۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۶۰۴۳۲
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: امروز صنعت داروسازی ما این توانایی را دارد که هرنوع داروی جدید در دنیا را ظرف مدت ۲ سال در کشور تولید کند.
به گزارش پایداری ملی، محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری آنلاین ضمن تبریک روز پزشک و روز داروساز اظهار داشت:  طی ماه‌های گذشته داروسازان در کنار پزشکان تمام تلاش خود را برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا انجام دادند و هر دارویی که به عنوان کمک درمان بیماری کرونا معرفی می‌شد در کشور ما در یک بازه زمانی بسیار کوتاه تولید داخل آن در کشور شروع می‌شد.

وی افزود: حتی بسیاری از این اقلام دارویی مواد اولیه شان در کشور ما تولید شد که این توانمندی است که در کشور وجود دارد و کمتر کشور می‌تواند ادعا کند که در زمان کوتاه می‌تواند زیرساخت تولید دارو را ایجاد کند. در کشور ما پس از سال‌های پیروزی انقلاب به صنعت داروسازی به عنوان یک صنعت استراتژیک توجه شد و امروز ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز ما در داخل تولید می‌شود و بسیاری از اقلام دارویی های‌تک و نیازمند فناوری بالا در کشور ما تولید می شود به طور مثال ما توانایی تولید داروهای بایولوژیک رادیوداروها و نانو داروها را در کشور داریم و این اقلام به میزان کافی در کشور تولید می‌شود.

*هر نوع داروی جدید را تولید می‌کنیم

شانه‌ساز افزود: سال‌های گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در کشور ما ثبت شده است که در حوزه دارو و داروسازی فعال هستند و ما امروز می‌توانیم ادعا کنیم که داروی جدیدی که در دنیا وارد می‌شود و در نسخه همکاران پزشک ما به عنوان درمان بیماران نیاز به تجویز است داروسازی ما می‌تواند ظرف دو سال آن را در کشور تولید کند و حتی می توانیم مواد اولیه آن را تولید کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: داروهایی که چند سال قبل وارد می کردیم امروز در کشور تولید می‌شوند و می توانیم آنها را صادر کنیم، این داروها توسط جوانان که در شرکت‌های دانش‌بنیان ما در حال تحقیق بر روی داروهای پیچیده هستند تولید می‌شود. متوسط سن این افراد زیر ۳۵ سال است و این نوید بسیار خوبی را می دهد که نسل رو به رشد و در واقع آینده دار را در زمینه تولیدات دارویی داشته باشیم.

وی گفت: امروز حدود ۲۵ دانشکده داروسازی در کشور داریم و محققان ما نقش مهمی در انتشار مقالات در نشریات معتبر علمی دارند و به همین دلیل است که ما توانسته‌ایم رتبه علمی خودمان را در سطح دنیا ارتقا دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: ۶۵ درصد مواد اولیه دارویی در کشور تولید می‌شود و در حوزه داروهای گیاهی نیز بیش از هزار قلم در کشور ما تولید شده و این اتفاقات طی ۱۰ سال گذشته رخ داده و این موضوع نوید این را می دهد که آینده ای بسیار بهتر را می توانیم برای داروسازی متصور باشیم.

*هفته آینده دو کارخانه دارویی جدید افتتاح می‌شود

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هفته آینده دو کارخانه دارویی جدید که یکی تولید کننده قلم انسولین و دیگری تولید کننده فرآورده‌های پلاسمایی است برای نخستین بار در کشور با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح می‌شود.

شانه ساز درباره زمان توزیع و قیمت واکسن آنفلوانزا در کشور، گفت: سال گذشته میزان واردات واکسن آنفلوانزا کمتر از دو میلیون دوز بود که امسال به ۱۱ تا ۱۲ میلیون دوز افزایش خواهیم داد. همچنین سال گذشته برای بیماران خاص ۲۵۰ دوز واکسن وارد کردیم و امسال ۲۵۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا وارد می‌کنیم، این افراد معمولا مبلغی را پرداخت نمی‌کنند.

*واکسن آنفلوانزا ثبت نامی نیست

وی با بیان اینکه هیچ ثبت نامی برای واکسن آنفلوانزا نیاز نیست و افراد با توصیه پزشک واکسن استفاده خواهند کرد، ادامه داد: امسال حتما با مشکل کمتری در زمینه ویروس آنفلوانزا مواجه خواهیم بود؛ زیرا مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت می‌کنند. ۱۰ برابر سال قبل برای بیماران خاص و ۶ برابر برای مردم عادی واکسن آنفلوانزا وارد خواهیم کرد. واکسن‌ها از منابع معتبر و متعدد تامین می‌شوند که عمدتا توسط کارشناسان بازید صورت گرفته و دقت نظر درباره کیفیت آن‌ها انجام شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره تامین واکسن مننژیت نیز گفت: ۳۱ مرداد اولین محموله واکسن منیژیت وارد کشور شد و تا ۱۵ شهریور آخرین محموله وارد خواهد شد. نسخه الکترونیکی وقتی معنا پیدا می‌کند از ابتدا نسخه در سامانه انجام شود و به این وسیله می‌توان مصرف واقعی دارو را تشخیص داد.

وی در ادامه بیان کرد: در اطلاع رسانی دارویی مرجع مطمئن سازمان غذا و دارو و نهایتا ستاد مقابله با کرونا است. در چند وقت اخیر متوجه شدیم که رمدسیویر در بازار آزاد توزیع می‌شود و با بررسی‌ها مشخص شد چیزی که نام این دارو در بازار سیاه توزیع می‌شود همان داروی‌های مسکن معمولی است.

*ورود کورتن به پروتکل درمان کرونا

شانه ساز در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره ورود کورتن به پروتکل درمان کرونا گفت: ایران جزو اولین کشورهایی بود که کورتن را در پروتکل درمانی کرونا وارد کرد، برخی کشورها با نگاه سیاسی می گفتند، این دارو سیستم ایمنی بدن بیماران را تضعیف می کند اما بعد منابع بین المللی نیز به نتیجه ای که ایران گرفته بود، رسیدند، این دارو در انواع مختلف از جمله دگزامتازون به وفور در ایران تولید و مصرف می شود و بسیاری از کشورهای دیگر نیز اکنون این دارو و مشتقات کروتن دار را در پروتکل درمان کرونا وارد کرده اند.

*واردات ۱۲ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسشی درباره تامین واکسن آنفلوانزا گفت: در مورد و اکسن آنفلوانزا پارسال کمتر ۲۵۰ هزار دوز برای توزیع رایگان در شبکه بهداشتی برای کادر درمان، سالمندان و بیماران زمینه ای وارد کردیم در حالی که این میزان امسال به حدود ۲.۵ میلیون دوز افزایش یافته و ۱۰ برابر بیشتر واردات داریم.

وی افزود: میزان واردات واکسن آنفلوانزا برای توزیع در داروخانه نیز بیش از ۵ برابر شده و امسال حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا وارد کشور می شود در حالی که پارسال حدود ۲.۵ میلیون دوز بود و از میزان واردات بیش از ۸.۵ میلیون دوز واکسن که همگی از برندهای معتبر اروپایی و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هستند در داروخانه ها توزیع می شود.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر