۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۷۶۲۴۲
مدیر جهاد کشاورزی بابل در قالب پویش مبارزه با مگس مدیترانه‌ای از همه بخشداران، دهیاران و اعضای شورای اسلامی شهر‌های این شهرستان خواست تا زمان طلایی برداشت مرکبات و نارنج را از دست نداده و نسبت به پاکسازی این میوه‌ها در جهت مبارزه با این مگس اقدام کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی بابل محسن آهنگری روز یکشنبه اظهار کرد: روز‌های جاری بهترین زمان طلایی برداشت مرکبات و نارنج است که همه باغداران و مدیران شهری باید نسبت به این امر اهتمام جدی داشته باشند.

وی گفت: پاکسازی کامل باغات و برداشت نارنج در باغ، معابر شهری و روستایی، خانه باغها، ویلا‌ها و اماکن عمومی در روز‌های اخیر یک امر ضروری است.

آهنگری از باغداران درخواست کرد جهت مبارزه زراعی در فصل سرما از اواسط بهمن لغایت اواخر اسفند نسبت به شخم سطحی و پابیل کردن در سایه انداز درختان جهت از بین بردن شفیره افت اقدام کنند.

مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: در جهت بهداشت کف باغ جمع آوری میوه‌های ریخته شده در باغ و دفن آن در عمق ۵۰ سانتیمتری یک امرضروری است.

این مقام مسوول تصریح کرد: نارنج اولین میزبان فصل بهار برای این آفت محسوب می‌شود و کانون اولیه آلودگی است که با رعایت نکات ذکر شده گامی بلند در حفظ باغات از هجوم مگس میوه مدیترانه‌ای بر خواهیم داشت.

مگس میوه مدیترانه‌ای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونه‌های مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیعی است و می‌تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد. هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبان‌های این آفت هستند.

حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می‌مانند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آن‌ها وجود دارد. وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.

برداشت سریع و کامل تمامی میوه‌های مرکبات باقیمانده سال قبل و میوه‌های رسیده سال جاری مانند هلو، شلیل، آلوچه، ازگیل ژاپنی، گلابی و سیب برای فرار از خسارت و پیشگیری از افزایش جمعیت آفت و رعایت بهداشت عمومی باغ شامل جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک ضروری است.

نصب تله‌های جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، فرمون و سراتینکس برای شکار انبوه، طعمه پاشی باغات آلوده با استفاده از پروتئین هیدرولیزات و حشره کش مالاتیون بر اساس دستورالعمل، ۲۰ تا ۲۵ روز قبل از رسیدن میوه، رعایت مسائل قرنطینه‌ای شامل عدم جابجایی و نقل و انتقال میوه‌های آلوده از باغ آلوده به دیگر نقاط استان و کشور از نکات قابل توجه برای مقابله و جلوگیری از گسترش این آفات است.

طبق آمار‌های رسمی، مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

مزیت فعالیت مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی مازندران مبارزه با آفت‌های اراضی شالیزاری و جلوگیری از آفت برنج سفید است، پرتودهی عمر نگهداری محصولات کشاورزی را افزایش خواهد داد.

توسعه کشاورزی مازندران یکی از برنامه‌های جدی دولت چهاردهم است که در این بین برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر