۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۴
کد خبر: ۱۶۹۹۵
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: اکنون ۳۰ درصد اطلاعات در داخل و ۷۰ درصد آن در خارج از کشور میزبانی می‌شود و دیتاسنترها که کارخانه‌جات تولید اطلاعات هستند نباید در خارج باشند.
 محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، درباره نامنظم بودن جلسات شورا گفت: اعضای این شورا، سران قوا و وزیران هستند و به همین علت شاید برخی از جلسات با تأخیر برگزار شود اما با حکم جدید رهبر انقلاب، انتظار می‌رود جلسات شورا به صورت منظم‌ برگزار شود. 

وی در برنامه تلویزیونی نگاه یک به تشریح عملکرد خود و دستاوردهای شورای عالی فضای مجازی طی دو سال اخیر پرداخت و اظهار داشت: تحولات در عرصه فضای مجازی بسیار پرشتاب و عمیق است و باید با برنامه‌ریزی‌های لازم از این تحولات عقب نیفتیم و آن را مدیریت کنیم و هم‌گام با آن پیش برویم. 

انتظاری افزود: رهبر معظم انقلاب اقدام هوشمندانه‌ای کردند تا این تحولات در همه ابعاد مدیریت شود و تشکیل شورای عالی فضای مجازی هم به همین علت است. 

وی با اشاره به مصوباتی شورا در این دوره داشت، تأکید کرد: تشکیل شورای عالی فضای مجازی اتفاق مهمی بود و مرکز ملی فضای مجازی هم بازوی اجرایی این شوراست. 

وی درباره برخی انتقادات از عملکرد شورای عالی فضای مجازی و عدم موفقیت آن در رسیدن به بعضی اهداف با اشاره به اینکه با تشکیل این شورا تحول جدیدی در کشور اتفاق افتاد و مؤلفه جدیدی برای پیشبرد اهداف نظام ایجاد شده است، گفت: شاید پیشرفت کارها کم بود، اما اقدامات زیادی شده است. 

وی با بیان اینکه با تشکیل این شورا فعالیت ملی در کشور آغاز شده است افزود: مرکز ملی فضای مجازی اکنون با ۱۰۲ دستگاه در کشور همکاری و راهبردها را تدوین می‌کند. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: انتظار می‌رود که این شورا جلسات منظم‌تری داشته باشد اما اعضای آن سران قوا و وزیران هستند و مشغله کاری آنها زیاد است و به همین علت شاید برخی از جلسات با تأخیر برگزار شود. 

انتظاری با اشاره به کمیسیون‌های مرکز ملی فضای مجازی افزود: در این کمیسیون‌ها و کارگروه‌های تخصصی در حدود یک سال و نیم اخیر ۴۲۰ جلسه داشتیم و با بیش از صد دستگاه از حوزه‌های مختلف در کشور در این زمینه همکاری و تبادل‌نظر داریم. 

وی گفت: ۱۵ مصوبه آماده طرح در شورای عالی فضای مجازی داریم و ۴۰ طرح اساسی که قبلاً تکلیف شده بود هم آماده هستند. طرح شبکه ملی اطلاعات هم در همین دوره شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید و این شاید اساسی‌ترین طرح در این شورا باشد.  این طرح زیرساخت ارتباطی کشور است و همه طرح‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در این زیرساخت قرار می‌گیرد. 

انتظاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فراوانی بازی‌های رایانه‌ای گفت: حدود ۵.۵ میلیون نفر فقط مشغول یک بازی رایانه‌ای هستند و بیش از ۹۰ درصد این بازی‌ها خارجی است. برنامه ملی بازی‌های رایانه‌ای در کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوا تصویب شد و امیدواریم در نخستین جلسه شورا مطرح و اعتبارات مالی اجرای آن هم فراهم شود. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه طرح‌ها با دقت بسیار زیاد بررسی و کارشناسی می‌شود، افزود: حدود ۴۰۰ نیروی کارشناسی در جلسات مختلف، طرح‌ها را بررسی می‌کنند و این طرح‌ها پس از فرایند طولانی بررسی و کارشناسی، برای طرح در شورای عالی مطرح می‌شود. 

انتظاری گفت: مصوبات آماده طرح به اطلاع رئیس شورای عالی فضای مجازی می‌رسد تا در جلسات مطرح شود. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره میزان هم‌سویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با این شورا با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری وظایف این شورا را به خوبی تبیین فرموده‌اند، گفت: وظیفه سیاست‌گذاری و مدیریت کلان برعهده این شورا و وظیفه هماهنگی میان همه دستگاه‌ها برعهده مرکز ملی فضای مجازی و بازوی اجرایی آن، وزارت‌خانه‌ها هستند. 

انتظاری درباره اعتبارات مالی این شورا گفت: در این مورد در قانون بودجه سال ۹۴ مذاکراتی با کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی داشتیم و رعایت سیاست‌های شورای عالی فضای مجازی برای همه دستگاه‌هایی که طرح‌های فضای مجازی دارند الزامی شد. 

وی درباره شبکه ملی اطلاعات هم با اشاره به اینکه این شبکه، زیرساخت اطلاعاتی بسیار گسترده است، افزود: قرار است نیاز اطلاعاتی کشور در این شبکه تولید و منتشر شود و دیگر نیازی به بردن اطلاعات به خارج از کشور نباشد و اطلاعات در داخل کشور میزبانی شود و مردم در داخل به آن دسترسی داشته باشند و با ایجاد این شبکه، دسترسی به اطلاعات، سریع ، امن و ارزان‌تر تمام می‌شود. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: اکنون ۳۰ درصد اطلاعات در داخل و ۷۰ درصد آن در خارج از کشور میزبانی می‌شود. دیتاسنترها، کارخانه‌جات تولید اطلاعات هستند و این کارخانه‌جات نباید در خارج باشد بلکه باید در داخل باشد. 

وی گفت: ما باید موتور جستجوگر داخلی داشته باشیم و شبکه ملی اطلاعات وظیفه دارد خدمات امن، ارزان، پهن باند و قابل رقابت را در داخل کشور به کاربران بدهد. 

انتظاری با اشاره به اینکه نیاز به شبکه‌های اجتماعی داخلی داریم افزود: شبک‌ های اجتماعی اکنون در داخل کشور بدون رعایت مقررات حاکمیتی ما در حال کار هستند و باید مقرراتی برای تنظیم این شبکه‌ها ایجاد شود و درخواست کرده‌ایم این مقررات تدوین شود. 

وی با اشاره به وجود چهار و نیم میلیون دانشجو و تولید بیش از ۳۵۰ هزار پایان‌نامه در داخل کشور گفت: محتوای مورد نیاز داخلی ما می‌تواند از این طریق تأمین شود. 

انتظاری تأکید کرد: ایجاد شبکه ملی اطلاعات می‌تواند اینترنت پرسرعت و پهن‌باند ما را تأمین کند. اکنون اطلاعات ما در خارج از کشور میزبانی می‌شود و سالی دو تا سه هزار میلیارد تومان برای این منظور هزینه می‌پردازیم. 

وی گفت: کره جنوبی ۸۵ تا ۹۰ درصد اطلاعات موردنیاز خود را در داخل کشور خود تولید می‌کند و به خارج از کشور، کم مراجعه می‌کند. 

انتظاری افزود: ایجاد شبکه ملی اطلاعات برای ما بسیار اقتصادی و به‌صرفه است و برزیل هم به این سمت پیش می‌رود. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: تمرکز در تصمیم‌گیری، حذف شوراهای موازی، جدیت در اجرا و سرعت، هماهنگی میان دستگاه‌ها و پرهیز از موازی‌کاری از الزاماتی است که طبق حکم جدید رهبر معظم انقلاب باید در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گیرد. 

انتظاری، استفاده از جوان‌ها و بخش خصوصی را برای اجرای اهداف این شورا مهم دانست و افزود: معمولاً نفرات برتر کنکور رشته آی تی را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند بنابراین نیروی انسانی و ظرفیت خوبی داریم. 

وی با اشاره به هجوم فرهنگی بیگانه که سبک زندگی ایرانی را در هدف قرار داده است، گفت: بر اساس حکم مقام معظم رهبری، حفظ هویت بومی در فضای مجازی تأکید شده است. بر این اساس نباید اجازه دهیم شبکه‌های خارجی اجتماعی بدون مقررات در کشور فعالیت کنند. 

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: هم‌اکنون ۱۳ میلیون نفر بر اساس اعلام وزارت ارتباطات عضو تلگرام هستند و این در حالی است که شبکه‌های داخلی بومی‌ می‌توانند این تعداد کاربر را جذب کرده و از لحاظ اقتصادی و فرهنگی به نفع کشور خواهد بود. 

انتظاری با اشاره به چهار الزام در حکم جدید مقام معظم رهبری، گفت: تمرکز در تصمیم‌گیری، سرعت در اجرا، هماهنگی بین دستگاه‌ها و پرهیز از تعارض و موازی‌کاری در حکم جدید شورای عالی فضای مجازی تأکید شده است و در این زمینه باید مقررات جدیدی وضع شود. 

وی با اشاره به اجرای فیلترینگ در کشور نیز گفت: موضوع فیلترینگ در حوزه کارگروه تعیین مصادیق است و تاکنون بحث مستقلی در خصوص فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی مطرح نشده است، اما موضوع نظام پالایش فضای مجازی با هدف سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت در حوزه فضای مجازی در جهت نظام‌مند کردن این فضا برای طرح در شورای عالی فضای مجازی، آماده ارائه است. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه این شورا وارد مصداق نمی‌شود، گفت: برنامه جامع برای دسترسی به محتوای سودمند و جلوگیری از محتوای مضر در شورای عالی فضای مجازی تحت عنوان «طرح فضای مجازی سالم» به تصویب رسیده است که فضای مجازی ایمن، سالم و مفید بدون فیلتر را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. 

انتظاری گفت: طراحی آزمایشی این طرح رو به اتمام است و تا سه ماه آینده با تشکیل یک کنسرسیوم قابل ارائه خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر