۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۴
کد خبر: ۷۳۶۷۱
تاکید وزیر اقتصاد بر لزوم توجه به پدافند غیرعامل؛
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه باید در کشور پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گیرد، گفت که با وجود دستاوردهایی که در یک دهه اخیر در عرصه مصونیت علمی داشتیم، در عرصه آسیب‌های روانی کمتر موفق بودیم و این به دلیل قوت جریان رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی است که در پی القای آن هستند.

به گزارش پایداری ملی و به نقل از ایرنا، «سید احسان خاندوزی» امروز (شنبه) در مراسم گرامیداشت هفته پدافند غیر عامل اظهار داشت: کمال خردورزی آن است که درباره تهدیدات آینده به شکل پیشگیرانه اقدام کنیم، به‌ویژه برای اقتصادی که هدف خود را «اقتصاد قوی» قرار داده است و دشمنانش تضعیف آن را در دستور کار خود قرار داده‌اند باید پدافند غیرعامل در حوزه اقتصاد به شکل ویژه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: سایر کشورها هم به این ملاحظه نیاز دارند، زیرا ذات اقتصاد جهانی امروز پیوند ناگسستی با مخاطرات نسبت به آینده دارد و اقتصادها تلاش می‌کنند اقدامات خود را به حل این مخاطرات معطوف کنند.

وزیر اقتصاد گفت: در اقتصاد ایران به صورت مضاعف به پدافند غیرعامل نیاز داریم، زیرا به شکل ویژه‌ای با تهدیدات اقتصادی برای ایجاد اختلال در مسیر رشد و پیشرفت ایران مواجهیم و دستگاه‌های بسیاری در جهان بودجه می‌گیرند که بخش‌های مختلف اقتصاد ایران را دچار شکست کنند.

وی بیان‌داشت: تهدید اقتصادی یک بعد علمی و یک بعد روانی دارد و ما در هر دو بعد در صدر کشورهایی هستیم که موضوع چنین مخاصمات و دشمنی‌هایی قرار دارند و باید در زمینه آسیب ناپذیر شدن دشمنی‌ها نیز در صدر کشورهای مقاوم قرار گیریم.

خاندوزی ادامه‌داد: با تلاش‌های انجام شده در دهه‌های اخیر شاهد اقدامات ارزشمندی بودیم که برای عامه مردم و جامعه قابل بازگو کردن نیست و نمی‌توان هر ساعت آماری از هجوم سایبری به شبکه‌های اطلاعاتی کشور (اقتصادی و مالی) ارائه کرد، با این حال در کمتر مواردی دچار شکست سیستمی شدیم.

وی با تاکید بر اینکه باید پدافند غیرعامل برای اقتصاد درجه اهمیت بیشتری نسبت به گذشته داشته باشد، افزود: با وجود دستاوردهایی که در یک دهه اخیر در عرصه مصونیت علمی داشتیم، در عرصه آسیب‌های روانی کمتر موفق بودیم.

وزیر اقتصاد اضافه‌کرد: این شکست به دلیل قوت جریان رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی است که در پی القای آن هستند. برای مثال ممکن است در هر اقتصادی با مساله تامین کالاها و اقلام مواجه نباشید اما فقط به دلیل جنگ روانی که ایجاد می‌شود، رفتاری در جامعه شکل می‌دهد که در یک ماه آینده کمیابی حاصل می‌شود.

وی بیان‌داشت: جامعه‌ای که به ظاهر با یک تهدید علمی مواجه نباشد، به دلیل آسیب پذیری در حوزه روانی در حوزه علمی هم دچار کاستی می شود و این داد و ستد ضعیفی است که بین رویکردهای پدافندی در حوزه متغیرهای عینی و روانی اقتصاد وجود دارد و باید تمرکز بیشتری نسبت به وزن این دسته از متغیرهای روانی و ذهنی داشته باشیم.

خاندوزی گفت: امروز می‌گویند که نرخ ارز در سال ۱۴۰۳ افزایش می‌یابد و جامعه را آماده می کنند تا اگر در عمل موفق نشدند، در تشویش روانی فضای اقتصاد موفق شوند و جامعه و فعالان اقتصادی در حوزه تجارت و مالی به این سمت بروند که این اتفاق را با این فرآیند ذهنی بسازند.

وی تصریح‌کرد: بسیاری از مشکلات که در سال ۹۷ در شروع دور دوم تحریم‌ها با آن مواجه بودیم و تا امروز هم گریبان اقتصاد را گرفته است، اگر پیش دستی نمی‌کردیم و همه کانال‌های نقل و انتقال را به سوئیفت و کانال‌های انتقال رسان متصل نمی‌کردیم، یا در بحث‌های مختلف سیاست‌های بودجه‌ای، بودجه را به درآمدهای نفتی متصل نمی‌کردیم و نگاه پدافندی داشتیم، مشکلات حاضر به وجود نمی‌آمد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: نگاه پدافندی در دولت سیزدهم وجود دارد و اگر ضعف‌های سیستمی بیش از این تدبیر می‌شد، بسیاری از مشکلات را نداشتیم.

وی از همکاران خود در همه دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد خواست تا پایان سال برای انواع مختلف رخدادهایی که می‌تواند سیستم عملکردی در گمرک،‌ مالیات، خزانه داری، بیمه مرکزی و سایر بخش‌ها دچار اختلال جدی کند، دفترچه قرمز شرایط خاص تهیه کنند که در صورت رخ دادن اتفاقی، در ساعت نخست دستگاه‌ها و مقامات مسوول آنها مشخص شود.

در ادامه این نشست معاون نیروی انسانی وزیر اقتصاد و رییس کمیته اصلی پدافند غیرعامل وزارت اقتصاد، گفت: ۲۰ سال است که بحث پدافند غیرعامل در کشور وجود دارد و امسال با ابلاغ قانون تشکیل پدافند غیرعامل، کار به صورت مستقل پیگیری می‌شود و وزارت اقتصاد به عنوان ابر سازمان با داشتن ۳۳ کمیته پدافند در دستگاه‌های وابسته و داشتن ۳۱ کمیته استانی در کل ۶۴ کمیته پدافند غیرعامل، کار را پیگیری می‌کند. 

«رضا خواجه نائینی» اظهار داشت: در حوزه پدافند غیرعامل، موضوع اصلی کاهش آسیب‌پذیری است و با تشکیل سازمان و کمیته، سه برنامه در وزارت اقتصاد پیگیری می‌شود؛ بحث نخست، سند جامع و ساختارسازی موجود، تشکیل کمیته‌ها، ابلاغ دستورالعمل و شکل گیری سازمان‌های وابسته است که به خوبی انجام شده است. 

وی افزود: موضوع بعد برنامه عملیاتی است، این سند برنامه راه ما در آینده است و اولویت اصلی در حوزه وزارت اقتصاد چهار حوزه اصلی است؛ حوزه نخست که در همه زمینه‌ها سایه افکنده بحث رسانه‌ای پدافند غیرعامل است، تدبیر برای این موضوع کاهش آسیب‌هایی که ناشی از تولید خبرهای نادرست، خبرهای غیرموثق،‌ ایجاد زمینه نارضایتی در امور اقتصادی برای مردم به عنوان یکی از اولویت‌های اقتصادی است. 

رئیس کمیته اصلی پدافند غیرعامل وزارت اقتصاد بیان‌داشت: موضوع دیگر سامانه‌هایی همچون سامانه مالیاتی، گمرکی و مواردی از این دست است که مردم در وزارت اقتصاد با آن درگیر هستند و کاهش آسیب در این موضوع دغدغه وزیر اقتصاد است واین اولویت ما است. 

وی ادامه‌داد: موضوع دیگر، بحث زیرساختی است که آسیب آن می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. در حوزه اطلاعاتی که تصمیم‌گیری انجام می‌شود و این در اولویت وزارت اقتصاد است. همچنین موضوع دیگر حملات سایبری است که در نظر گرفته شده است. 

خواجه نائینی ابراز امیدواری کرد: با کار علمی که در وزارتخانه و دستگاه‌های تابعه انجام می‌شود، علاوه بر کار اجرایی، با نهایی شدن برنامه‌های عملیاتی سال آینده بتوانیم دستاوردهای به دست آمده را به اطلاع عموم برسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر