رئیس جنبش الاصلاح عربستان، ولیعهد سعودی را عامل سقوط آل سعود در آینده خواند و گفت، احتمال شورش مسالمتآمیز یا نظامی افزایش یافته است.
«سعد الفقیه» معارض عربستانی و رئیس «جنبش اسلامی الاصلاح» در گفتوگو با شبکه الجزیره از گسترش برنامههای «هیأت سرگرمی» سعودی به دستور بن سلمان و کاستن از جایگاه هیئت امر به معروف و نهی از منکر در این کشور انتقاد کرد.
وی تاکید کرد: آل سعود وقتی فهمید اسلام، حکومت آنها را تهدید میکند، زیرا اسلام مردم را به عدالت، برابری، آزادی، شرافت و... دعوت میکند، ضمن ترویج و آزاد گذاشتن کانالهای ماهوارهای فاسد، دستور بازداشت شماری زیادی از مبلغان و خطبا را داده و حتی آنها را به زندان افکند.
الفقیه افزود: حکومت سعودی در مرحله کنونی علما را مصادره کرده است تا مرجع مردم خدا و پیغمبر نباشد، بلکه حاکم زمان مرجعشان باشد و بخصوص در مسائل سیاسی، عدالت و پول مطابق خواسته حاکم خود عمل کنند حتی اگر با فرمان خدا و پیغمبرش در تضاد باشد.
رئیس جنبش الاصلاح عربستان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را عامل سقوط رژیم آل سعود در آینده پیش رو خواند و گفت: رژیم سعودی دیگر زیر پرچم اسلام قادر به فریب دادن مردم نیست و احتمال و فرصت یک شورش مسالمتآمیز یا نظامی در عربستان بیش از گذشته است.
در همین راستا «بشیر بن حسن» رئیس مرکز فرهنگ بشر در پاریس هم به الجزیره گفت: عربستان سعودی مدتهاست به منظور گسترش گفتمان سیاسی گفتمان دینی را محدود و کنترل کرده است... عربستان با بهره جویی از قداست حرمین شریفین به انتخابهای خودش هم لباس قداست میپوشاند و از همین رو از نظر آنها هر چه سیاستمداران سعودی میگویند به منزله وحی منزل شمرده میشود.
وی افزود: همین قداست در جهان اسلام رواج یافته است و مردم گمان میکنند هر کسی از عربستان میگوید مثل کعبه و مسجد پیامبر حرمت دارد. فتواهایی هم که در عربستان صادر میشود زیر فشار سیاسی تغییر کرده و بی ارزش شده است.
شیخ «عبدالله المطلق» عضو هیأت عالی علمای سعودی و مشاور دیوان پادشاهی این کشور هم برنامههای «هیأت سرگرمی» سعودی را مخالف فرهنگ و سنت جامعه عربستان دانست و گفت که این برنامهها از جانب شیطان است.
صفحه تویئتری «التفریط» که در مخالفت با «هیأت سرگرمی سعودی» فعالیت میکند، در تماس تلفنی با این مفتی سعودی از او حکم رفتن به مراسماتی که به نام سرگرمی در عربستان برگزار میشود را پرسید و او نیز در پاسخ گفت که رفتن به این مکانها حرام است.
المطلق از مسئولان سعودی خواست تا کمیتهای از علمای این کشور تشکیل دهند تا به برنامههای «هیأت سرگرمی» نظارت کنند. او گفت: مردم به سرگرمی نیاز دارند اما نه برنامههای که انسان را به شیطان نزدیک میکند. این برنامههای که در استانهای مکه و مدینه نیز برگزار میشود شامل دعوت از خوانندگان غربی، رقص، اختلاط زن و مرد و اقدامات خلاف قوانین اسلام است.
هیأت سرگرمی سعودی با نام «هیئه الترفیه» در هفتم می ۲۰۱۶ تأسیس شد و از مهمترین اقدامات محمد بن سلمان در راستای چشمانداز ۲۰۳۰ محسوب میشود. همان سال دولت سعودی از اختیارات هیأت امر به معروف و نهی از منکر بعنوان یک نهاد دینی کاست و آن را از بازداشت افراد منع کرد.
اقدامات این نهاد جدید تا کنون اعتراض بسیاری از مبلغان دینی سعودی را برانگیخته است. اقداماتی که اغلب برخلاف سنت و رسوم جامعه عربستان قلمداد میشود. برگزاری «دیسکو حلال» و دعوت از خوانندههای غربی برای شرکت در کنسرتهای موسیقی و برگزاری جشنواره «موسم ریاض» که اخیرا به پایان رسیده، از جمله این اقدامات است.