۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۷۴۴۱۲
مسؤول حوضه آبریز دریاچه ارومیه اعلام کرد: تراز این دریاچه نسبت به اوایل سال جاری مقدار ۴۷ سانتی‌متر افزایش یافته و اکنون میزان بالا آمدن آب چشمگیر است.

به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، احمد قندهاری مسؤول حوضه آبریز دریاچه ارومیه در نشست ستاد احیای دریاچه ارومیه، افزود: دولت سیزدهم برای عملیاتی سازی طرح های احیای این دریاچه تمام همت و تلاش خود را به کار بسته و برعکس دولت های قبلی بر عمل گرایی در این زمینه متمرکز شده است که یکی از نمونه های بارز این معیار، رهاسازی آب سدهای اطراف دریاچه است.


وی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته دولت مردمی، انقلابی و نظام حاکمیتی اقدامات و کارهای بسیار بزرگی با هدف احیای دریاچه ارومیه انجام داده است که انتقال آب از رودخانه کانی سیب مهمترین و بزرگترین این اقدامات به شمار می رود که با اجرای طرح های عملیاتی و لوله گذاری اکنون این آب وارد دریاچه می شود.


قندهاری با بیان اینکه تمام اقدامات سخت افزاری برای احیای دریاچه ارومیه به اتمام رسیده است، موضوع مهم نرم افزاری برای این طرح مهم ملی را یادآور شد و ادامه داد: باید به هر طریق ممکن برای مردم پایه سازی این طرح فعالیت های بسیار وسیع و مهمی برای اهالی روستاهای اطراف اجرایی شود، چون بدون همراهی و تعامل با مردم بومی امکان اجرای موفقیت آمیز طرح های سخت افزاری در حوزه های آب و کشاورزی وجود ندارد.


وی پارسال را بدترین شرایط دریاچه ارومیه در سال های اخیر اعلام و اضافه کرد: به دلیل بروز سه سال متوالی خشکسالی در حوضه آبریز دریاچه، یکی از سخت ترین و خشک ترین سال های این پدیده آبی را شاهد بودیم که امسال با روند مناسب بارش ها انتظار می رود روند آبگیری دریاچه بهبود نسبی پیدا کند.


قندهاری از افزایش ۲۶ درصدی ورودی آب سدها به بستر دریاچه ارومیه در سالجاری خبر داد و گفت: با توجه به اینکه اکنون ۵۰ درصد سدهای اطراف پر شده است، به میزان ۱۹ درصد رهاسازی آب سدها به بستر دریاچه افزایش نسبت به سال های قبل دارد.


به گفته وی مجموع حجم رهاسازی آب سدهای اطراف دریاچه ارومیه تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب را شامل می شود.


قندهاری یکی دیگر از برنامه های موفق و مهم دولت سیزدهم در حوضه دریاچه ارومیه را تلاش برای احیا و تثبیت تالاب های اقماری آن برشمرد و ادامه داد: در این زمینه با تلاش های صورت گرفته و با وجود خشکسالی های سه سال گذشته، تمام تالاب های اقماری نجات یافته و امسال نیز آب مورد نیاز آنها تامین شده است.


وی هماهنگی و تعامل خاص بین وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست برای اجرای طرح های مختلف احیای دریاچه ارومیه را بی‌مانند و در سطح بسیار بالا توصیف و اظهار کرد: برخلاف سال های گذشته اکنون تعاملات بسیار خوبی بین این ۲ دستگاه و نیز سایر دستگاه های اجرایی حاکم است که امیدواریم این هماهنگی منجر به نجات کامل دریاچه ارومیه شود.


قندهاری یکی از دلایل اصلی و محوری در خشک شدن دریاچه ارومیه و شرایط ناهمگون این دریاچه را مربوط به توسعه نامتوازن اراضی کشاورزی دانست و افزود: متاسفانه در ۲۰ سال گذشته میزان اراضی کشاورزی حوضه آبریز از ۳۶۰ هکتار به بیش از ۶۰۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است که رقمی وحشتناک و بسیار بالا است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر