۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۷
کد خبر: ۵۴۷۶۵
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: برنامه ریزی های لازم برای اضافه شدن واکسن HPV به واکسیناسیون کشوری، صورت گرفته است.
به گزارش پایداری ملی، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که بر اثر تماس پوستی منتقل می شود و در سطح پوست گسترش پیدا می‌کند. (HPV) در مواردی می تواند عامل ابتلا به زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم شود و به همین دلیل پیشگیری از این بیماری به حفظ سلامت و کاهش مرگ و میر زنان کمک می کند.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تزریق واکسن HPV ( ویروس پاپیلومای انسانی) به دختران نوجوان در یک استان خبر داد و گفت: واکسن HPV توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی تولید شده و برنامه ریزی های لازم برای اضافه شدن این واکسن به واکسیناسیون کشوری، صورت گرفته است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: واکسن HPV ( ویروس پاپیلومای انسانی) ایرانی در مرحله نخست به دختران نوجوان تزریق می شود چرا که بهترین اثربخشی واکسن تزریق آن در دختران نوجوان  است.

او ادامه داد: برنامه ریزی کرده ایم تا در مرحله نخست  واکسن HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) دانش بنیان ایرانی را به دختران نوجوان ۱۴ ساله در استان فارس تزریق کنیم.

شرط اضافه شدن واکسن HPV  به واکسیناسیون کشوری

رئیسی تصریح کرد: در صورتی که طرح پایلوت تزریق واکسن HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) دانش بنیان ایرانی با موفقیت اجرا شود و این واکسن ایرانی تاییدیه های کمیته کشوری واکسیناسیون کشور را بگیرد، واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه خواهد شد.

او با بیان اینکه سرطان دهانه رحم قابل پیشگیری است، افزود: ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV می تواند منجر به بروز سرطان دهانه رحم در زنان شود که خوشبختانه این سرطان در زنان با واکسن قابل پیشگیری است و به دلیل اثربخشی بالای واکسن، واکسیناسیون در کشورهای مختلف دنیا انجام می شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت به افزایش ابتلا به ویروس HPV  در خانم های جوان اشاره کرد و گفت: آمار ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی  در سنین ازدواج  در حال افزایش است اما با تزریق واکسن می توان از ابتلا به این ویروس و سرطان دهانه رحم در خانم ها پیشگیری کرد.

علی قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: واکسن دانش بنیان HPV  مراحل بالینی را طی می کند و امیدواریم که تا پایان سال تاییده سازمان غذا و دارو را بگیرد و در سال آینده این واکسن در یک استان به دختران بین گروه سنی ۹ تا ۱۴ سال تزریق شود.

آمار ابتلا به ویروس HPV و سرطان دهانه رحم در زنان  ایرانی

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شیوع سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی و ابتلا به ویروس HPV  بیان کرد: از هر ۱۰۰ هزار زن ۳ تا ۴ نفر به سرطان دهان رحم مبتلا می‌شوند و به دلیل اینکه جمعیت ایران رو به سالمندی می‌رود، پیش بینی می‌کنیم که در ۲ دهه آینده ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی افزایش پیدا کند.

قنبری مطلق به آمار ابتلا به ویروس HPV اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار‌ها ۸ درصد خانم‌های بالغ به عفونت ناشی از ویروس HPV  مبتلا هستند و در ۱۰ تا ۲۵ سال آینده ممکن است شیوع این ویروس بیش از پیش بینی‌ها افزایش پیدا کند و آمار ابتلا به سرطان دهانه رحم بالاتر برود.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: ویروس HPV با سرطان دهانه رحم، سرطان سر و گردن و سرطان دستگاه ادراری نیز در ارتباط است و باید علاوه بر اطلاع رسانی درباره این ویروس از واکسن برای پیشگیری استفاده کنیم.

HPV در برنامه واکسیناسیون نیمی از کشورهای دنیا

قنبری مطلق با بیان اینکه نیمی از کشورهای دنیا واکسن HPV را در برنامه واکسیناسیون خود دارند، اظهار کرد: ایران نیز در تلاش است تا این واکسن  HPV را به برنامه واکسیناسیون کشوری خود اضافه کند و برنامه ریزی های لازم برای این کار انجام شده است.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره عوارض واکسن HPV بیان کرد: بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت واکسن HPV از ایمن ترین واکسن‌هاست  البته این واکسن می تواند مثل هر دارویی عارضه داشته باشد اما عوارض این واکسن بسیار نادر بوده و به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت تزریق آن را تایید کرده است.

گفتنی است، پیش از این نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تولید واکسن HPV خبر داده بود.

به گفته نمکی تزریق واکسن دانش بنیان HPV به صورت پایلوت آغاز خواهد شد؛ همچنین واکسن پنوموکوک و روتاویروس سال آینده به واکسیناسیون اضافه می شوند.
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر