به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی به نقل از روزیاتو، براساس این شاخص، روسیه به عنوان کشوری با بیشترین تهدید جرایم سایبری در صدر لیست قرار گرفته است. پس از آن اوکراین، چین، ایالات متحده و نیجریه قرار دارند.
این رتبه بندی بر اساس دادههایی است که محققان از نزدیک به ۱۰۰ کارشناس جرایم سایبری در سراسر جهان جمع آوری کرده اند.
از این کارشناسان خواسته شد تا مهمترین منابع پنج نوع اصلی این جرایم را شناسایی کنند و کشورها را بر اساس تاثیر، حرفهای بودن و مهارت فنی مجرمان آنها رتبه بندی کنند.
دکتر میراندا بروس، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «این تحقیق به آژانسهای امنیت سایبری کمک میکند تا تمرکز خود را بر کانونهای کلیدی جرایم سایبری معطوف کنند و بودجه و توجه خود را به طور موثرتری هدایت کنند.»
وی افزود: «این تحقیق به درک عمیق تری از جغرافیای این جرایم و اینکه چگونه کشورهای مختلف در انواع مختلف جرایم سایبری تخصص دارند، کمک میکند. با ادامه جمع آوری این داده ها، میتوانیم ظهور هر کانون جدیدی را رصد کنیم و امکان مداخله زودهنگام در کشورهای در معرض خطر قبل از بروز یک مشکل جدی سایبری وجود دارد.»
جاناتان لوستهاوس، یکی از نویسندگان این مطالعه نیز گفت: «این شاخص میتواند نوری بر فعالیتهایی که اغلب ردیابی آنها دشوار است، بتاباند.»
وی اظهار داشت: «به دلیل ماهیت غیرقانونی و ناشناس فعالیتهای آنها، دسترسی و نظرسنجی قابل اعتماد از مجرمان سایبری امکان پذیر نیست. آنها به طور فعال در حال پنهان شدن هستند. اگر سعی کنید از دادههای فنی برای رصد مکان آنها استفاده کنید، موفق نخواهید شد، زیرا مجرمان سایبری حملات خود را از طریق زیرساختهای اینترنتی در سراسر جهان انجام میدهند.»
محققان امیدوارند این مطالعه را گسترش دهند تا بررسی کنند آیا ویژگیهای ملی مختلف مانند تحصیلات، تولید ناخالص داخلی یا سطح فساد بر میزان جرایم سایبری یک کشور تاثیر میگذارد یا خیر.