۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۷
کد خبر: ۵۶۷۳۸
در اولین نشست اعضای اصلی کمیته پدافند غیرعامل وزارت کشور دنبال شد؛
نشست كميته پدافند غيرعامل وزارت كشور با حضور معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس پدافند غيرعامل برگزار شد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، نشست كميته پدافند غيرعامل کشور با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و دکتر ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با موضوع بررسی راهكارهاي ارتقاي پدافند غيرعامل كشور برگزار شد.

در اين نشست حسين قاسمي، مديركل امور مرزي و پدافند غيرعامل كشور با بيان اينكه وزارت كشور نقش حساسي در امنيت و آسايش عمومي كشور دارد؛ گفت: وزارت كشور به عنوان نهادي كه متولي امنيت داخلي در كشور است، نقش كليدي در پدافند غيرعامل كشور دارد و از منظري عامل  هماهنگي بين كليه  دستگاههاي اجرايي در كشور در حوزه پدافند غيرعامل است.

مديركل امور مرزي وزارت کشور با اظهار اينكه ايران از حیث چهار فاكتور موقعيت منطقه اي، منابع انرژي، منابع معدني و منابع انساني از مزيت ويژه اي در سطح جهاني برخوردار است؛ گفت: به سبب همين امتيازات ويژه كشورمان در معرض انواعي از تهديدات قرار دارد و بايستي براي حراست از امنيت كشورمان متناسب با تهديدات عمل كنيم.

مديركل امور مرزي وزارت کشور در ادامه گفت: تهديدات منطقه‌اي و جهاني عليه كشورمان بر زيرساخت هاي حياتي و حساس امري واضح و مبرهن است و براي همين ضرورت توجه به اين تهديدات و پيشگيري از عملياتي شدن آن احساس مي شود.

قاسمي با بيان اينكه در عصر جديد  براي مصون ماندن از اين تهديدات نمي توان صرفا متكي به سلاح هاي جنگي و ابزار سخت قدرت شد؛ گفت: امروزه  نيازمند بهره گيري از ظرفيت هاي پدافند غيرعامل براي مقابله با دشمن هستيم.

مديركل پدافند غيرعامل وزارت كشور در ادامه سخنانش به مساله دفاع پرداخت و گفت: دفاع يك مفهوم يكپارچه است كه شامل دو بخش دفاع عامل و غيرعامل است. دفاع عامل به هرگونه طرح‌ريزي و اقدامات دفاعي كه مستلزم بكارگيري سلاح و تجهيزات جنگي باشد؛ گفته مي شود. در برابر آن، دفاع غيرعامل به هرگونه برنامه ريزي كه موجب كاهش آسيب پذيريهای زیرساختها، سامانه ها و اماکن و تاسیسات ارزشمند در مقابل تهديدات نظامی دشمن و باعث افزايش پايداري و تداوم فعاليت هاي مورد نیاز مردم گرديده و مستلزم بكارگيري تسلیحات نيست، اطلاق مي شود.

مديركل پدافند غيرعامل وزارت كشور در ادامه به تشريح دفاع غيرعامل پرداخت و اشاره كرد: تهديد شناسي عنصر محوري پدافند غيرعامل است. قصد اصلي دشمن  در نسل چهارم جنگ ها، نابودي زيرساختهاي حياتي و حساس در كشور هدف است تا مقاومت مردم كاهش يافته تا سريعتر تسليم شوند. براي همين هدف اصلي پدافند غيرعامل استمرار فعاليت هاي زيربنايي، تامين نيازهاي حياتي از قبيل آب،  برق  و سوخت براي مقابله با دشمن و افزايش تاب آوري مردم است.

مديركل امور مرزي پس از تبيين اهداف اصلي پدافند غيرعامل به ذكر فوايد اين روش دفاع پرداخت و گفت: پدافند غيرعامل پايدارترين و ارزان ترين روش دفاع است اهدافي صلح طلبانه را دنبال مي كند.

قاسمي در ادامه به مستندات و ضوابط حاكم بر پدافند غيرعامل در كشور اشاره كرد و گفت: در طي دهه اخير موضوع پدافند غيرعامل در صدر دستور كار نظام قرار دارد و در اين خصوص در برنامه چهارم توسعه، سياست هاي كلي پدافند غيرعامل، برنامه ششم توسعه، قانون بودجه سال ۹۸ به جد بر توجه به مقوله دفاع غيرعامل تاكيد شده است.

مديركل امور مرزي در پايان به نقش و جايگاه وزارت كشور در حوزه پدافند غيرعامل پرداخت و گفت: يكي از وظايف اصلي و ذاتي وزارت كشور تامين امنيت داخلي و مقابله با بحران ها است. در اين راستا اگر مجموعه اقدامات متصور در  تعريف دفاع عامل را از وظايف نيروهاي مسلح تلقي كنيم، مباحث مربوط به «كاهش آسيب پذيريها، تداوم فعاليت هاي ضروري، ارتقاء پايداري ملي و تسهيل مديريت بحران» كه در تعريف جامع پدافند غيرعامل آمده است از جمله موضوعات مورد توجه وزارت كشور است كه همواره در راس برنامه ريزي ها و اقدامات قرار دارد.

قاسمي با تاكيد بر نقش بين بخشي وزارت كشور و ظرفيت اين مجموعه در استان ها و شهرستانها، خواستار توجهات بيشتر به نقش و كاركرد وزارت كشور در حوزه پدافند غيرعامل شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر