۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۰
کد خبر: ۵۵۶۰۷
سخنگوی رئیس‌جمهور ترکیه با تاکید بر تداوم حفاری‌های این کشور در شرق دریای مدیترانه، گفت کنار زدن آنکارا از حضور در این منطقه غیر ممکن است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه شامگاه سه‌شنبه بر تداوم عملیات‌های حفاری اکتشاف نفت و گاز کشورش در مناطق شرقی دریای مدیترانه خبر داد.

کالین در نشست خبری بعد از جلسه کابینه دولت ترکیه گفت هر نقشه‌ای برای حذف ترکیه از عرصه شرق دریای مدیترانه «غیرممکن» است و ترکیه از حق خود برای حفاری در این منطقه عقب‌نشینی نمی‌کند.

وی با اشاره به توافق دریایی که با دولت وفاق ملی لیبی (به ریاست فائز السراج مستقر در طرابلس) منعقد کرده‌اند، توضیح داد: «ترکیه به حمایت از دولت مشروع لیبی که از نظر بین‌المللی نیز به رسمیت شناخته شده، ادامه می‌دهد و مردم لیبی را رها نمی‌کند».

سخنگوی دولت ترکیه با رد انتقادات درباره توافق دریایی این کشور با لیبی، تصریح کرد که این معاهده حاوی هیچ مسئله آزاردهنده برای طرف‌های سوم نیست.

کالین با انتقاد از معترضان به فعالیت‌های حفاری ترکیه، گفت زمانی که دولت‌های مصر، یونان، قبرس و رژیم صهیونیستی با یکدیگر دیدار کرده و توافق‌هایی برای انجام پروژه در شرق دریای مدیترانه بدون حضور ترکیه امضا کردند، کسی به آنها اعتراض نکرد.

وی همچین افزود، هیچ کسی از توافق دریایی دولت وفاق ملی لیبی با ایتالیا و فرانسه هم انتقاد نکرد.

این مقام ترکیه‌ای در واکنش به ابراز نگرانی وزارت خارجه روسیه از احتمال اعزام نظامیان کشورش به لیبی، اظهار داشت که حمایت‌های روسیه، مصر و امارات عربی متحده از ژنرال «خلیفه حفتر» سرکرده گروه موسوم به ارتش ملی لیبی هم کمکی به برقراری صلح در این کشور نمی‌کند.

دولت وفاق ملی لیبی و ترکیه روز ۲۷ نوامبر (چهارشنبه ششم آذر) دو یادداشت تفاهم در زمینه همکاری امنیتی و مناطق دریایی امضا کردند که با واکنش شدید مصر، قبرس و یونان مواجه شد و متعاقب آن یونان از اخراج سفیر این دولت از خبر داد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز تا کنون چند بار بر آمادگی کشورش برای اعزام نظامی به لیبی تاکید کرده و گفته هر زمان دولت طرابلس بخواهد، آنکارا به آنها کمک نظامی می‌کند (+). اردوغان همچنین دو روز پیش گفته بود تصمیم دارد هواپیماهای بدون سرنشین بیشتری در دولت خودخوانده «قبرس شمالی» مستقر کند تا حافظ کشتی‌های حفاری ترکیه در مدیترانه باشند.

تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته و به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله به پدیدار شدن تنش‌های قدیمی منجر شده است. اتحادیه اروپا  چندی قبل اعلام کرد که طرح ترکیه برای انجام حفاری برای جستجوی نفت و گاز در سواحل قبرس نگرانی بسیار در این منطقه را موجب شده است. اتحادیه اروپا هشدار داده که این اقدام ترکیه موجب افزایش تنش‌ها میان این دو کشور شده و غیر قابل قبول است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر