به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پایداری ملی، به نقل از خبرگزاری مهر، رویترز نوشت؛ شرکت های ارتباطاتی دویچ تله کام، اورنج، تلفونیکا و ۱۳ اپراتور اروپایی با توجه به بحران انرژی و اهداف این منطقه برای مقابله با تغییرات آب وهوایی، طی بیانیه ای خواستار همکاری شرکت های بزرگ فناوری در پرداخت هزینه های شبکه شده اند.
درخواست مذکور در حالی اعلام می شود که کمیسیون اتحادیه اروپا قبل از وادار کردن شرکت های فناوری برای کمک به راه اندازی شبکه ۵G و کابل های فیبر در ۲۷ کشور این منطقه ، تصمیم دارد بازخورد هر دو جهت( شرکت های ارتباطی و فناوری) را نسبت به این موضوع بررسی کند.
به گفته یکی از مدیران ارشد اپراتورها، صنعت ارتباطات اروپا سالانه حدود ۵۰ میلیارد یورو در امور زیرساخت صرف می کند و نیاز به سرمایه گذاری بیشتر و سریع تر دارد. دست اندرکاران این صنعت معتقدند هزینه های برنامه ریزی و ساخت در حال افزایش است. مثلا قیمت های کابل فیبر نوری تقریبا در نخستین سه ماهه ۲۰۲۲ میلادی دو برابر شده است. از سوی دیگر افزایش قیمت های انرژی و مواد دیگر نیز به صنعت ارتباطات ضربه زده است.
در همین راستا به یک اقدام سریع نیاز است. اروپا فرصت های بسیاری را که اینترنت فراهم می کند، از دست داده است. اکنون باید برای عصر متاورس به سرعت قدرتمند شود.
اپراتورهای بزرگ اروپایی از جمله ودافون، بویوگوس تله کام، کی پی ان، بی پی گروپ، تیم گروپ، تلیا کمپانی، فست وب و آلتیس پرتغال نیز از جمله شرکت هایی هستند که بیانیه مذکور را امضا کرده اند.
اپراتورهای ارتباطات در اروپا معتقدند شرکت های فناوری آمریکایی مانند گوگل، متا و نتفلیکس بخش اعظم ترافیک اینترنت را به خود اختصاص داده اند و باید بخشی از هزینه های ارتقای زیرساخت را تقبل کنند.
شرکت های فناوری چنین درخواست هایی را رد کرده اند و ادعا می کنند در حال حاضر در تجهیزات و فناوری های مربوط به ارائه محتوا به اندازه کافی سرمایه گذاری کرده اند.