۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۸
کد خبر: ۶۳۲۶۰
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی با اشاره به هشدار شورایعالی امنیت ملی، سازمان پدافند غیرعامل و مجلس نسبت به قطعی برق و گاز در سال‌های آینده به دلیل کمبود تولید و افت فشار گفت: باید تا سال 1415 پنجاه هزار مگاوات برق جدید تولید کنیم و گرنه بحران خواهیم داشت.
به گزارش پایداری ملی، هادی بیگی‌نژاد عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افت گاز میدان پارس جنوبی اظهار داشت: کمیسیون انرژی نسبت به برق و گاز بسیار حساس است؛ ما اگر به شیوه فعلی حرکت کنیم حتماً در آینده واردکننده برق و گاز خواهیم شد. 

وی افزود: دولت با توجه به اینکه چند از عمر فعالیتش باقی مانده توجهی به این موضوع نداشته و نمی‌دانم چرا شورایعالی امنیت ملی به این موضوع ورود نمی‌کند که ممکن است وضعیت برق و گاز کشور در آینده به سمتی برود که دچار مشکلات شویم و بایستی تمامی زیرساخت‌های لازم در این باره از هم‌اکنون فراهم شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: ما از 4 سال آینده درگیر مشکلات افت فشار گاز خواهیم شد و این افت از میدان گازی پارس جنوبی شروع شده و عملاً تولید گاز کم خواهد شد؛ وقتی تولید گاز کم شود قطعاً دچار مشکلاتی در بخش خانگی خواهیم شد و شاهد قطعی گاز در شهرها خواهیم بود ضمن اینکه توانایی تأمین گاز نیروگاه‌ها را هم نداشته و دچار قطعی برق هم خواهیم شد. این در حالی است که اگر در شرایط فعلی تولید میدان گازی پارس جنوبی باقیمانده به همین میزان باشد و مصرف برق و گازمان هم همین‌طور باشد و ارقام آن هم ثابت بماند در آینده دچار مشکل خواهیم شد ولی اگر این ارقام افزایش یابد مشکلات دو چندان می‌شود.

بیگی‌نژاد خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک مصرف گاز و برق‌مان قطعاً بیش از وضعیت فعلی خواهد بود؛‌  براساس برآورده‌ها تا سال 1407 اگر نرخ رشد اقتصادی کشور 2 درصد باشد ما احتیاج به حداقل 23 هزار مگاوات برق جدید خواهیم داشت و تا سال 1415 بایستی حدود 50 هزار مگاوات برق جدید وارد مدار کنیم. 

نماینده مردم ملایر در مجلس با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید برق 58 هزار مگاوات است و براساس برآورده‌ها بایستی تا سال 1415 این رقم به حدود 100 هزار مگاوات برق برسد، افزود: برخی از نیروگاه‌‌ها به دلیل بازدهی کم تا سال‌های آینده از مدار تولید خارج خواهند شد. لذا ما یک کسری حدود 5 هزار مگاواتی مواجه خواهیم شد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: اگر در شرایط کنونی باقی بمانیم قطعاً برق تولیدی که از گاز به دست می‌آید دچار مشکل خواهد شد؛ ما نگران نگهداشت فعلی هم هستیم که نمی‌توانیم آن را کنترل کنیم. 

بیگی‌نژاد عنوان کرد: ‌از زمانی که یک نیروگاه مجوز می‌گیرد و تا لحظه‌ایی که قرار است از آن بهره‌برداری کند و عملیاتی شود بین 5 تا 7 سال زمان می‌برد؛ این در حالی است که برای جلوگیری از افت فشار گاز هم حداقل 5 تا 7 سال زمان می‌برد. 

وی افزود: نمی‌دانم چرا بحرانی که در اثر کمبود برق و افت فشار گاز متوجه کشور خواهد شد و متولیان امر هم در این باره هشدارهای لازم را داده‌اند، بی‌توجهی می‌شود که این می‌تواند یک بحران امنیتی به وجود آورد و حتی هشدارهای لازم از سوی شورایعالی امنیت ملی و سازمان پدافند غیرعامل و کمیسیون انرژی اعلام شده است اما چون اواخر عمر دولت است همگی دست نگه داشته‌اند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اگر دولت جدید هم روی کار بیاید تا زمانی که بخواهد وارد فازهای اجرایی شود عملاً سال 1401 فرا می‌رسد اما بایستی به منظور عدم ورود به این بحران، در جلسه سران قوا سریعاً این موضوع تعیین تکلیف شده و تصمیم‌گیری‌های لازم در شورایعالی امنیت ملی گرفته شود.

بیگی‌نژاد با بیان اینکه گاز، برق، وزارت نفت و وزارت نیرو بخشی‌نگر هستند و باید حتماً شورایعای امنیت ملی به عنوان نهاد حاکمیتی ورود کرده و سران قوا در این ‌باره تصمیمات لازم را اتخاذ کنند؛ چرا که برای برون‌رفت از این بحران می‌بایست اعتبارات لازم تأمین شده و کارهای زیرساختی و عمرانی آن آغاز شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه خاموشی برق و قطعی گاز در زمستان موضوع بسیار عجیبی است که در زمستان سال‌جاری آن را به عینه مشاهده کردیم اما باید مسئولان دست به دست یکدیگر داده و موضوع را حل‌وفصل کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر