ترامپ در یک پیام توئیتری با اعلام تصمیم خود برای کناره گیری از روند مذاکرات صلح افغانستان و لغو دیدار برنامه ریزی شده اش با سرکردگان گروه طالبان نوشت: «اگر آنها [طالبان] نتوانند در جریان یک چنین مذاکرات صلح مهمی به یک آتش بس پایبند بمانند، و حتی ۱۲ فرد بی گناه را بکشند، پس احتمالاً فاقد قدرت کافی برای مذاکره بر سر یک توافق ارزشمند هستند».
در حالی که عده بسیاری کناره گیری رئیس جمهور آمریکا از روند «مذاکره با تروریستها» را می ستایند، برخی از دنبال کنندگان ترامپ در صفحه توئیتر او را به دلیل پیشینه واشنگتن در عدم پایبندی به هرگونه «توافق ارزشمند» (همچون برجام و توافق اقلیمی پاریس) به باد انتقاد گرفتند.
خبر کناره گیری ترامپ از مذاکرات صلح با طالبان در حالی منتشر شد که «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز پیش تر سفر خود به واشنگتن برای مذاکره در مورد پیش نویس توافق با طالبان را به تعویق انداخت.
گفتنی است که طالبان تشدید حملات خود در هفتههای اخیر از جمله حمله گسترده به ولایتهای قندوز و بلغان را به عنوان تضمینی برای برخورداری از موضعی قویتر در مذاکره با آمریکا توجیه کرده است. ولی تعداد زیاد قربانیان غیرنظامی این حملات خشم افغانها و برخی از سیاستمداران آمریکایی را برانگیخته است.
در همین راستا، «کِنِث مک کنزی» ژنرال نیروی دریایی آمریکا که سرپرستی نیروهای این کشور در منطقه را عهده دار است، روز شنبه در دیدار از پاکستان ضمن خودداری از هرگونه اظهارنظر در مورد جزئیات مذاکرات دیپلماتیک میان آمریکا و گروه طالبان هشدار داد که رشد حملات شورشیان وابسته به گروه طالبان در خاک افغانستان برای اقدامات صورت گرفته در مسیر برقراری صلح «کاملاً بی فایده» است.
اظهارات این ژنرال آمریکایی خود گواهی است بر اینکه پیش نویس توافق صلح کنونی میان آمریکا و گروه طالبان به شدت تحت الشعاع حملات اخیر طالبان قرار گرفته است. مک کنزی در اینباره خطاب به خبرنگاران گفته بود: «تحت شرایط فعلی در افغانستان، تشدید خشونت برای طالبان [اقدامی] کاملاً بی فایده است».