رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ما در راهبرد ایران قوی با تکیه بر علم دانش و فناوری بومی میتوانیم پایه های قدرت ملی را استحکام بخشیم.
به گزارش پایداری ملی و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پدافند غیرعامل کشور، نشست ویدئوکنفرانسی دانش آموختگان پدافند غيرعامل و آئین رونمایی از سامانه آموزش مجازی پدافند غیرعامل با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، رئیس دانشگاه مالک اشتر و مسئولان، اساتید، پژوهشگران و دانش آموختگان پدافند غیرعامل پیش از ظهر امروز با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا برگزار شد.
سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این نشست تخصصی اظهار داشت: امروز، فناوری، دارایی، زیرساخت و تغییر و تحول آن، آسیب پذیری، هوشمندی و حفاظت و امنیت اطلاعات از جمله مفاهیم راهبردی پدافند غیرعامل است و در حوزه های دانشی نیز این موضوعات باید مورد توجه قرار گیرد.
تهدیدات انسان ساخت درحال تحول هستند
وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل متمرکز بر رصد، پایش، تحلیل و ایجاد آمادگی در برابر تهدیدات انسان ساخت است، توضیح داد: ویژگی این نوع تهدیدات آن است که منشاء آن انسانی است، دارای خصومت و تحت اراده و انگیزه انسانی است، از ماهیتی فناورانه برخوردار است و این ویژگیها سبب میشود سیال و روزآمد باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برای مقابله و مهار تهدیدات باید در لبه دانش و با نگاه آینده نگرانه، تهدیدات را رصد کرده و در جهت کاهش آسیب پذیریها گام برداریم، تصریح کرد: به تعبیر امیرالمومنین علی (ع) العِلمُ سُلطانٌ مَن وَجدَهُ صالَ بِهِ وَ مَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيه.«دانش، سلطنت و قدرت است، هر كه آن را بيابد با آن يورش برد و پیروز شود، و هر كه آن را نیابد بر او يورش برند و مغلوب گردد.»بنابراین ما نیز در راهبرد ایران قوی با تکیه بر علم دانش و فناوری بومی میتوانیم پایه های قدرت ملی را مستحکم بسازیم.
پدافند هوشمند و ترکیبی در برابر تهدیدات نوین
سردار دکتر جلالی در تحلیل مدل تهدیدات متصور بر کشور در شرایط فعلی با بیان اینکه دشمن امروز به دنبال جنگ علیه زیرساختهای کشور ماست، تصریح کرد: امروز جنگ های سایبری، جنگ های رسانه ای مبتنی بر علوم شناختی و جنگ هایی که مردم را هدف می گیرند و در نهایت جنگ هایی پیچیده و مرکب از انواع تهدیدات متصور است و ضرورت دارد پدافند غیرعامل متناسب با این سطح تهدید الزامات و رویکردهای خود را تعریف کند.
وی الزامات راهبردی پدافند غیرعامل را دانش پایه بودن، روزآمدی علمی و ترکیبی بودن دانش و اجرا دانست و تصریح کرد: در شرایط فعلی ما نیازمند رصد استراتژیها و تفکیک هوشمندانه تهدیدات و فرصت ها هستیم چراکه اختلاطی بین تهدید و فرصت پدید آمده است.
نیازمند رصدخانه دائمی تهدیدات هستیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه اساسا تهدیدات انسان ساخت از لبه های علم و فناوری پدید می آیند، ادامه داد: از همین رو نیازمند رصدخانه دائمی تهدیدات هستیم و این رصد خانه جای نیست جز دانشگاه.
برنامه های سازمان برای ارتقای ظرفیت های علمی دانش آموختگان پدافند غیرعامل
سردار جلالی همچنین به موضوع ارتقای ظرفیت های علمی دانش آموختگان پدافند غیرعامل اشاره و تصریح کرد: ساماندهی دانشجویان و دانش آموختگان به ویژه در انجمنها و گروه های علمی، هدایت پروژهها، نظارت علمی، راهنمایی، ارزشیابی و ... در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل کشور قرار دارد و ما تلاش داریم تا رابطه علمی دانش آموختگان و محیط های علمی تحت هیچ شرایطی منقطع نگردد.
وی تاکید کرد: در تلاشیم تا ارتباط علمی دانشآموختگان و حوزه علمی را حفظ و تقویت کنیم از همین رو به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت انجمن علمی هستیم. همچنین توسعه همکاریها با سمن ها و تشکل های مردم نهاد در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل قرار دارد.
سردار محمدرضا کائینی، معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد این سامانه توضیح داد: سامانه آموزش مجازی سازمان پدافند غیرعامل کشور در مرکز مطالعات راهبردی سازمان پدافند غیر عامل کشور طراحی و اجرا شده است.
وی ادامه داد: در سامانه آموزش مجازی سازمان پدافند غیرعامل کشور به صورت برخط امکان ثبت نام در دورههای عمومی، تخصصی و تربیت مربی در حوزه پدافند غیر عامل فراهم است.
به گفته معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور، این سامانه در سراسر کشور قابل دسترسی بوده و همه دستگاههای اجرایی در سطح کشوری، استانی و حوزههای شهری می توانند جهت شرکت در دوره ها و کارگاه های آموزشی با موضوع پدافند غیر عامل به صورت آنلاین و آفلاین در این سامانه ثبت نام و پس از گذراندن دوره های مورد نظر در آزمون شرکت و گواهی معتبر دریافت کنند.