یکی از مهمترین مسائل روز کنونی در کشور توجه ویژه به تولیدات داخلی و حمایت از کالاهای ایرانی است که حتی مقام معظم رهبری نیز به این موضوع تأکید ویژه داشته و سال ۹۸ را سال رونق تولید نامیدند.
به گزارش پایداری ملی، یکی از مهمترین مسائل روز کنونی در کشور توجه ویژه به تولیدات داخلی و حمایت از کالاهای ایرانی است که حتی مقام معظم رهبری نیز به این موضوع تأکید ویژه داشته و سال ۹۸ را سال رونق تولید نامیدند.
برای تحقق اهداف شعار سال باید تمامی دستگاههای اجرایی استان به خصوص دستگاههای اجرایی مرتبط با صنعت و تولید، برنامههای منسجمی را در راستای افزایش توان تولیدات داخلی و حمایت از واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری داشته باشند و در این راستا یکی از مهمترین مباحث مورد نظر، حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و نیمهفعال است.
در شرایط جنگ اقتصادی کنونی یکی از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی در کشور تأمین سرمایه در گردش جهت ادامه فعالیت خود و همچنین تامین مواد اولیه مورد نیاز بوده،که در این راستا تا به امروز اقدامات مناسبی از سوی دستگاههای مربوطه در استان اردبیل انجام یافته است.
سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی استان اردبیل، مشکلات تمامی این واحدهای تولیدی را احصا کرده و اقدامات مناسبی در راستای رفع مشکلات این واحدها انجام داده است بهطوریکه تا به امروز ۲۰ واحد تولیدی در استان اردبیل با رفع مشکلات موجود به چرخه تولید بازگشتهاند.
۱۵۸ واحد تولیدی راکد در استان اردبیل وجود دارد
رامین صادقی، مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل، صبح امروز در بازدید برخی از واحدهای تولیدی راکد در شهرک صنعتی شماره ۱ اردبیل که اخیرا به چرخه تولید بازگشتهاند، اظهار کرد: در راستای رونق تولید و توسعه اقتصادی استان اردبیل، مشکلات واحدهای تولیدی استان به طور کامل احصا شده و از ۱۱۴۵ واحد تولیدی و صنعتی استان اردبیل حدود ۳۴ درصد از این واحدها راکد بودند که از این تعداد ۱۵۸ واحد تولیدی با میزان اشتغالزایی ۱ هزار و ۶۸۰ نفر قابلیت بازگشت به چرخه تولید دارند و اقدامات لازم جهت ورود مجدد این واحدها به چرخه تولید انجام یافته است.
بازگشت ۲۰ واحد تولیدی و صنعتی راکد به چرخه تولید
وی افزود: طبق اقدامات انجام یافته تا به امروز از ۳۴ واحد تولیدی راکد استان اردبیل بازدید به عمل آمده و در طی ۳ ماه گذشته نیز ۲۰ واحد تولیدی از این تعداد مجددا وارد چرخه تولید شدهاند.
مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ادامه داد: امروز از ۴ واحد تولیدی و صنعتی در شهرک صنعتی شماره یک اردبیل که به تازگی وارد چرخه تولید شدهاند بازدید شد که یکی از این واحدهای تولیدی منحصر بهفرد دانش بنیان بوده و در زمینه تولیدات الکترونیکی و قطعات و باتری موبایل فعال هستند و یکی از واحدها نیز در زمینه قطعات پکیج و شیرآلات و دیگری در زمینه تولیدات محصولات پلاستیکی فعالیت میکند.
ارائه تسهیلات یارانهدار به واحدهای تولیدی در استان
صادقی بیان کرد: در راستای حمایت از تولیدات داخلی و ایجاد اشتغال در استان اردبیل، پس از احصا مشکلات این واحدهای تولیدی اقدامات لازم در جهت رفع مشکلات این واحدها انجام شده و برای تأمین سرمایه در گردش و سرمایه ثابت این واحدها نیز تسهیلات بانکی ارزان قیمت یارانهدار ۱۲ درصدی در اختیار این واحدها قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: در خصوص سایر مشکلات واحدهای تولیدی استان و همچنین تسهیل در روند تولید این واحدها اقداماتی هم چون بخشودگی جرائم تأمین اجتماعی و جرایم مالیاتی مد نظر قرار دارد و در کنار آن با توجه به قرارگیری در شرایط جنگ اقتصادی، اقدامات لازم در جهت تأمین مواد اولیه مورد نیاز این واحدها در صورت واردات از خارج کشور نیز اقدامات لازم انجام میگیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: تحریمهای ظالمانه اقتصادی تهدید نبوده و باید با استفاده از فرصت پیش آمده در راستای افزایش توان تولیدات داخلی و خودکفایی گام اساسی برداشت و در راستای تسهیل بازارهای فروش برای محصولات و تولیدات داخلی در استان، بازارهای هدف و کشورهایی که به این تولیدات نیاز دارند احصا شده و رایزنیهای مختلف در جهت صادرات این محصولات انجام میگیرد.
افزایش ۲/۵ برابری سهم استان از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸
صادقی با اشاره به سهم استان از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ بیان کرد: تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ به صورت یارانهدار بوده و ۶ درصد یارانه از سوی دولت برای این تسهیلات در نظر گرفته میشود و با تلاشهای انجام یافته توسط استاندار اردبیل، سهم استان از این محل ۲/۵ برابر افزایش یافته است و علیرغم مشکلات و محدودیتهای مالی بانکها تا به امروز مشکلی در امهال و استمهال نداشتهایم.
وی گفت: در حال حاضر ۲۲ واحد تولیدی استان در تملک برخی از بانکهای عامل در استان قرار گرفته است که رایزنیهای لازم جهت بازگشت این واحدهای تولیدی از طرق مختلف به چرخه تولید با بانکهای عامل انجام یافته است و در خصوص سایر واحدهای تولیدی راکد که امکان بازگشت به چرخه تولید ندارند نیز تمامی زیرساختهای موجود این واحدها احصا شده و با مذاکرات انجام یافته به سرمایه گذاران جدید جهت بهرهبرداری ارائه میشود.
مهدی احمدی، مدیرعامل یکی از واحدهای تولیدی راکد استان که در طی چندماه اخیر به چرخه تولید بازگشته گفت: این واحدتولیدی از ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری با اشتغالزایی ۹ نفر و ظرفیت تولید ۸ هزار قطعه موبایل و تبلت با حمایت مسؤولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل به چرخه تولید بازگشته است.
وی افزود: در حال حاضر محصولات این واحدتولیدی از بازار فروش مناسبی برخوردار بوده و سرمایه در گردش موجود در این واحد ۳ میلیارد تومان است که برای توسعه این واحد تولیدی که قابلیت اشتغال ۲۵ نفری را داراست نیاز به ۲ میلیارد تومان سرمایه در گردش و سرمایه ثابت هستیم که اقدامات لازم توسط سازمان صمت برای دریافت این تسهیلات از محل تبصره ۱۸ انجام یافته است.
علی فتحی، مدیرعامل یکی دیگر از واحدهای تولیدی راکد استان که به تازگی به چرخه تولید بازگشته، بیان کرد: این واحد تولیدی ظروف پلاستیکی در استان اردبیل با همکاری بانک تجارت و سازمان صمت استان پس از رکود چند ماهه با رفع مشکلات و موانع موجود مجددا به چرخه تولید بازگشته و در حال حاضر به صورت مستقیم برای ۷ نفر و به صورت غیرمستقیم برای ۲۰ نفر زمینه اشتغال فراهم شدهاست.
وی افزود: تولیدات این واحد تولیدی به تمامی استانهای همجوار اردبیل ارسال میشود و در صورت حمایت مسؤولان استانی توانایی ایجاد خط تولید جدید در این واحد تولیدی نیز موجود است.
محمد نوری، مدیر عامل یکی از شرکتهای دانش بنیان که به تولید باتری گوشی و قطعات الکترونیکی میپردازند با اشاره به شروع مجدد فعالیت این واحد تولیدی با اشتغالزایی برای ۸ نفر عنوان کرد: تولیدات این واحد تولیدی صد در صد ایرانی بوده و روزانه ۵۰۰ قطعه انواع باتریهای همراه در این واحد تولید میشود که اکنون در فاز دوم این واحد تولیدی مشغول بهکار هستیم و قابلیت ارتقا به ۵ فاز را دارا است.
وی افزود: در صورت افزایش تا فاز پنجم این واحد تولیدی میزان اشتغالزایی به ۱۲۰ نفر ارتقا خواهد یافت و کلیه خط تولید موجود در این واحد تولیدی به دست مهندسان استان اردبیل راهاندازی شده و کاملا بومی است.
نوری ادامه داد: جهت افزایش میزان تولیدات و توسعه واحد تولیدی نیازمند تسهیلات بانکی به میزان ۲ میلیارد تومان هستیم که اقدامات اولیه توسط سازمان صمت برای دریافت این تسهیلات یارانهدار انجام یافته است.
مرتضی فهیمی، مدیر شرکت تولید قطعات پکیج و شیرآلات در جمع خبرنگاران گفت: این واحد تولیدی حدود ۳ ماه گذشته با رفع موانع و مشکلات موجود مجددا وارد چرخه تولید شده و در پی آن زمینه اشتغال ۱۴ نفر در این واحد فراهم شده است.
وی افزود: این واحد تولیدی یکی از واحدهای تولیدی منحصر بفرد در شمالغرب کشور بوده که با ۱.۵ میلیارد تومان سرمایه اولیه مجددا وارد چرخه تولید شده است و محصولات تولیدی در این واحد صنعتی به اکثر استانهای کشور ارسال میشود و در صورت ارائه تسهیلات بانکی مناسب میزان اشتغالزایی این واحد تولیدی تا سه برابر افزایش مییابد.
طی بازدیدهای به عمل آمده از این واحدهای تولیدی اقدامات مناسبی در راستای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان انجام یافته است که زمینه مناسبی را برای رونق تولید و ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری در استان را فراهم کرده است بهطوری که واحدهای تولیدی کنونی مجموعا زمینه اشتغال نزدیک به ۴۰ نفر از جوانان این استان را فراهم کرده اند و البته با توجه به شرایط جنگ اقتصادی موجود در کشور و تحریمهای ظالمانه دشمنان کشور، مسؤولان دستگاههای اجرایی استان به همراه بانکهای عامل به عنوان موتور محرکه واحدهای تولیدی باید با همافزایی بیشتر در جهت تسهیل روند تولید در استان گام اساسی و محکمی بردارند.