محققان مشاهده کردند در بین بیماران کرونایی بستری در بیمارستان، آنهایی که دچار تشنج بدون علامت شده بودند مدت طولانی تری در بیمارستان ماندند و با خطر بیشتر مرگ روبرو بودند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرنگار مهر، بیماری کووید ۱۹ میتواند بر روی اندامهای مختلف بدن از جمله مغز اثرات مخربی بگذارد. یک مطالعه جدید به سرپرستی تیم محققان بیمارستان عمومی ماساچوست نشان میدهد که برخی از بیماران کرونایی بستری در بیمارستان، تشنج را تجربه کردند که ممکن است آنها را در معرض خطر بیشتر مرگ قرار دهد.
«براندون وست اوور»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «تشنج یک عارضه بسیار شایع در بیماریهای شدید است. بیشتر این تشنجها مشخص نیست؛ برخلاف تشنج که باعث میشود فرد زمین بخورد یا به حالت رعشه بیفتد یا دچار تشنج شود، تشنج در بیماران بسیار حاد معمولاً بدون این علائم است.»
وی در ادامه میافزاید: «شواهد زیادی نشان میدهد که تشنجهای بدون علامت میتوانند به مغز آسیب برسانند و عوارض بدتری به همراه دارند.»
در این مطالعه، اطلاعات پزشکی ۱۹۷ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان که فعالیت الکتریکی مغزشان از طریق EEG اندازه گیری شده بود، بررسی شد.
آزمایشات EEG تشنج بدون علائم را در ۹.۶ درصد بیماران تشخیص داد که برخی از آنها هیچ مشکل عصبی قبلی نداشتند. بیمارانی که تشنج داشتند باید مدت طولانیتری در بیمارستان بستری شوند و احتمال مرگ آنها در بیمارستان چهار برابر بیشتر از بیماران بدون تشنج است که نشان میدهد عوارض عصبی ممکن است یکی از عوامل مهم در بیماری و مرگ و میر مرتبط با کووید ۱۹ باشد.
محققان معتقدند باید تحقیقات بیشتری برای میزان تهاجمی بودن تشنجها و درمان آن در بیماران کرونایی انجام شود.