۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۵۶۹۳۹
مجلس سنای آمریکا امروز جمعه قطعنامه‌ای را که خواستار کاهش اختیارات جنگی رئیس‌جمهور این کشور علیه ایران است را به تصویب رساند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از  خبرگزاری فارس، مجلس سنای آمریکا لحظاتی پیش قطعنامه‌ای را که خواستار کاهش اختیارات «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران است به تصویب رساند.

قطعنامه موسوم به «اختیارات جنگ با ایران»  که به دنبال ممنوع کردن اقدام نظامی علیه ایران بدون مجوز کنگره است با ۵۵ رأی موافق و ۴۵ رأی مخالف به تصویب سنا رسید.

«دونالد ترامپ» پیش از این با بیان این ادعا که تصویب این طرح به معنای نشان دادن ضعف در برابر ایران خواهد بود از سناتورها خواسته بود از تصویب آن خودداری کنند.

ترامپ روز چهارشنبه در توییتر نوشت: «برای امنیت کشورمان بسیار مهم است که سنای ایالات متحده به قطعنامه "اختیارات جنگ ایران" رأی [مثبت] ندهد. در موضوع ایران داریم بسیار خوب عمل می‌کنیم و الان وقت ضعف نشان دادن نیست.»

وی با بیان این ادعا که اکثریت قاطع مردم آمریکا از ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت می‌کنند، گفت: «اگر دستان من بسته بود، ایران وضع خوبی داشت. [این قطعنامه] سیگنال بسیار بدی ارسال می‌کند. دموکرات‌ها فقط دارند این کار را می‌کنند تا به حزب جمهوری‌خواه ضربه بزنند. اجازه ندهید این اتفاق بیافتد.»

دیگر شاخه کنگره آمریکا، یعنی مجلس نمایندگان پنجشنبه هفته گذشته نسخه موازی این طرح سنا را به تصویب رسانده بود.

مجلس نمایندگان هفته گذشته به دو طرح که خواستار کاهش اختیارات جنگی ترامپ است رأی مثبت داد. طرح نخست که خواستار جلوگیری از تأمین منابع مالی لازم برای اقدام نظامی علیه ایران است با ۲۲۸ رأی موافق و ۱۷۵ رأی مخالف تصویب شد. 

طرح دوم از طریقی دیگر خواستار کاستن از اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران است. این طرح که «باربارا لی»، نماینده دموکرات کالیفرنیا ارائه داده به دنبال لغو قانونی مصوب سال ۲۰۰۲ است که ترامپ از آن برای صدور مجوز ترور سردار «قاسم سلیمانی» استفاده کرده بود. 

این طرح با ۲۳۶ رأی موافق در برابر ۱۶۶ رأی مخالف به تصویب رسید و خواستار لغو «قانون مجوز استفاده از زور نظامی» است.

کاخ سفید سه‌شنبه هفته گذشته در نامه‌ای به مجلس نمایندگان اعلام کرد که رئیس‌جمهور آمریکا هر طرحی که اختیارات او را محدود کند را وتو خواهد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر