به گفته وی، علاوه بر آن، این مسئله دیگر برای همه آشکار است که ایران برای مقامات واشنگتن به عنوان یک هدف اصلی که هر اتفاق بدی که در منطقه خاورمیانه بیفتد را به آن نسبت دهد، همیشه مطرح بوده و هست و این اتهامزنی نیز از قضیه ناشی میشود.
لازم به یادآوری است که در تاریخ 14 سپتامبر (23 شهریورماه) در تاسیسات نفتی «آرامکو» عربستان سعودی انفجاری رخ داده که به آتش سوزی بزرگی منجر شد. بعد از آن مشخص شد که مسئولیت حمله پهپادی به این تاسیسات نفتی را جنبش مبارزین یمنی "انصارالله" برعهده گرفته است.
"مایک پامپئو" وزیر امور خارجه آمریکا ایران را به دست داشتن در حمله به تاسیسات نفتی عربستان را متهم کرد. برخی سناتورهای تندروی حزب جمهوریخواه آمریکا نیز پیشنهاد حمله احتمالی به تاسیسات نفتی ایران، درصورت تکرار چنین تحرکاتی از سوی تهران را مطرح کردند. این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات پامپئو را دروغ نامید.
"عادلبی عشقاگاچیف" عضو کمیته مسائل امنیتی دومای دولتی روسیه نیز معتقد است که اتهامات وارده به تهران درباره حمله پهپادی به تاسیسات نفتی در عربستان که از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده، در واقع تلاش برای به درگیری کشاندن این دو قدرت مطرح در منطقه خاورمیانه، یعنی ایران و عربستان است.
وی گفت: «واقعیت این است که این اتهام زنی با هدف مسموم کردن بیشتر روابط سیاسی بین ایران و عربستان است. می توان گفت که پامپئو درصدد است تا این دو بازیگر قدرتمند در خاورمیانه را در مقابل یکدیگر قرار دهد. اگر چنین اقدام تحریک آمیزی موفقیت آمیز باشد، این خطر وجود دارد که منطقه شاهد جدیترین مناقشه طی دهههای گذشته باشد.»
این مقام پارلمانی بعید ندانست که وزیر خارجه آمریکا به دنبال "جان بولتون" مشاور سابق امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، برکنار شود. وی گفت: «برای اینکه دونالد ترامپ دقیقاً به خاطر اظهارات کاملاً غیرمنطقی بولتون درباره برخی کشورها و رویدادها در خاورمیانه وی را برکنار کرد.»
لازم به یادآوری است که "دمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه نیز روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که کرملین حادثه رخ داده در تاسیسات نفتی کشور عربستان سعودی، اگر واقعاً در نتیجه حمله پهپادی صورت گرفته باشد را محکوم میکند. به گفته وی، مقامات مسکو معتقدند که چنین اقداماتی مسلماً تاثیر منفی بر ثبات کلی در بازار انرژی خواهد داشت و نگران کننده است.