وی با بیان اینکه "بسیجیان برای تحقق اهداف انقلاب نباید به نسل قبلی امید داشته باشند"، اظهار کرد: این نسل یا مسن هستند و از انقلابیگری فاصله گرفتهاند یا تربیت شده علوم غربی هستند.
فرمانده کل سپاه: خطاب به دانشجویان بسیجی، با اشاره به اینکه "شما باید به گونهای خود را بسازید که در سن 50 سالگی هم انقلابی بمانید"، افزود: مشکل ما با بسیاری از افراد این است که آنها زمانی انقلابی بودند اما نتوانستند انقلابی بودن خود را حفظ کنند. انقلابی بودن به معنای گوش دادن به فرمایشات ولی فقیه است.
وی در ادامه اظهار کرد: انقلاب اسلامی با فراز و نشیبهایی همراه بوده اما وضعیت خوبی دارد و حتی وضعیت انقلاب در خارج از کشور بهتر از داخل کشور است.
جعفری در ادامه با بیان اینکه "با یکپارچگی باید به دنبال ایفای مسئولیت خود در قبال انقلاب اسلامی باشیم"، افزود: بسیجی کسی است که دغدغه انقلاب را دارد و بسیجیان به عنوان مدیران آینده کشور وظیفه مهمی دارند. دعواهای خیابانی سال 88 در واقع بر سر تعریف انقلاب و تعیین اهداف آن بود. انقلاب اسلامی یک حرکت جمعی در یک جامعه، ملت یا امت تحت رهبری فقیهی عادل است که این جامعه را به سمت اسلامی شدن پیش میبرد.
فرمانده کل سپاه در ادامه با بیان اینکه "مبارزه برای از بین بردن طاغوت و استقرار نظام جمهوری اسلامی، مرحله اول و دوم انقلاب بود"، تصریح کرد: اسلامی شدن دستگاههای نظام، جامعه و نظام جهانی از مراحل دیگر انقلاب است که ما اکنون در مرحله سوم هستیم و راه طولانی در پیش داریم.
وی همچنین گفت: یک نگاه دیگر وجود دارد که انقلاب را فقط در مرحله اول میبیند. وقتی نگاه دینی وجود نداشته باشد، نگاه به انقلاب همانند سایر انقلابها میشود که فقط به فکر جابجایی حاکمیتهاست.
جعفری با بیان اینکه "رمز پویایی انقلاب این است که اهداف انقلاب بسیار والاست"، افزود: در دوم خرداد شعار توقف انقلاب داده شد که در واقع مشکل ما با این تفکر است، زیرا برخی بدون اینکه رسماً اعلام کنند، کاری به ارزشها و اصول انقلاب ندارند و در واقع نگاه و الگوی آنها، غرب است. انقلاب اسلامی دنبال این است که مبانی دینی را در همه شئون جامعه پیاده کند و مشکل ما از همین نگاه دوم که نگاهی غربی، سکولاریستی و لیبرالیستی است ناشی میشود. در واقع مشکل بزرگ اسلام این بوده که خیلیها چهره واقعی خود را به مردم نشان نمیدهند که قرآن به عمل آنها نفاق میگوید.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه "دشمن خارجی انقلاب نمیتواند شاهد پیشرفت انقلاب باشد"، تاکید کرد: وقتی دشمن خارجی با مخالفان انقلاب هماهنگ میشود، یک تردید جدی علیه مسیر الهی انقلاب بوجود میآید. در واقع ریشه مسائل امنیتی، فرهنگی و سیاسی کشور هم همین عامل است.
وی همچنین با بیان اینکه "رهبری تاکید کردهاند که انقلاب اسلامی دارای دو نوع آرمان ایجابی و سلبی است"، یادآور شد: آرمانهای ایجابی انقلاب هنوز به خوبی محقق نشده اما آرمانهای سلبی انقلاب تا حدود زیادی محقق شده است اما پرسش اینجاست که آیا میتوان با آموزههای غربی اهداف ایجابی را محقق کرد؟ علوم غربی برای تحقق اهداف انقلاب مناسب نیست و بسیجی باید با مبانی علمی دینی در رشتههای مختلف علوم عملی آشنا شود. رهبری هم خواستار این شدند که مبانی علوم دینی تبیین شود اما هنوز شاهد این اتفاق نیستیم.
جعفری، خودسازی معنوی، توانمندسازی علمی و توانمندسازی در عرصه مدیریت را نیاز انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: نظامات اداری کشور در حال استحاله فرهنگ انقلابی هستند که حتی این تفکر به سپاه هم فشار میآورد که این نظامات باید اصلاح شود. اکنون در عرصه مدیریتی تفکر میانسالی و پیرمردی حاکم است که باید این عرصه با نیروهای جوان اصلاح شود.
فرمانده کل سپاه خطاب به بسیج دانشجویی گفت: ما از حرفهای رهبری عقب هستیم و همه فکر میکنیم این حرفها مربوط به افراد دیگر است. ما باید دقت کنیم که دغدغه شهدا چه بوده است. شما بسیجیان نسل اثرگذار انقلاب هستید و باید برای اثرگذاری نگاههای خود را عوض کرده و تلاش بیشتری داشته باشید. اکنون کشور در یک بحران جدی قرار دارد زیرا آموزههای علمی دانشگاههای ما با جامعه اسلامی هماهنگ نیست و باید این هماهنگی به وجود بیاید.
وی در ادامه در برابر این پرسش که "راهبرد سپاه برای صدور انقلاب چیست؟" پاسخ داد: صدور انقلاب پیشکش؛ ما باید کاری کنیم که داخل کشور اصلاح شود زیرا به گفته امام خمینی(ره) در مقطع جنگ انقلاب صادر شد. ما باید کشور را به یک الگو تبدیل کنیم تا جنبههای ایجابی انقلاب محقق شود.
جعفری درباره برنامههای فرهنگی سپاه نیز گفت: سپاه و بسیج اخیراً در عرصههای فرهنگی وارد شدهاند. ما در بنیاد خاتمالاوصیا این ظرفیت را ایجاد کردهایم تا از فعالان فرهنگی حمایت شود.
فرمانده کل سپاه درباره حضور فرماندهان سپاه در جمع دانشجویان نیز اظهار کرد: رهبری تاکید کردهاند که فرماندهان نظامی در دانشگاههای سپاه حضور یابند اما امکان حضور فرماندهان در جمع بسیجیان نیز وجود دارد.
وی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات هستهای گفت: اکنون در موقع بسیار حساسی قرار داریم که بنا بر اراده رهبری، دولت وارد مذاکرات شده است و هدف مذاکرات نیز این است که یا فشار تحریمها برداشته شود یا مسئولان از مذاکرات ناامید شوند و به ظرفیتهای داخلی کشور توجه کنند؛ پس به هر جهت ما پیروز مذاکرات هستیم. البته باید خطوط قرمز نظام در مذاکرات حفظ شود و مسئولان به گونهای عمل نکنند که غرور ملی دچار خدشه شود. اکنون ما باید بغض در گلو فرو بریم و منتظر شویم ببینیم نتیجه مذاکرات چه میشود و سکوت میکنیم. هدف مذاکرات برداشتن فشار اقتصادی بر مردم است؛ پس باید از برخی مسائل با ملاحظه عبور کرد.