وی ادامه داد: البته در مورد میزان قاچاق این محصولات استناد سازمان غذا و دارو به آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که مسئولیت مستقیم این نوع کالاها را به عهده دارند و سازمان غذا و دارو نظارتی بر محصولاتی که خارج از مجوزهای این سازمان است و از مبادی غیررسمی توزیع می شوند، ندارد.
بهفر گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان قاچاق این محصولات را از روش های محاسبات آماری به دست می آورد و معنای آمار ۱.۶ میلیارد دلاری لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق این نیست که این میزان محصولات کشف می شود.
مدیرکل نظارت بر فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: از سال ۹۶ رشد قابل قبولی در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور داشته ایم که در سال ۹۷ و ۹۸ ادامه پیدا کرد به طوری که میزان تولید این محصولات در کشور نسبت به سال ۹۶ حدود سه برابر بیشتر شده که به همین میزان از میزان واردات کم شده است.
وی ادامه داد: میزان واردات قانونی لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور در سال ۹۶ حدود ۷۰۰ میلیون دلار بود، اکنون به کمتر از ۱۰۰ دلار کاهش پیدا کرده است و میزان تولید این محصولات در کشور که در سال ۹۶ حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون دلار بود، اکنون به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار رسیده است.
بهفر گفت: با توجه به علم داروسازی، شیمی پزشکی و مهندسی پزشکی در کشور وضعیت خوبی دارد و با توجه به حجم نیاز بازار اگر از تولید کشور حمایت شود، تولیدکنندگان ایرانی هم می توانند به نیاز مردم در داخل پاسخ بدهند و با افزایش صادرات، سهم بیشتری در بازار منطقه داشته باشند.