درباره مدارس، معلمان و مشاغل پرخطر و ... به نظر میرسد از نظر تعدا واکسن در شرایطی باشیم که بتوانیم دو گروه را پیش بریم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از ایسنا، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با بیان اینکه با توجه به شرایط پیک پنجم هنوز اظهار نظر درباره وضعیت بازگشایی مدارس زود است، در عین حال از احتمال آغاز واکسیناسیون سنین زیر ۶۰ سال از دو هفته آتی خبر داد.
درباره نظر وزارت بهداشت در زمینه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید، گفت: در حال حاضر دو ماه به فصل مدارس باقی مانده است و هنوز اظهارنظر در این باره زود است. به خصوص اینکه دولت جدید هم خواهد آمد و ممکن است تصمیمات جدید گرفته شود، اما به نظر میآید با شرایطی که اکنون وجود دارد، فعلا بهتر است که درباره بازگشایی مدارس صحبتی نکنیم. اگر روند واکسیناسیون رو به جلو باشد، انشاءالله بتوان برای بازگشایی مدارس تصمیم گرفت تا هم پیک پنجم را کنترل کرده و هم واکسیناسیون را افزایش دهیم.
احتمال آغاز واکسیناسیون افراد زیر ۶۰ سال تا دو هفته آینده
عابدینی درباره ادامه وضعیت واکسیناسیون بعد از کامل شدن واکسیناسیون سنین ۶۰ سال به بالا، گفت: قطعا گروههای سنی بر اساس سند ملی واکسیناسیون ادامه مییابد. در عین حال اگر تعداد واکسنی که قرار است وارد شود و تولید داخلیمان هم به حداکثر برسد، قطعا مشاغل حساس و پرخطر نیز جزو گزینههای واکسیناسیون هستند. به خصوص درباره مدارس، معلمان و مشاغل پرخطر و ... به نظر میرسد از نظر تعدا واکسن در شرایطی باشیم که بتوانیم دو گروه را پیش بریم. طبق سند واکسیناسیون ما گروههای سنی را پیش میبریم. البته در حال حاضر در دو - سه استان افراد بالای ۵۰ سال را هم واکسینه میکنند.
وی درباره زمان اتمام واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال، گفت: این موضوع به میزان واکسنی که تامین می شود و واکسیناسیونی که انجام میشود، بستگی دارد که اگر به همین منوال پیش رود، فکر میکنم میتوانیم تا دو هفته دیگر زیر ۶۰ سال را هم آغاز کنیم.
آخرین وضعیت تولید واکسنهای "برکت" و "پاستوکووک"
عابدینی درباره وضعیت خط تولید واکسن برکت نیز گفت: طبق مواردی که برکت به کمیته علمی گزارش می دهد، هیچ گزارشی از ایجاد مشکل در خط تولید ارایه نشده و روند تولید در جریان است.
وی درباره وضعیت واکسن پاستوکووک نیز گفت: مجوز مصرف اضطراری واکسن پاستوکووک در ایران صادر شد. طبق قانون برای همه واکسن هایی که می توانند در فاز سوم گزارش متوسط داشته و اعلام کنند که کارایی خوبی دارند که پاستوکووک هم همینطور بود، بر اساس فاز سوم که در کوبا انجام شد، مجوزش را گرفت و اکنون می تواند در ایران تولید شود و فکر می کنم بتواند به زودی ۵۰۰ هزار دوز واکسن را به سیستم واکسیناسیون اضافه کند.