طبق گزارش یک رسانه غربی، پلیس فدرال آمریکا در حال تحقیق درباره نقش یک شرکت صهیونیستی فعال در زمینه فناوری و جاسوسی رژیم صهیونیستی در خصوص هک کردن شهروندان و شرکتهای آمریکایی است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، در حالی که جنجالها درباره خبر هک کردن تلفن همراه «جف بزوس» مالک شرکت آمریکایی آمازون توسط ولیعهد سعودی با استفاده از نرم افزار اسرائیلی «پگاسوس» ادامه دارد، خبرها حاکی از آن است که افبیآی درباره نقش اسرائیلیها در حملات سایبری و هک کردن اشخاص و شرکتهای آمریکایی در حال تحقیق است.
رویترز در خبری اختصاصی به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد، افبیآی (پلیس فدرال آمریکا) دارد درباره نقش شرکت اسرائیلی «گروه فناوریهای اناساُ»( NSO Group Technologies) در هک شدن آمریکاییها و همچنین احتمال جمع آوری اطلاعات تحقیق میکند.
نام این شرکت مستقر در فلسطین اشغالی با نرم افزار جاسوسی «پگاسوس» عجین شده است؛ نرم افزاری که قادر به جمع آوری اطلاعات و هک کردن تلفن های هوشمند همراه است.
در گزارش امروز جمعه رویترز آمده است، «تحقیق (افبیآی از این شرکت اسرائیلی) در سال 2017 در جریان بود و مقامهای افبیآی در تلشا بودند که بفهمند، آیا اناساُ از هکرهای آمریکایی کدهای مورد نیاز برای وارد شدن به تلفنهای همراه هوشمند را به دست آورده است.
این شرکت مستقر در فلسطین اشغالی مدعی است که این نرم افزار جاسوسی و حمایت فنی خود را فقط منحصرا به دولتها میفروشد و خدماتش برای استفاده به منظور مقابله با تروریستها و افراد مجرم استفاده میشوند.
به رغم ادعای این شرکت مبنی بر آنکه محصولاتش امکان هدف قرار دادن شماره تلفنهای همراه در آمریکا را ندارند اما برخی کارشناسان حوزه امنیت سایبری این ادعا را رد کردهاند.
به گفته دو منبع که با مقامها یا عوامل وزارت دادگستری آمریکا صحبت کرده بودند، افبیآی بعد از شکایت شرکت فیس بوک از شرکت اسرائیلی «گروه فناوریهای اناساُ»، جلسات پرسش و پاسخ بسیاری با کارشناسان حوزه سایبری ترتیب داده است.
فیس بوک در شکایت ماه اکتبر خود اعلام کرده بود، این شرکت صهیونیست از یک نقص در شبکه اجتماعی واتس اپ استفاده و 1400 کاربر این شبکه را هک کرده است.
«گروه فناوریهای اناساُ» در پاسخ به سوال رویترز بیانیه صادر و اعلام کرده که هیچ اطلاعی درباره آغاز تحقیقات افبیآی ندارد.
سخنگوی افبیآی هم در پاسخ به سوال رویترز اعلام کرد، این نهاد «با توجه به خط مشی وزارت دادگستری (آمریکا) وجود هر گونه تحقیق را نه تایید میکند و نه تکذیب و ما قادر نیستیم که اظهارنظر بیشتری در این باره انجام دهیم».
انتشار این خبر اختصاصی رویترز بعد از ان صورت گرفته که خبرها درباره نقش «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در هک تلفن همراه «جف بزوس» مالک شرکت «آمازون» و یکی از ثروتمندترین افراد جهانهمچنان خبرساز است و «دیوید کای» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور آزادی بیان و «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اعدامهای فراقانونی در یک بیانیه خواستار تحقیق بیشتر درباره این نقش موضوع شدهاند.
این بیانیه سازمان ملل متحد یک روز بعد از آن صادر شده که روزنامه گاردین گزارش داد بن سلمان با ارسال یک پیغام در «واتس اَپ ( WhatsApp) به تلفن همراه بزوس، تلفن او را هک کرده است.
طبق گفته این دو کارشناس، برنامهای که بنسلمان از آن برای هک موبایل بزوس استفاده کرده یک برنامه جاسوسی اسرائیلی به نام «پگاسوس» بوده است.
از سوی دیگر، پیش از این موضوع جاسوسی رژیم صهیونستی از آمریکاییها اواخر شهویور ماه سال جاری بسیار خبرساز شده بود.
سه مقام ارشد پیشین دولت آمریکا به نشریه «پالیتیکو» خبر دادند، واشنگتن به این جمعبندی رسیده که تلآویو در پس نصب دستگاههای جاسوسی از تلفنهای همراه در نزدیکی کاخ سفید و دیگر مکانهای حساس در پایتخت ایالات متحده بوده است.
طبق گزارش این نشریه، برخلاف تمام موارد قبلی از افشا شدن جاسوسی دولتهای خارجی در خاک آمریکا اما این بار دولت دونالد ترامپ نه تنها از تلآویو انتقاد نکرد بلکه هیچ تنبیهی نیز برای اسرائیلیها در نظر نگرفت.
بر این اساس طی دو سال قبل و در زمان ریاستجمهوری ترامپ، دستگاههای جاسوسی کوچکی به نام «استینگرِی» (لقمهماهی) در نزدیکی کاخ سفید و دیگر ساختمانهای دولتی مهم در واشنگتن نصب شده بودند. یک مقام پیشین آمریکایی گفته بود، احتمالا این دستگاهها برای جاسوسی از ترامپ، مشاوران ارشدش و دیگر دستیاران نزدیک وی نصب شدند