما بر اساس آسیب ها و تهدیداتی که در کشور رصد می کنیم، قرارگاه هایی را با هماهنگی سازمان پدافند غیرعامل تشکیل می دهیم که آخرین قرارگاه زیستی که تشکیل شد در استانهای جنوبی کشور بوده است.


دکتر جباری رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت نیز در این کارگاه با بیان این که در سال جاری روند نزولی نرخ رشد باروری متوقف شده است، اظهار کرد: یکی از علل آن را می‌توان اجرای قانون جوانی جمعیت دانست.


 وی گفت: در کنار سایر عوامل شناخته شده مخاطرات باروری مثل مخاطرات شغلی همچون پرتوی، شیمیایی، آلاینده ‎ها و  بسیاری از عوامل ناشناخته دیگر نیز وجود که به ‌منظور ارتقاء هماهنگی، هم‌افزایی و ساماندهی ظرفیت‌ دستگاه‌های اجرایی در جهت کاهش عوارض و آسـیب‌های ناشی از تهدیدات و مخاطـرات باروری، دستـورالعمل اجـرایی مـاده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جـوانی جمعیت تهیه و توسط کمیته‌‌ دائمی پدافند غیرعامل ‌ کشور ابلاغ شده است و در این راستا دانشگاه‎های علوم پزشکی مطابق سنجه‎ های تهیه شده بازوهای اجرایی وزارت بهداشت در این ماده قانون هستند.


پریسا حسنی، جانشین رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت نیز در این کارگاه گفت: یکی از مواد قانونی جوانی جمعیت ماده ۶۵ است که هدف آن بررسی اثرات مواد شیمیایی، مواجهات شغلی و عوامل مختلف زیست محیطی بر ناباروری است.


وی همچنین اظهار داشت: شناسایی و احصا مخاطرات شناخته شده در حوزه ماده ۶۵ و تعیین نیازها و اولویت های پژوهشی در راستای شناسایی مخاطرات جدید و موارد ناشناخته از اولویت‎ های تاکید شده در برنامه عملیاتی دانشگاه‎ های علوم پزشکی محسوب می‎ شود.


حسنی افزود: مسئولیت پیگیری، هماهنگی، نظارت و تدوین گزارشات دوره ای دستورالعمل ماده ۶۵ بر عهده کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می‎ باشد که از طریق بررسی مستندات ارائه شده توسط دبیرخانه‎ های پدافند غیرعامل دانشگاه‎های علوم پزشکی در سامانه برنامه عملیاتی وزارت بهداشت HOP انجام و موارد به قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت و سازمان پدافند غیرعامل ارسال می ‎شود.


گفتنی است، این کارگاه دو روزه با حضور کارشناسان و دبیران پدافند غیرعامل دانشگاه‎های علوم پزشکی کشور، دکتر میعادفر، رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، دکتر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس، دکتر لطیفی، معاون سلامت سازمان پدافندغیرعامل کشور، دکتر مختاری؛ معاون حوزه دفتر برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت بهداشت، و جمعی از کارشناسان حوزه ستاد پدافند غیرعامل وزارت بهداشت برگزار شد.


همچنین در این کارگاه به ضرورت، اهمیت و نقشه راه پدافند غیرعامل در نظام سلامت، برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۲، مخاطرات باروری و تهدیدات سایبری پرداخته شد.


 در اختتامیه این کارگاه، دکتر میعادفر ضمن تقدیر از عملکرد دانشگاه های علوم پزشکی تبریز، خراسان شمالی و آبادان به ترتیب با کسب رتبه‎ های اول تا سوم و تجلیل از کارشناسان برتر این حوزه، به سوالات کارشناسان پدافند غیرعامل دانشگاه های علوم پزشکی پاسخ داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر