وی افزود: پدافند غیرعامل در هر مجموعه و سیستمی به منزله عقل است. عاقل به کسی میگوییم که به گونهای فکر و برنامهریزی میکند که از بروز مشکل جلوگیری کند و عقل حکم میکنم برنامهریزی داشته باشیم که از آسیب به خودمان و جامعه پیشگیری کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: اگر چه خوشبینی کارکردهای مفیدی دارد بدبینی نیز ضروری است و از همین رو پدافند غیرعامل هم جایگاه ویژهای دارد. یعنی در شرایطی که به فکر توسعه علمی هستیم باید به اصول دفاع و ایمنسازی توجه کنیم و عقل همان پدافند غیرعامل است.
زلفی گل عنوان کرد: مبنای پدافند غیرعامل هم علم است هم عقل. چرا که برخی موارد را تنها با علم و بعضی دیگر را تنها با عقل میتوان درک کرد. برای اینکه جامعه مدیریت شود باید به نادیدهها توجه کرد. اگر سیستمی هم عقل داشته باشد و هم علم آن سیستم کارآمد است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه پدافند غیرعامل جدا از نگاه بخشی باید دیدگاه کلان داشته باشیم. مثلاً اگر بخواهیم به چالش آب نگاه کنیم باید تغییرات اقلیمی در سطح کلان بنگریم و پدافند غیرعامل در این زمینه میتواند نظریههای لازم را برای مقابله و پیشگیری از آسیبها ارائه دهد. اکنون دشمنان از طریق تغییر اقلیم به دنبال ضربه زدن به کشور هستند و همچنین تغییر اقلیم فرهنگی کشور هم جزو موضوعات مورد توجه پدافند غیرعامل است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: موضوعاتی نظیر خودباوری در عرصه ذهن دغدغهای در حوزه پدافند غیرعامل است و باید طور برنامهریزی کنیم که دانشجوی ایرانی آرزوی خروج از کشور را نداشته باشد. لذا پدافند غیرعامل ضروری اجتناب ناپذیر است.