۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۲
کد خبر: ۵۹۱۶۰
رئیس‌جمهور گفت: با وجودی که اکثر کشورهای جهان به واسطه شیوع ویروس کرونا با کاهش یا منفی شدن نرخ رشد اقتصادی مواجه شدهاند، نرخ رشد اقتصادی بدون نفت ما با وجود تحریم‌های ظالمانه مثبت شد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز دوشنبه در سومین جلسه برنامه‌ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید، خاطرنشان کرد: با وجودی که اکثر کشورهای جهان به واسطه شیوع ویروس کرونا با کاهش یا منفی شدن نرخ رشد اقتصادی مواجه شدهاند، نرخ رشد اقتصادی بدون نفت ما با وجود تحریم‌های ظالمانه مثبت شد.

رئیس‌جمهور گفت: در حالی که کشور در حال مقابله با تحریم، مبارزه برای مهار کرونا و آسیب‌دیده از ناحیه بیکاری است، جهش تولید یک هدفگذاری هوشمند برای رسیدن به یک رشد اقتصادی مطلوب در کشور و پیروز شدن در مقابل این سه پدیده مضموم است.

روحانی با تأکید بر اینکه امروز تمام دستگاه‌ها در کشور باید با ظرفیت کامل خود به تحقق شعار جهش تولید موانع نیل به این مهم را به سرعت شناسایی کنند، اظهارداشت: برای رفع موانع تحقق این شعار باید راهحل‌های کاربردی از سوی دستگاه‌ها به سرعت ارائه شود.

رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه و تکمیل دولت الکترونیک در سرعت بخشیدن به برنامه جهش تولید و ارائه خدمات شفاف به مردم و مبارزه با فساد تصریح کرد: حذف قوانین دست و پا گیر، کاهش مراجعات حضوری و افزایش سرعت خدمات رضایتمندی مردم را در پی خواهد داشت.

 روحانی با بیان اینکه، دولت، مردم و بخش خصوصی باید دست به دست هم جهش تولید را در کشور رقم بزنند، برنامه دیگر دولت را  تسهیل فرآیندهای ورود به بازار کسب و کارها و کاهش زمان دسترسی به مجوزها با کمک دولت الکترونیکی عنوان کرد و افزود: در جلسه امروز برای تحقق شعار جهش تولید چند اتفاق مهم برای تسهیل فرآیندها و کاهش زمان صدور مجوزها رخ داده است و وزارت ارتباطات موظف شده است که این موضوع را از همه دستگاه‌ها پیگیری و گزارش کند.

رئیسجمهور افزود: با همکاری نیروی انتظامی کشور و اتصال خدمات آن به دولت الکترونیکی فرآیندهای زائد حذف و با سرعت بخشیدن به فرایندهای ضروری مدت زمان اخذ مجوزهای اصناف کاهش قابل ملاحظهای خواهد یافت.

روحانی با بیان اینکه توسعه دولت الکترونیکی میتواند خدمات یکپارچه خوبی را با کمترین هزینه و کمترین زحمت برای مردم فراهم کند، افزود: تجربه دولت الکترونیک در موضوع مقابله با ویروس کرونا نیز همچون مقابله با تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی به مدد خدمت‌گزاران کشور آمده تنوعی از خدمات نوین و یکپارچه دولت در بستر زیرساخت‌های فراهم شده دولت الکترونیکی در دسترس مردم قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور افزود: بیش از 21 میلیون خانوار از مردم عزیز کشورمان در بازه زمانی مشخص شده و محدود بدون مراجعه حضوری و تنها با ارسال پیامک توانستند از وام مربوط به حمایت از خانوارها در مقابل سختی‌های مقابله با کرونا دست پیدا کنند، این درحالی است که اگر قرار بود همین وام به شیوه غیرالکترونیکی در اختیار مردم قرار گیرد میلیون‌ها تردد و میلیون‌ها کاغذ و اسناد در کنار میلیون‌ها ساعت زمان هموطنان صرف این موضوع می‌شد.

وی با اشاره به حذف میلیونها مراجعه حضوری برای تمدید دفترچه‌های بیمه تأکید کرد: انتظار من از همکاران بخش سلامت و بیمه کشور، حذف کامل دفترچه‌های بیمه و الکترونیکی شدن خدمات سلامت است.

روحانی در همین زمینه وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف کرد با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سامانه‌ای واحد راه‌اندازی کنند تا از این پس تمام اقدامات و ارائه خدمات به مردم از یک درگاه واحد انجام گیرد.

رئیسجمهور مهم‌ترین گام در خدمات الکترونیک را تقسیمبندی اطلاعات عنوان کرد و افزود: اکثر اطلاعات باید برخط ارائه شود و در دسترس عموم باشد تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند، البته برخی اطلاعات که بنا به دلایلی نمیتواند برخط ارائه شود و دارای طبقهبندی است، برای افراد ویژه و خاص در دسترس باشد.

روحانی با بیان اینکه زمانبندی برای استعلام و یا مجوزها لازم است، گفت:  تمام دستگاه‌هایی که مسئول ارائه استعلام و یا اعطای مجوز هستند می‌بایست به مردم بهطور شفاف اطلاع دهند که نهایت زمان ارائه و پاسخ استعلام و صدور مجوز چقدر است.

رئیسجمهور اظهار داشت: یک نکته مهم در کنار خدمات دولت الکترونیک وجود دارد که چندان ارتباطی با الکترونیکی شدن خدمات ندارد و آن پیچیده بودن بسیاری از فرایندها است که در ادارات ما برای صدور مجوزها و استعلامهای تشریفات غیرضروری و طولانی وجود دارد که هم مردم را دچار سردرگمی میکند و هم زمان زیادی برای ارائه خدمات در برمی‌گیرد.

روحانی افزود: از این نظر دستگاههای مرتبط با جدیت تمامی فرایندها و تشریفات خدمات را مورد بازنگری قرار دهند که موارد غیر ضروری و غیر لازم شناسایی و حذف شود.

رئیسجمهور اظهارداشت: در تحقق دولت الکترونیک نقش‌آفرینی رسانه‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد چرا که در دولت الکترونیک ما با یک تغییر اساسی در سبک زندگی اجتماعی مردم مواجه هستیم و لذا دستگاهها میبایست با کمک و مساعدت رسانه‌ها خدمات آنلاین  خود را برای مردم معرفی کننند و آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام دهند.

روحانی ادامه داد: دسترسی منصفانه و عادلانه با سرمایه‌گذاری‌های انجام گرفته در این دولت نیز ادامه پیدا کرده و اکثر روستائیان عزیز کشورمان (بیش از 95 درصد جمعیت روستایی و بیش از 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار ) نیز در کنار شهروندان امکان بهره‌گیری از زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات و انواع خدمات ارائه شده دولت و بخش غیردولتی در این بستر را یافتند.

رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت در مسیری که از ابتدای فعالیت خود ترسیم کرده بود، به خوبی پیش رفته است، گفت: انتظار دارم با تلاش بیشتر تا پایان سال جاری به نقطه مطلوبی در دولت الکترونیکی و توسعه اقتصاد دیجیتال برسیم.

در سومین جلسه برنامه‌ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید به ریاست رئیسجمهور مقرر شد در فرآیند ثبت شرکت‌ها کلیه استعلامات به صورت الکترونیک انجام گرفته و فرایندها و زمان بررسی صدور مجوزهای مربوط به آغاز فعالیت  شرکتها تا حد امکان کاهش یافته و به صورت الکترونیکی انجام شود.

در این جلسه همچنین در مورد فرآیند صدور مجوزهای صنفی نیز مقرر شد استعلامات مربوط به نیروی انتظامی شامل نظام وظیفه و اداره اماکن  به صورت الکترونیکی انجام گیرد و همچنین استعلامات مربوط به تأییدیه بهداشت فردی و محیطی نیز به صورت برخط انجام و صادر شود.

در این جلسه همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد با همکاری سازمان امور مالیاتی برای ارائه خدمات مربوط به بیمه و مالیات کارفرمایی که به ثبت اطلاعات پرسنل حقوقی و کارگاهی اختصاص دارد، پنجره واحدی را ایجاد نماید و از این پس تمام خدمات مربوط به این دو دستگاه به صورت الکترونیکی و در این پنجره واحد انجام گیرد.

در این جلسه همچنین مقرر شد به منظور تسهیل فضای کسب و کار شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپدید بویژه در حوزه فضای مجازی امکان فعالیت و استفاده از خدمات تأمین اجتماعی و خدمات مالیاتی مبتنی بر محل اقامت قانونی اشخاص حقیقی و امکان حضور چند کارگاه در یک نشانی فراهم شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر