۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴
کد خبر: ۱۳۱۰۹
بروجردی :
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد وضعیت فردو بر اساس بیانیه‌ی لوزان گفت: فردو را به دلیل پدافند غیر عامل ایجاد کردیم به همین خاطر مقرر شد که هزار دستگاه سانتریفیوژ وجود داشته باشد که اگر تخطی صورت گرفت ما چنین ظرفیتی را داشته باشیم و بتوانیم از آن استفاده کنیم، عملا فردو یک نوع بازدارندگی دارد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که تصویب پروتکل الحاقی نیاز به تصویب مجلس دارد.

وی درعین حال گفت: ملاک اظهار نظر‌های ما حرف‌های تیم مذاکره کننده ایرانی است، ما به تیم مذاکره کنندمان اعتماد داریم و به آمریکایی‌ها بی‌اعتمادیم، به همین دلیل ملاک ما حرف‌های آنها نیست.

  علاء الدین بروجردی در حاشیه جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس در جمع خبرنگاران به بیان توضیحاتی در خصوص جزییات بیانیه لوزان پرداخت.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا پذیرش پروتکل الحاقی نیاز به تصویب مجلس دارد گفت: 10 سال گذشته که دولت به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا کرد اعلام کردیم که اگر موضوع هسته‌ای ایران از شورای حکام به شورای امنیت سازمان ملل منتقل شود دولت را مکلف خواهیم کرد که اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. آنها موضوع را به شورای امنیت منتقل کردند و ما نیز مصوب و دولت را مکلف کردیم؛ به همین دلیل در آن زمان اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف شد.

بروجردی ادامه داد: بنابراین اجرای پروتکل الحاقی حتما به مصوبه مجلس نیاز دارد و این چیزی است که رسما تیم مذاکره کننده اعلام کرده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یاد آور شد: در ده سال گذشته به این دلیل اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را به صورت مشروط متوقف کردیم که اگر این موضوع از شورای حکام به شورای امنیت منتقل شود باید این اتفاق بیفتد. فرض بر این است که با لغو شدن 6 قطعنامه مجددا وضعیت مساله هسته‌ای ما از شورای امنیت خارج و به حالت عادی برگردد که این شرایط قبل از مصوبه مجلس است. بر این اساس است که می‌توان گفت: اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی به صورت موقت همان وضعیت ده سال قبل را طراحی می‌کند.

بروجردی در ادامه در خصوص این که آیا نمایندگان مجلس با تصویب پروتکل الحاقی موافقت می‌کنند گفت: این موضوع در مقطع فعلی مطرح نیست و حتما در زمان خواست خود بحث می‌شود اما نظرات مخالف در مجلس فراوان است و حتما یک راه همواری برای چنین مصوبه‌ای در مجلس وجود ندارد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با تاکید بر این که به لحاظ حقوقی بیانیه‌ی لوزان الزام آور نیست گفت: تا زمانی که این بیانیه به سمت یک متن حقوقی نرود مفاد آن لازم‌الاجرا نیست. قرار است این متن تا 11 تیر ماه آماده شود و طرفین برای اجرای آن به توافق برسند، قطعا بحث ما در توافق یک مرحله‌ای بودن برداشتن تحریم‌ها در توافق است.

بروجردی در مورد وضعیت فردو بر اساس بیانیه‌ی لوزان گفت: فردو را به دلیل پدافند غیر عامل ایجاد کردیم به همین خاطر مقرر شد که هزار دستگاه سانتریفیوژ وجود داشته باشد که اگر تخطی صورت گرفت ما چنین ظرفیتی را داشته باشیم و بتوانیم از آن استفاده کنیم، عملا فردو یک نوع بازدارندگی دارد.

وی افزود:از طرفی ظرفیت نطنز نیز محدود است و در کنار آن بر اساس گزارشی که اعلام شده کار تحقیقاتی پیشرفته‌تری از نوع سانتریفیوژ IR8 به صورت فعال و مستمر انجام می‌شود، انجام این کار تحقیقاتی برای ما مهم است.

بروجردی در مورد لغو تحریم‌های غیر هسته‌ای گفت: بارها اعلام شده که مذاکرات صرفا در موضوع هسته‌ای است. طبیعتا تحریم‌هایی که به غیر از فعالیت‌های هسته‌ای برای ایران تحمیل شده است در این محدوده قابل تعریف نیست، البته تحریم‌های اصلی مربوط به مساله‌ی هسته‌ای ما یعنی تحریم‌های نفتی و بانکی است و طبق توافق نهایی باید ملغی شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه به چه میزان تعهدات طرفین با یکدیگر هم‌وزن است گفت: طرف مقابل در بیانیه لوزان که به توافق نهایی منجر می‌شود تعهد کرده که شش قطعنامه شورای امنیت را لغو و موضوع هسته‌ای را از شورای امنیت خارج کند وبه شورای حکام بفرستد، در این شرایط یکجا و فوری تحریم‌ها لغو می‌شود و این موضوعی است که رسما تیم مذاکره کننده اعلام کرده است.

وی افزود: در چنین شرایطی ما می‌توانیم براساس ظرفیت‌هایمان کار تحقیقاتی خود را ادامه دهیم، تعهدات ایجاد شده یک جاده دو طرفه است که اگر طرف مقابل بخواهد از آن عدول کند ما هم متقابلا رفتار خواهیم کرد، با این نکته که شتاب ما در فعالیت صلح آمیزهسته‌ای نسبت به ده سال قبل بسیار با سرعت و با توان شده و می‌توانیم به توانمندی‌هایی برسیم که طرف مقابل از آن پرهیز دارد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین تاکید کرد:‌طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری ما به تیم مذاکره کننده اعتماد داریم و به آمریکایی‌ها بی‌اعتمادیم، ملاک ما حرف‌های طرف مقابل نیست بلکه ملاک ما اظهارات تیم مذاکره کننده ایرانی است.

آمریکایی‌ها از ادبیات خاصی برای قانع کردن رژیم صهیونیستی استفاده می‌کنند

به گزارش ایسنا، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه در مورد فکت شیت و توضیحات آمریکایی‌ها در مورد بیانیه لوزان گفت: آمریکایی‌ها برای قانع کردن افکار عمومیشان و دوستانشان در منطقه و رژیم صهیونیستی ادبیات خاصی را در مورد مذاکرات دنبال کردند، اما آنچه باید با دقت دنبال شود مطالبی است که توسط تیم مذاکره کننده مطرح شده است، قطعا متنی که قرار است تا 11 تیر ماه به صورت توافق و نهایی شود متن لازم‌الاجرا است و دیگر آمریکایی‌ها نمی‌توانند چیزی غیر از آن را مطرح کنند.

بروجردی همچنین در خصوص نظر مجلس در مورد بیانیه لوزان گفت: به برکت انقلاب اسلامی جامعه ما جامعه آزاد است و نمایندگان نیز به تبع آن حق اظهار نظر دارند، نظرات متفاوت است، آنچه در این بین مهم است این است که امسال را مقام معظم رهبری سال همدلی و همزبانی بین دولت و ملت نامگذاری کردند ونمایندگان نیز بر همین اساس مذاکراتی با مسئولان دولتی بخصوص تیم مذاکره کننده خواهد داشت و آنها را خواهند شنید و به تبع آن نظرات مجلس نیز منتقل می‌شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر