به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر ، علاوه بر این، محققان گزارش میدهند که این مواد مغذی ارتباط نزدیکی با مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای دارند، الگوی غذایی که قبلاً با پیری سالم مغز مرتبط است.
«آرون باربی»، محقق ارشد و مدیر مرکز دانشگاه نبراسکا-لینکلن، گفت: «مواد مغذی شناسایی شده در این زمینه که اثرات مثبت رژیم مدیترانه ای بر سلامتی را نشان میدهد، همراستا با رژیم غذایی مدیترانه ای هستند.»
برای این مطالعه، محققان نمونه خون گرفتند و آزمایشهای عملکرد مغز و اسکن MRI را روی ۱۰۰ فرد سالم ۶۵ تا ۷۵ ساله انجام دادند.
تجزیه و تحلیل دو نوع مختلف پیری مغز را در میان شرکتکنندگان نشان داد که سرعت و کندتر از حد انتظار بود.
نتایج نشان میدهد افرادی که پیری مغزشان کُندتر است، مشخصات مواد مغذی مشخصی در نمونههای خون خود داشتند.
نشانگرهای خونی مفید شامل ترکیبی از موارد زیر بود:
• اسیدهای چرب (اسیدهای واسنیک، گوندوئیک، آلفا لینولنیک، الکوزاپنتانوئیک، ایکوزادینوئیک و لیگنوسریک اسید).
• آنتی اکسیدانها و کاروتنوئیدها از جمله سیس لوتئین، ترانس لوتئین و زآگزانتین
• دو شکل ویتامین E.
• کولین، یک ماده مغذی ضروری.
محققان خاطرنشان کردند که این مشخصات ارتباط نزدیکی با رژیم غذایی مدیترانه ای دارد.
باربی گفت: «این الگوهای مواد مغذی امیدبخش هستند و با معیارهای عملکرد شناختی و سلامت مغز ارتباط مطلوبی دارند.»
به گفته محققان، این یکی از اولین و بزرگترین مطالعاتی است که نشانگرهای خون را برای سطوح مواد مغذی بررسی میکند و این دادهها را با تصویربرداری مغز و آزمایشهای شناختی ترکیب میکند.
محققان قصد دارند به مطالعه این مشخصات مواد مغذی و نقش آن در پیری سالم مغز ادامه دهند. آنها امیدوارند که این یافتهها پایه و اساس درمانهایی برای ارتقای سلامت مغز باشد.