۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲
کد خبر: ۵۶۴۷۲
شیب افزایش مبتلایان به ویروس کشنده چینی در حال افزایش است؛ ویروسی که نه فقط چینی‌ها بلکه همه دنیا را نگران سلامتی خود کرده‌ و خیلی وقت است راه‌های ورود و خروج به شهر ووهان چین را بسته است. برخی پژوهشگران معتقدند که شیوع این بیماری تا حدی نیست که هشدار جهانی برای آن صادر شود و در مقابل برخی دیگر گفته‌اند که سرعت شیوع کرونا مدتی است که از هشدار جهانی هم گذشته.
به گزارش پایداری ملی به نقل از عصرایران -با وجود کنترل‌های چین و کشورهای دیگر برای شیوع این ویروس، علاوه بر چین علائمی از مبتلایان به کرونا در کره جنوبی، ژاپن، سنگاپورو عربستان دیده شده و حالا ردپای این ویروس در اروپا هم دیده می‌شود. علاوه بر این دانشمندان چینی اظهار کرده‌اند که آمار مبتلایان و تلفات این ویروس بیشتر از آمارهای رسمی اعلام شده توسط دولت چین است.

تعداد مبتلایان به این ویروس حالا به ۱,۳۰۰ نفر رسیده که از این تعداد جان ۴۱ نفر از مبتلایان را گرفته‌است. در آمریکا هم تاکنون دو نفر دارای این علائم تشخیص داده شدند. با این وجود سفارت ایران در چین اعلام کرده که آماری از مشاهده علائم این بیماری در ایرانیان دیده نشده‌است.

اما این ویروس کشنده از کجا آمده؟

۱. کرونا از خانواده بزرگ ویروس‌هایی است که یک سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

۲. این ویروس روی سینوس‌ها، بینی‌ها و دستگاه‌ تنفسی فرد تاثیر می‌گذارد و برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی و بعد از آن در کشورهای دیگر خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا دیده شد، بعد از آن این ویروس در سال ۲۰۱۵ در کره جنوبی شایع شد. البته ریشه این ویروس به دهه ۱۹۶۰ میلادی می‌رسد که اطلاعات دقیقی از آن نیست.

۳. هنوز هم درباره ریشه شیوع این ویروس در چین نظر قطعی وجود ندارد، اما تقریبا همه دانشمندان بر انتقال این بیماری از حیوانات به انسان توافق نظر دارند چون اغلب قربانیان اولیه از بازار غذای محلی که اکنون تعطیل شده، بازدید کرده بودند که به‌طور مکرر میزبان تمام انواع حیوانات زنده بود.

۴. مارها متهم ردیف اول پرونده کروناویروس‌اند.

۵. برخی پژوهشگران چینی به این نتیجه رسیده‌اند که محتمل‌ترین میزبان طبیعی این ویروس مارهایی هستند که به عنوان غذا و جایگزین دارو در چین استفاده می‌شوند.

۶. اما برخی دیگر از پژوهشگران مارها را از شیوع این بیماری تبرئه کرده‌ و ادعا کرده‌اند که معمولا ویروس‌های اینچنینی از پرندگان و پستانداران به انسان منتقل می‌شوند نه خزندگان. از طرفی تشخیص اینکه این بیماری از کدام نوع از حیوانات منتقل می‌شود به افراد برای مراقبت از خودشان کمک می‌کند اما از طرف دیگر برخی از پژوهشگران هشدار داده‌اند که با اظهارنظر در این مورد ممکن است مردم اقدام به کشتن گونه‌های حیوانی کنند بدون اینکه از شیوع بیماری توسط آنها مطمئن باشند.

۷. علائم این ویروس شامل تب، سرفه شدید و دشواری تنفس یا تنگی نفس است. چیزی که تشخیص این بیماری را کمی دشوار می‌کند این است که در موارد خفیف علائم آن کاملا شبیه به یک سرماخوردگی ساده است و حدود دو هفته می‌تواند دوران نهفتگی داشته باشد.

۸. برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس اگر قصد سفر به چین دارید در قدم اول حتما از سر زدن به بازارهایی که حیوانات زنده دارند جلوگیری کنید.

۹. علاوه بر این دائم دست‌ها را بشویید و از تماس دست با صورت خودداری کنید.

۱۰. مسافران هنگام بازگشت باید وضعیت سلامتی خود را مورد نظارت قرار دهند و اگر دچار سرفه یا عطسه شده باشند، قبل از ورود با ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی تماس بگیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر