۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۹
کد خبر: ۵۸۹۶۱
رئیس انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیوی آنلاین وی او دی و آی پی تی وی گفت: ما چیزی به عنوان سرویس «تلویزیون اینترنتی» نداریم و واژه‌ای ساختگی است که در جهت سیاسی‌کاری و ایجاد دوقطبی مورد استفاده قرار گرفته است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبر گزاری فارس، «محمد صراف» درباره راه اندازی «تلویزیون اینترنتی» از سوی وزارت ارتباطات گفت: اصولا شعاری که مطرح شده است، موضوع جدیدی نیست و در واقع کاری بوده که سازمان صداوسیما و ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) پیش از این با اعطای مجوزهایی که اخیرا برای ایونت های لایو و مجازی دادند، انجام داده اند.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه می گویند صداوسیما در حوزه صدور مجوزها و محتوا سخت گیری های بسیاری دارد، اما در ایام کرونا مجوز لایو را به سرعت اعطا نمود و اتفاقا کنسرت هم پخش شد و حتی سرویس هایی که به لحاظ محتوایی صدا و سیما با اینها مساله داشت و حتی قوه قضائیه با آنها مشکل داشت، آنها از همین مجوزها استفاده کردند و برنامه های زنده رفتند.

صراف تاکید کرد: در حقیقت صداوسیما و ساترا پیش از این آی پی تی وی را راه اندازی کرده بود. این طرحی که مطرح شده است، در واقع طرح هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی، را وزارت ارتباطات بیشتر برای حمایت از isp ها و سرویس دهندگان اینترنت ADSL راه اندازی کرد. امروز تقریبا می توان گفت 70 درصد ترافیک سرویس های ویدئویی در ایران بر روی اینترنت همراه اپراتورهای موبایل است و درصد کمی از آن به اینترنت adsl اختصاص دارد. در تمام دنیا این موضوع برعکس است و بیشتر ترافیک متعلق به اپراتورهای ثابت است و مردم از اینترنت همراه به خاطر هزینه اش کمتر استفاده می کنند.

وی اظهارداشت: در همین راستا دوستان در وزارت ارتباطات یک طرح راه اندازی کرده اند که مشترکینی که طرح adsl ندارند، به سرعت بعد از ثبت نام در این سامانه دارای اینترنت ثابت شده و 3 سرویس ویدئویی را انتخاب کنند و اشتراکشان رایگان خواهد بود و ترافکیشان هم روی adsl رایگان خواهد بود. در نتیجه isp ها تقویت می شوند و ترافیکشان افزایش پیدا می کند و سرویس ها نیز بهره می برند. در نتیجه این طرح یک طرح زیرساختی است که خب جزو وظایف ذاتی وزارت ارتباطات است.

وی درباره اینکه طرح چنین موضوعی منجر به رقابت میان وزارت ارتباطات با صداوسیما خواهد شد، نیز توضیح داد: ما از ابتدا هم اعتقادمان بر این بوده است که رسانه های فراگیر و ویدئویی ادامه حاکمیت صداوسیما در فضای مجازی است و چیزی غیر از این نیست. منتها اینجا صداوسیما رگولیشنش ساده تر است و سخت گیری کمتری دارد و این امکان را به سرویس ها داده است که محتواهای داخل چارچوب را به مخاطبان ارائه بدهند و از طرفی با اعطای مجوز پخش زنده این را نشان داد که به دنبال رقابت نیست. اگر بنا بود فضای مجازی لطمه ای به صداوسیما بزند که خودش مجوز آن را صادر نمی کرد.

وی ادامه داد: اتفاقا در این مورد صداوسیما خیلی خوب عمل کرد و به موقع مجوز درستی داد، از جمله کنسرت ها که همیشه خط قرمز بودند. در این میان فشارهای زیادی هم وارد شد اما این کار را کرد و باعث رونق محتوای وی او دی ها و آی پی تی وی ها شد. این فضا به واسطه حضور صداوسیما و ساترا محقق شد.در مقابل انعکاس این خبر در برخی رسانه ها سیاسی کاری است چون وقتی شما اسم تلویزیون اینترنتی را می آوری، انگار که میخواهی آن را مقابل صداوسیما قرار بدهی که طبعا در شرایط کنونی هم جای ایجاد چنین دوقطبی هایی نیست.

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های نمایش ویدیوی آنلاین وی او دی و آی پی تی وی تصریح کرد: ما واژه ای به نام تلویزیون اینترنتی نداریم. هر رسانه ای که بخواهد در کشور فعالیت کند، طبق قانون اساسی باید تحت نظر سازمان صدواسیما باشد. اما ما چیزی به عنوان سرویس تلویزیون اینترنتی نداریم و واژه ای ساختگی است. ما سرویس وی او دی، سینما و ویدئو آنلاین داریم اما تلویزیون اینترنتی نداریم و واژه ای سیاسی است که در جهت ایجاد دو قطبی مورد استفاده قرار گرفته است. باز هم تاکید می کنم ما شبکه های خطی اینترنتی و برنامه اینترنتی داریم یا شبکه ها پخش اینترنتی هم دارند اما واژه تلویزیون اینترنتی یک عبارت عامیانه و بدون کارشناسیست و کاملا بر اساس رویکردهای سیاسی انتخاب شده است.

وی ادامه داد: البته این نکته را هم بگویم که طرح در کل، طرح خوبی است و همان طور که گفتم منجر به جذب کاربر بیشتری می شود و جای تقدیر دارد اما برداشت سیاسی از آن کار درستی نیست چون خود صدواسیما این فضا را ایجاد کرده است و بی انصافی است که بخواهیم در این زمینه تقابل ایجاد کنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر