۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۰
کد خبر: ۷۸۲۴۵
سردار جلالی در رزمایش دورمیزی شهید ربانی:

جمهوری اسلامی برای سناریو‌های تهدیدی دشمن آمادگی کامل دارد

جمهوری اسلامی برای سناریو‌های تهدیدی دشمن آمادگی کامل دارد
رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور گفت: ایران توانسته تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی را به مرحله بازدارندگی برساند و برای سناریوهای تهدیدی دشمن آمادگی کامل داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، ظهر امروز در آغاز رزمایش شیمیایی «شهید ربانی» در شهرستان عسلویه با اشاره به شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی اظهار کرد: کشور در منطقه با تهدیدات از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی مواجه است و دشمن در حال طراحی سناریو‌هایی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران است، اما پاسخ‌ها و معادلات دفاعی کشور به‌گونه‌ای طراحی شده که در ادبیات راهبردی جهان به رسمیت شناخته شده است.

وی با بیان تفاوت میان «تهدید» و «تهدید معتبر» افزود: تهدید معتبر زمانی شکل می‌گیرد که دشمن به وجود توان تهدید آفرین کشور اذعان کرده و آن را جدی بگیرد؛ به همین دلیل نیز برنامه‌ها و محاسبات خود را بر اساس این واقعیت تنظیم می‌کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تشریح رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی تصریح کرد: در ادبیات دفاعی، بازدارندگی به‌معنای افزایش هزینه‌ها برای دشمن و وادار کردن او به تجدیدنظر در رفتار و تصمیم برای آغاز جنگ است. امروز دشمن ناچار است پیش از هر اقدامی، هزینه و فایده آن را محاسبه کند.

سردار جلالی با اشاره به تمرکز دشمن بر مؤلفه‌های اصلی اقتدار کشور گفت: مقام معظم رهبری، انسجام و وحدت مردم و توان دفاعی و نظامی از اهداف اصلی دشمن برای تضعیف جمهوری اسلامی است، درحالی که همین مؤلفه‌ها ستون‌های اصلی قدرت و بازدارندگی کشور به‌شمار می‌روند.

وی سه سناریوی اصلی دشمن را فضاسازی رسانه‌ای و تهدید برای ایجاد ارعاب و تحمیل مذاکره، اجرای اقدامات محدود و کنترل شده به‌دلیل محدودیت‌های آمریکا در توسعه درگیری و تلاش برای شکل‌دهی به یک جنگ بزرگ منطقه‌ای که معمولاً با مشکلات داخلی برای دشمنان همراه اعلام کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با هر سه سناریو طراحی و آمادگی لازم را دارد گفت: جمهوری اسلامی ایران با طراحی معادلات دفاعی معتبر، توانسته تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی را به مرحله بازدارندگی برساند و دشمن را وادار به محاسبه هزینه و فایده هرگونه اقدام علیه کشور کند.

وی در ادامه به محور‌های اصلی برنامه‌ریزی داخلی کشور اشاره کرد و گفت: حفظ اقتدار و کارآمدی رهبری نظام، تقویت انسجام ملی و یکپارچگی مردم، ارتقای توان نیرو‌های مسلح و مدیریت هوشمندانه معیشت و اقتصاد از مهم‌ترین اولویت‌های کشور در مواجهه با تهدیدات است.

سردار جلالی حضور گسترده و یکپارچه مردم در مناسبت‌های ملی از جمله ۲۲ دی و ۲۲ بهمن را نشانه‌ای روشن از وحدت ملی دانست و افزود: این حضور پیام روشنی به دشمنان داد و تبلیغات منفی آنان را خنثی کرد.

وی با اشاره به اهمیت ایمنی در صنایع پرخطر تأکید کرد: در حوزه‌های هسته‌ای و شیمیایی، الزامات ایمنی به‌صورت دقیق، سخت‌گیرانه و بدون هیچ‌گونه اغماض اجرا می‌شود. در این حوزه‌ها دو اصل اساسی، یعنی ایمنی کامل و پیش‌بینی پاسخ علمی و بین‌المللی به حوادث احتمالی، مبنای اقدامات قرار دارد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: در کشور، مراکز مشخصی برای طراحی عملیات پاسخ و آمادگی وجود دارد و در کنار نظارت‌های بین‌المللی، نظارت‌های ملی نیز به‌طور مستمر دنبال می‌شود.

سردار جلالی با اشاره به برگزاری رزمایش‌های تخصصی گفت: پیش از جنگ ۱۲ روزه، رزمایش‌هایی در استان‌های اصفهان، قم و مرکزی برگزار شد که هدف اصلی آنها شناسایی نقاط ضعف، افزایش هماهنگی دستگاه‌ها و ارتقای آمادگی عملیاتی بوده است.

وی ادامه داد: در این رزمایش‌ها، نقش‌ها و مسئولیت‌های فرماندهی از سطح ملی تا استانی و محلی به‌صورت شفاف مشخص شده و دستگاه‌ها بر اساس اسناد قانونی و طرح‌های عملیاتی، وظایف خود را اجرا می‌کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر وحدت ملی، رهبری مقتدر و تقویت مستمر ظرفیت‌های دفاعی و امنیتی، مسیر بازدارندگی را ادامه خواهد داد و با تمرین‌های منظم، بازبینی مستمر و مدیریت دقیق منابع و معیشت مردم، آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه تهدید را حفظ می‌کند.

سردار جلالی با تأکید بر اهمیت ایمنی در صنایع پرخطر بیان کرد: در حوزه‌هایی مانند صنایع شیمیایی و هسته‌ای، دو اصل اساسی وجود دارد؛ نخست اجرای دقیق، منضبط و بدون اغماض الزامات ایمنی و دوم، پیش‌بینی و آمادگی کامل برای پاسخ به حوادث احتمالی. در این صنایع، انضباط ایمنی باید حتی سخت‌گیرانه‌تر از انضباط نظامی باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر نظارت‌های بین‌المللی، در داخل کشور نیز سازوکار‌های مشخصی برای پایش ایمنی، پاسخ به بحران و برگزاری رزمایش‌های سالانه طراحی شده و رزمایش «شهید ربانی» نیز در همین چارچوب و بر اساس اسناد و دستورالعمل‌های قانونی برگزار می‌شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: با توجه به تمرکز صنایع بزرگ و مراکز پرخطر در عسلویه، رزمایش شیمیایی «شهید ربانی» می‌تواند نقش مهمی در افزایش هماهنگی فرماندهی، بهبود مدیریت بحران و ارتقای توان دفاع غیرنظامی کشور ایفا کند و امیدواریم با مشارکت همه دستگاه‌ها، دستاورد‌های ارزشمند و ماندگاری حاصل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر