به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، تلگراف نوشت؛ حدود ۸ درصد از کد ژنتیک انسان حاوی توالیهایی است که «رتروویروسهای درون زا انسانی» (Hervs) نام دارند و درحقیقت بقایای عفونتهای باستانی هستند که اجداد انسانها صدها هزار سال قبل دچار آن شده بوده اند. قبلا تصور میشد این کدهای مرموز که در حقیقت دی انای به دردنخور (Junk DNA) نام دارند، تاثیر اندکی بر بدن انسان داشته باشند.
اما محققان کالج کینگ لندن متوجه برخی توالیها شده اند که احتمال ایجاد بیماریهایی مانند شیزوفرنی، اختلال دو قطبی و افسردگی را افزایش میدهد.
دکتر تیموتی پاول یکی از مولفان ارشد این تحقیق در این باره میگوید: این توالیهای ویروسی احتمالا نقشی مهمتر از آنچه تصور میشد، در مغز انسان دارند.
ماده ژنتیک رتروویروسهایی که طی تاریخ چند بار نسل انسان را مبتلا کرده اند، در سلولهای مبتلا به عفونت قرار گرفته اند. هنگامیکه این عفونتها در سلولهای اسپرم یا تخمکی رخ میدهد که به جنین تبدیل میشوند، ماده ژنتیک رترووایرال به نسلهای بعدی منتقل و به تدریج به بخشی ثابت از ساختار ژنتیک بدن انسان تبدیل میشود.
این تحقیق دادههای مطالعات بزرگ ژنتیک از هزاران نفر (با سلامت ذهنی یا مبتلا به بیماری روحی) را در کنار اطلاعات به دست آمده از کالبدشکافی نمونه مغز ۸۰۰ نفر تحلیل کردند.
محققان متوجه شدند در افرادی که از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به اختلالات روانپزشکی هستند، قسمتهایی از دی انای ویروسی قدیمی در حال افزایش یا کاهش است و احتمال دارد بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد.