۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸
کد خبر: ۶۷۵۰۹
سردار جلالی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران:
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه آمریکا به دلیل اختلال در دستگاه محاسباتی یک کشور شکست خورده در غرب آسیاست، گفت: حمله سایبری به سامانه سوخت در چهارچوب «جنگ ترکیبی» روی داده است.
به گزارش پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران (14 آبانماه) که با حضور باشکوه مردم متدین پایتخت علی رغم بارش باران در محل دانشگاه تهران برگزار شد،‌ با گرامیداشت یاد شهدا، امام شهدا به ویژه شهدای گمنام و سرداران شهید و همه کسانی که در راه دفاع از انقلاب جای خود را فدا کردند اظهار داشت: هفته بسیج و روز مبارزه با استکبار جهانی و یاد شهدای دانش آموز حسین فهمیده و علی لندی را گرامی داریم. علی لندی تداوم‌بخش راه حسین فهمیده در نسل جدید و نماد انقلابی‌گری دهه هشتادی‌ها و شکست جنگ نرم دشمن است.

قدرت نظامی ایران به دشمن تفهیم شده است

وی گفت: اینکه آمریکایی ها از درگیری نظامی با ایران پرهیز دارند حاکی از بازدارندگی دفاعی کشور و به نوعی تفهیم قدرت به دشمنان است به شکلی که ایران به عنوان یک بازیگر منطقه ای اثرگذار در حوزه های مختلف شناخته می شود.

جلالی با اشاره به سرنگونی پهپاد آمریکایی متجاوز در آب‌های سرزمینی ایران گفت: این توانمندی نشان داد که دشمن راهکاری ندارد و تا ایران، ایران اسلامی است و آمریکا، آمریکای استکباری، این تقابل راهبردی ادامه دارد. 

وی تاکید کرد: در سالروز مبارزه با استکبار جهانی شاهد رویارویی دلاورمردان نیروی دریایی سپاه با آمریکایی‌ها بودیم که این حادثه یک بار دیگر ذلت، خواری و افول آمریکا را به جهانیان نشان داد.

آمریکا یک کشور شکست خورده در غرب آسیاست

سردار جلالی با تاکید براینکه ما شاهد افول قدرت آمریکا در منطقه غرب آسیا هستیم، تصریح کرد: آمریکا در منطقه هیچ دستاوردی نداشت و امروز در حال خروج ذلت بار هستند. روسای جمهور امریکا در زمان انتخابات گفتند که میلیاردها دلار خرج کردیم و به هدفی نرسیدیم و این ناشی از شکست راهبردی آمریکاست. فرار آنها از افغانستان به شکلی که آخر کار یک خرابه به جای گذاشتند و حتی نتوانستند امنیت فرودگاه کابل را حفظ کنند و بخش زیادی سلاح و تجهیزات را هم جا گذاشتند ذلت آمریکا بود. کسانی که آمریکا را دارای ساختار منظم، علمی و دارای مکاتب اقتصادی می دانند، ببینند که شکست های مکرر راهبردی آمریکا به چه شکل روی می دهد و این نشان از ضعف الگوی محاسباتی آمریکا در دنیا دارد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه شکست سرنوشت مقدر برای آمریکاست، ادامه داد: این درسی است برای ما که سینه به سینه با آنها در تقابل هستیم. آمریکا یک کشور شکست خورده و پر از آسیب پذیری ها است و امروز به همراه رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط هستند.

راه نجات اقتصاد کشور ارتباط با آمریکا نیست اگر بود وضع لیر ترکیه اینچنین نبود!

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگری از سخنان خود درباره شرایط اقتصادی کشور اظهار کرد: مقام معظم رهبری گفتند راه نجات اقتصاد کشور برجام و مذاکرات خارجی نیست، اگر بود کشورهایی همچون ترکیه باید وضع اقتصادی شان خوب می بود اما شاهد سقوط لیر در مدت های اخیر بودیم. راه نجات اتکا به درون است، از این رو مساله اقتصادی ما بر دو نکته اساسی متمرکز است؛ یکی اینکه از عبرت های دولت های گذشته استفاده کنیم، باید توجه کنیم که وابسته کردن اقتصاد به بیرون و شرطی کردن اقتصاد درست نیست و الحمدلله در دولت جدید به این مساله توجه می شود. معتقدم اقتصاد ما ظرفیت زیادی دارد که بتواند در برنامه چند ساله راه توسعه را طی کند.

راهبرد دشمن پرهیز از درگیری نظامی با ایران است

جلالی گفت: امروز در پدافند غیرعامل شاهد تغییر ماهیت تهدید هستیم. در حوزه نظامی به سطحی از بازدارندگی رسیدیم، البته همیشه باید مراقبت شود. دشمن راهبرد پرهیز از جنگ دارد و در برخی عرصه ها با استفاده از "جنگ ترکیبی" پیش می رود. در آبان 98 یک تصویری از سناریوی تهدید ترکیبی را می توانیم تحلیل کنیم. پس با یک تهدید ترکیبی مواجه هستیم که بخشی از آن به فناوری های نو مربوط است. 

وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل مکمل بخش دفاعی کشور است، افزود: راهبردهای دفاعی را باید بتوانیم به بخش های دیگر نیز ارجاع دهیم. در حوزه پدافند غیرعامل راهبردها نوین علمی، عمیق و لایه به لایه است.

حمله سایبری به سامانه سوخت در چهارچوب جنگ ترکیبی است

وی گفت: مفهوم ما از زیر ساخت در پدافند غیرعامل یعنی مجموعه های حاکمیتی که خدمات زیربنایی به مردم ارائه می دهند و زندگی مردم به آن خدمات وابسته هستند. حمله سایبری به سامانه سوخت یک بخش از الگوی جنگ ترکیبی است که در آن با اثرگذاری بر قطع سرویس و استفاده از پروپاگاندا تلاش می کنند یک حمله ترکیبی شکل دهند.

جلالی ادامه داد: این یک مدل جدید از  جنگ سایبری است که بر زندگی مردم اثر می گذارد. امروز سامانه سوخت و فردا ممکن است سامانه های دیگر مد نظر دشمن باشد. 

مثلث پدافند غیرعامل در برابر مثلث تهدید سایبری

وی با اشاره به اینکه در جنگ سایبری زیرساختی شاهد لایه های فناوری، تلاش برای اختلال در کارکرد زیرساخت و توسعه پیامدهای اجتماعی حادثه هستیم، افزود: الگوی پدافند غیرعامل نیز تلاش دارد تا در هر سه لایه تهدید الگوهای جامع مقابله‌ای طراحی و اعمال کند.

جلالی در این خصوص اظهار کرد: بعد اول فناورانه است، برای مثال در شرکت پخش و پالایش باید هشدارها جدی تلقی می‌شد و هشدارهای امنیتی در دستور کار قرار می‌گرفت. در این زمینه دقت عمل بسیار موثر است و کوتاهی قابل پیگرد قانونی است. رکن بعد کارکرد زیرساخت هاست. باید خدمات را توسعه دهیم و تداوم کارکردشان را کامل کنیم. تداوم کارکردهایی که به مردم خدمت می دهد یک خط قرمز برای پدافند غیرعامل است.

وی ادامه داد: بعد دیگر پیامدهای مردمی است که دشمن تلاش دارد تا سطح نارضایتی ها را افزایش دهد اما در حادثه آبان 1400 دیدیم مردم با درایت عمل و خودشان این چالش را مدیریت کردند.

وی بعد سوم را بحث اطلاع رسانی و تبلیغات دانست و گفت: در حمله به سامانه هوشمند سوخت رسانی، با هوشیاری مردم و ابتکار عمل رسانه ملی در اطلاع رسانی و سرعت عمل دستگاه های اجرایی این توطئه خنثی شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در الگوی جامع پدافند غیرعامل این سه رکن باید هماهنگ باشند و بتوانیم حادثه را در سه بعد مدیریت کنیم. دقت، هوشیاری و جدی تلقی کردن تهدید عنصر اساسی است. این یک مدل جنگ است. رسانه های داخلی باید بدانند رقابت داخلی در اینجا مطرح نیست. اینجا یک جنگ است و دشمن رسما استراتژی های جنگ ترکیبی را اعلام کرده است از این رو جهت گیری رسانه ها در هدایت افکار مردم مهم است. رسانه ها باید با درنظرگرفتن منافع ملی دوست و دشمن را در این زمینه تفکیک کنند.

جلالی تاکید کرد: این سه رکن نیاز به آموزش، تمرین و رزمایش دارد و باید خودمان را در مقابل این تهدیدات آماده کنیم. ابتدا مصون سازی در لایه های فنی و زیرساخت های متکفل خدمات رسانی به مردم ضروری است. پرداختن به ملاحظات پدافند غیرعامل مهم است. هوشمندی و موازی سازی خدمات زیرساختی نیز ضروری است. مثلا وجود ژنراتور برق در بیمارستان های کشور موجب می شود تکانه‌های قطع برق کنترل شود. در عین حال الگوی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و هدایت مردم به سمت تشخیص تهدید بسیار مهم است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در انتها از تمامی کسانی که در ایام نکوداشت پدافند غیرعامل 1400، برای تبیین مفاهیم و ترویج رویکردهای پدافند غیرعامل تلاش کردند تقدیر کرد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر