توافقنامه همکاری نظامی، دفاعی و امنیتی میان ایران و سوریه موجب شده است تا موجی از ترس و هراس در اردوگاه صهیونیستها حاکم شود.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، اواخر هفته گذشته بود که سوریه و جمهوری اسلامی ایران توافق جامعی برای تقویت همکاریهای نظامی و امنیتی امضا کردند. این توافق با حضور ژنرال «علی عبدالله ایوب» وزیر دفاع و جانشین فرمانده کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه و سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران به امضا رسید.
در همین ارتباط، «بشار اسد» امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی میان دو کشور استقبال کرد و آنرا نشان دهنده سطح روابط راهبردی میان دو کشور توصیف کرد. وی افزود: امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی میان ایران و سوریه روابط راهبردی دو کشور را نشان میدهد و نتیجه سالها اقدام مشترک و همکاری در زمینه جنگ علیه تروریسم در سوریه و مقابله با سیاستهای خصمانهای است که دمشق و تهران را هدف قرار داده است.
توافق نظامی و امنیتی میان تهران و دمشق موجب خواهد شد تا از این پس آسمان سوریه در برابر تجاوزات صهیونیستها امنیت بیشتری داشته باشدتوافق همکاریهای نظامی و امنیتی میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه یک توافقِ مهم، راهبردی و استراتژیک محسوب میشود. یکی از مهمترین بندهای این توافقنامه همکاری بر تقویت سامانههای دفاع موشکی سوریه توسط جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد. در واقع، تهران در این توافقنامه اعلام کرده است که سوریه را به پدافند هوایی پیشرفته مجهز خواهد کرد تا از این پس در برابر حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی امنیت بیشتری داشته باشد.
این توافق در حالی حاصل شد که در طول سالهای گذشته آسمان سوریه به جولانگاهی برای جنگندههای متجاوز صهیونیست تبدیل شده بود؛ جنگندههایی که گاه و بی گاه مواضع ارتش سوریه و انبارهای تسلیحاتی آن در نقاط مختلف را هدف قرار میدادند. اکنون با توافق همکاریهای نظامی و امنیتی میان تهران و دمشق و به تبع آن مجهز شدن آسمان سوریه به پیشرفتهترین سامانههای پدافندی پیش بینی میشود که صهیونیستها برای تداوم اقدامات سابق خود علیه دمشق با مشکلات فراوانی رو به رو شوند.
از آنجایی که رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته حساب ویژه ای را روی حملات هوایی به مواضع مقاومت سوریه باز کرده بود، بنابراین پُر واضح است که با امضای توافقنامه همکاریهای نظامی میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه، از این پس دستِ صهیونیستها برای ترتیب دادن بمبارانهای بیشتر بسته خواهد ماند و بدین سان، حریم هوایی سوریه در مقایسه با گذشته از امنیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
بر اساس آنچه گفته شد، کاملاً بدیهی است که توافقنامه مذکور لرزه به اندام صهیونیستها انداخته و موجی از ترس و وحشت را در صفوف آنها حاکم ساخته باشد. امروز صهیونیستها بیش از هر زمان دیگری از اتفاقاتی که در سوریه رخ میدهد، احساس نگرانی میکنند. توافقنامه همکاریهای نظامی میان تهران و دمشق نیز نگرانی مقامات تل آویو را از آینده تحولات این کشور به اوج خود رسانده است.
به دلیل همین نگرانی هاست که رسانههای رژیم صهیونیستی در طول چند روز گذشته توافق میان ایران و سوریه در حوزههای نظامی و امنیتی را در کانون توجهات خود قرار دادند و ازبزرگترین راهبرد آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بیرون راندن ایران از سوریه با ناکامی مواجه شد آن سخن گفتند. در این ارتباط، میتوان به اظهارات اخیر «روعی قیس» تحلیلگر صهیونیست اشاره کرد که توافقنامه امنیتی و نظامی دمشق و تهران را حاوی ۲ پیام برای رژیم صهیونیستی دانسته بود.
این تحلیلگر صهیونیست صراحتاً اذعان کرد که پیام اول توافقنامه مذکور این است که ایران علیرغم اقدامات تل آویو، در سوریه باقی خواهد ماند و پیام دوم نیز این است که ایران قادر است اسرائیل را هدف قرار دهد. بر این اساس، موج هراس و وحشتِ حاکم بر صفوف صهیونیستها از امضای توافق امنیتی و نظامی میان تهران و دمشق کاملاً واضح و آشکار است. صهیونیستها به خوبی دریافته اند که این توافقنامه بیش از پیش موازنه قدرت در سوریه را به نفع مقاومت تغییر داده است.
علاوه بر آنچه که گفته شد، صهیونیستها و متحدان آمریکایی آنها در طول سالهای گذشته تلاش بسیاری کردند تا ائتلاف راهبردی و استراتژیک میان تهران و دمشق را از هم گسسته جلوه داده و اینگونه وانمود کردند که دمشق در نهایت به دنبال فشارهای واشنگتن و تل آویو راهی جز خروج از ائتلاف با ایران ندارد.
لذا امضای توافق همه جانبه در حوزههای امنیتی و نظامی میان دو طرف تمامی رؤیاهای آمریکا و صهیونیسم برای ازهم گسستگی مقاومت به ویژه در سوریه را بر باد داد و عمق استراتژیک روابط و مناسبات دو طرف را برای همگان به نمایش گذاشت. امضای توافقنامه مذکور این پیام مهم و راهبردی را به سران آمریکایی و صهیونیستی رساند که ائتلاف تهران، دمشق همچنان راهبردی و قدرتمند است.
از سوی دیگر، امضای توافقنامه مذکور یکی از بزرگترین و مهمترین راهبردهای ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه را به شکست کشاند و آن، وادار کردن ایران به عقب نشینی از سوریه بود. یکی از مهمترین اهدافِ بسیاری از فشارهایی که طی ماههای اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شد، مجبور ساختن آن به خروج از سوریه و باز گذاشتن دست صهیونیستها برای ضربه زدن به محور مقاومت بود که امضای توافق راهبردی میان تهران و دمشق، ضربه مهلکی بر پیکره این راهبرد بود.
توافق ایران و سوریه در حوزههای نظامی و امنیتی قانون تحریمی «سزار» را نیز به چالش کشاند و سیلی محکمی را به آمریکاییها زدهمچنین باید گفت که توافقنامه همه جانبه میان ایران و سوریه به نوعی قانون تحریمی «سزار» توسط واشنگتن علیه دمشق را به چالش کشاند. بر اساس یکی از بندهای این قانون تحریمی، هیچ دولتی حق همکاری با دمشق را ندارد و در صورت عدول از این قانون، با تحریم و مجازات مواجه خواهد شد.
بنابراین، جمهوری اسلامی ایران با امضای توافق همکاری با دمشق اولاً سیلی محکمی را به آمریکاییها زد و به آنها نشان داد که اقداماتشان نمیتواند تأثیری بر سیاستهای استراتژیک تهران داشته باشد و ثانیاً، قانون تحریمی سزار را به صورت رسمی به چاش کشاند.
در این میان، هراس آمریکاییها از توافق استراتژیک میان ایران و سوریه نیز کاملاً قابل مشاهده است. در همین راستا، وزارت دفاع آمریکا در واکنشی عجولانه به توافق مذکور اعلام کرد که علیرغم این موضوع آمریکا برنامهای برای ایجاد تغییر در مأموریتهای خود در سوریه ندارد. سخنگوی پنتاگون مدعی شد: مأموریت نیروهای آمریکایی نسبت به سال ۲۰۱۴ هیچ تغییری نکرده است. مأموریت ما تحقق شکست دائم داعش است.
این واکنش آمریکاییها نشان میدهد که آنها نیز به شدت از توافق نظامی و امنیتی راهبردی میان تهران و دمشق هراسان شده اند و به خوبی نیز دریافته اند که ائتلاف قدرتمند مقاومت پس از این توافق قادر است تا بیش از گذشته سلسله طرحها، نقشهها و توطئههای واشنگتن و تل آویو در سوریه را به شکست بکشاند.