به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی سمنان، دومین جلسه کارگروه پدافند غیرعامل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با حضور کلیه اعضا و با دستور کار آشنایی با پدافند زیستی (گیاه و دام) و آمادگی برای برگزاری هفته پدافند غیرعامل در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برگزار شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به جایگاه و نقش بخش کشاورزی در امنیت غذایی، اقتصاد کشور، ایجاد شغل و صادرات غیرنفتی گفت: از آنجایی که این بخش نقش مهمی در تولید و امنیت غذایی به عهده دارد، از سوی دشمن با چالش و تهدید همراه بوده است.
رضا محسنی با تأکید بر میزان آمادگی هر سازمان مقابل تهدیدها و بحرانها برای کاهش آسیبپذیری و ارتقای پایداری برابر مخاطرات گفت: در پدافند غیرعامل در مواجهه با حوادث و بحران چهار مرحله پیشگیری از وقوع بحران یا تهدید، آمادگی قبل از بحران، مقابله با تهدید و بازتوانی پس از بحران مد نظر است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان و معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سمنان نیز به تهدیدها و فرصتهای بخش دام و طیور استان سمنان اشاره کردند.
از شرایط استان سمنان برای تهیه دارو و سرم دامی، معین بودن استان سمنان برای استانهای پرجمعیت، وجود تولیدات مازاد این بخش، نزدیکی به مراکز مهم عرضه کالا به عنوان فرصت و از موضوعاتی از جمله بروز و انتقال بعضی از بیماریها مثل تب برفکی و آنفلوآنزا در سنوات قبل، ورود دام خارج از ضابطه و تبعات آن، وابستگی دام و طیور به واکسنهای خاص وارداتی و نهادههای دامی، کمبود شدید نیروهای تخصصی در این بخش، عدم توجه جدی به قرنطینه، عدم رعایت مسائل بهداشتی در کشتارگاهها، تبعات ناشی از دامهای داخل شهر به عنوان بخشی از تهدیدات یاد شد.
در این کارگاه از سوی دیگر اعضا به مواردی از جمله برنامهریزی برای تولید نهادههای مورد نیاز دام و طیور در کشور، توجه جدی به واگذاری امور با توانمندسازی بخش خصوصی، تشکیل اکیپهای عملیاتی و اختصاص اعتبار لازم در این حوزه، تبعات ناشی از جابهجایی دام و مرغ زنده، مراقبت ویژه در کوچ دامها، تمهیدات ویژه برای ورود ملکه زنبور عسل، بهینهسازی کشتارگاهها و ... اشاره شد.
در این کارگروه بعد از بحث و تبادل و تبادل نظر، بررسی و شناسایی راههای ورود عوامل بیماریزا، ارائه مصداقهای دفاع مقابل مخاطرات زیستی و دفع آن، شناسایی نقاط آسیبپذیر در حملات زیستی روی گیاه و دام و ارائه در جلسه بعدی کارگروه، پیگیری برای تجهیز، بازسازی و رعایت نکات بهداشتی در کشتارگاهها، عملیاتی و اجرایی کردن دستورالعملها به تصویب اعضای کارگروه رسید.