وزیر خارجه ایران، رئیسجمهوری آمریکا را به اتخاذ سیاستی غلط علیه کشورش متهم کرد و گفت واشنگتن با تجاهل و خودبینی و بر مبنای اطلاعات نادرست؛ منطقه را تا آستانه جنگ پیش برد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در گفتگو با شبکه آمریکایی انبیسی نیوز گفت: ایران و آمریکا حین تقابلی که به دنبال شهادت سردار قاسم سلیمانی با یکدیگر داشتند؛ نامههای تندی را رد و بدل کردند حال آنکه دونالد ترامپ ۲ کشور را تا آستانه جنگ پیش برد.
وی همچنین گفت که از ماه میلادی ژانویه (شهادت سردار سلیمانی) به این سوی، روابط فیمابین همچنان پرتنش است. ظریف همچنین رئیسجمهوری آمریکا را به اتخاذ سیاستی غلط دررابطه با ایران متهم کرد.
وی در این باره گفت: جای تأسف است که آمریکا، بر مبنای اطلاعات نادرست، تجاهل و خودبینی، روشی را در پیش گرفته که منطقه را به پرتگاه جنگ بسیار نزدیک کرده است.
به گفته ظریف؛ مایک پمپئو همتای آمریکایی وی، در اوج تنشهای ماه ژانویه، نامهای بینهایت نامناسب خطاب به ایران نوشت که البته دولت متبوع وی نیز پاسخی درخور به آن داده است.
ظریف در این باره افزود: نامه پمپئو حاوی تهدیدهایی بود حال آنکه وی دور از شأن خود میداند که درباره محتویات آن حرفی بزند. اما وی اطمینان داد که پاسخ وزارت خارجه ایران به حد نامه پمپئو بیادبانه نبود.
ظریف همچنین افزود: من اینچنین نبودم. من همان وزیر خارجهای هستم که با جان کری وزیر خارجه اسبق آمریکا محترمانه برخورد میکردم.
وی همچنین آمریکا را متهم به بحرانآفرینی کرد و گفت این وظیفه ترامپ است که از این راه برگردد.
در رابطه با حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد نیز، ظریف گفت: میخواستیم به آمریکا نشان دهیم که نمیتواند ایران را مرعوب کند. هر اقدامی علیه ایران عواقب خواهد داشت حال آنکه هدف کشتن کسی نبود. نیت ما این بود که پیامی به غایت واضح به آمریکا بفرستیم مبنی بر اینکه چنانچه ایرانیها را بکشند؛ ما نیز مقابله به مثل میکنیم.
ظریف همچنین این اتهام که حشدالشعبی عراق یا حزبالله لبنان تحت کنترل ایران هستند را رد کرد.
وی در نهایت به این مسئله که ایران نمیتواند به تنهایی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را رمزگشایی کند؛ اذعان و در عین حال تاکید کرد که جعبه را هم به دولتهای خارجی نمیدهد.
به گفته وی، طبق قوانین بینالمللی، ایران از حق رهبری تحقیقات پیرامون این حادثه برخوردار است حال آنکه آمریکا از دراختیار گذاشتن نرم افزارهای لازم برای رمزگشایی جعبه سیاه خودداری میکند.
وی ادامه داد: هنوز نادانستههای زیادی وجود دارد و برای همین است که بیش از هرکس دیگری خواهان آن هستیم که بدانیم چه چیزی در جعبه سیاه است تا ببینیم واقعاً چه اتفاقی روی داده است.