۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
کد خبر: ۵۰۱۵۴
اگرچه سنندج و استان کردستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل ایجاد غائله‌های قومی و حضور گروهک‌های ضدانقلاب روزهای خوشی به خود ندید اما به همت جان‌برکفان سپاه و نیروهای بومی پیشمرگان مسلمان کرد، کردستان پاکسازی شد و امروزه از امنیت پایدار برخوردار است.

به گزارش پایداری ملی، استان کردستان سال‌های مدیدی است که در آرامش به سر می‌برد، آرامشی که خواسته و آرزوی مردمان این دیار است.

مقوله‌ای به‌نام امنیت، تاریخی به بلندای حیات آدمی دارد، تاریخ از جامعه‌ای نشان ندارد که دیرزمانی فارغ از دغدغه‌ها و معضلات امنیتی روزگار سپری کرده باشد.

برقراری امنیت و نحوه تداوم و استمرار آن از مطالبات حیاتی و اصلی بشر محسوب می‌شود، مردم کردستان نیز هیچگاه فراموش نمی‌کنند که درست چهل سال پیش سرزمینشان به آشوب کشیده شد و هر روز در گوشه‌ای از این خاک به نام خلق کرد غائله‌ای برپا می‌شد.

محمد الله‌مرادی کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید: عده‌ای از منافقین که از تهران آمده بودند، عده ای از افسران بازنشسته زمان شاه و عده‌ای از خائنین منطقه که به مردم ظلم و ستم کرده بودند، این افراد گروهک‌هایی را تشکیل داده بودند به‌نام کومله، دموکرات و امثال آنها که هیچ رگ و ریشه‌ای نداشتند و الان هم اگر در میان مردم کردستان، انتخاباتی تشکیل دهند هزار رای ندارند.

از آن روزها سال‌ها می‌گذرد و کردستان امروز در امنیتی پایدار قرار دارد، برای تثبیت این امنیت چه مجاهدت‌هایی که انجام نشد، خون پاک 5400 شهید انصار و 23 هزار شهید مهاجر در این خاک ریخته شده است، خاکی که سال‌های طولانی براساس سیاست حاکمان آن سال‌ها در فقر و فلاکت نگه داشته شده بود.

سال 57 سال شکستن بغض مردم ایران بود و بغض نشسته بر روی کردها سنگین‌تر از همه، کردها رنج سالیان کشیده بودند، تحقیر، فقر و جنگ، دوران قجرها زندان کردها بود و دوران پهلوی‌ها سیاه‌چاله آنها تا اینکه انقلاب ایران در بهمن 57 به اوج خود رسید و کردها را نیز به سیل خروشان خود متصل کرد، در راه پیروزی انقلاب در سنندج جوانانی در این شهر جانشان را فدا کردند و آنها پیشگامان و اولین شهدای این شهر بزرگ شدند.

مردم سنندج شادی‌کنان در جشن پیروزی انقلاب شرکت داشتند که حادثه‌ای آرامششان را به هم زد، نغمه‌های شوم که کرد از غیر کرد جداست، که در جمهوری اسلامی حقوق مردمی مردم کردستان نادیده گرفته می‌شود به گوش می‌رسید درحالیکه این تفکرات ضد اسلامی، ضد خلقی و ضد کردستانی بود.

فجایع گروهک‌های ضدانقلاب در سنندج

با مرور تاریخ خون‌بار آن روزها و در بطن حوادث ناگوار گوناگونی که برای مردم انقلابی سنندج روی داد گروه‌های مخالف متعددی سر درآوردند و سنندج و سایر شهرهای کردستان را مورد تاخت و تاز قرار دادند و در کمتر از چند روز فجایعی را در این شهر به وجود آوردند که تا قبل از آن هرگز روی نداده بود.

 کشتن طرفداران انقلاب به بدترین شکل ممکن

ایرج نیک‌روزی پیشمرگ مسلمان کرد در این باره می‌گوید: سنندج اصلا امنیتی نداشت، حتی مردم جرات نمی‌کردند در مسجد نماز بخوانند و به جرم نماز خواندن جانشان را از دست می‌دادند، هر روز عرصه بر مردم سنندج تنگ می‌شد و کسانی که طرفدار انقلاب بودند را به بدترین شکل ممکن به شهادت رساندند.

دستور توقف عملیات نظامی در سنندج

در کوران حوادث آن سال‌ها راهبرد گروها به ترور، ایجاد ناامنی در جاده‌ها و از طرفی دیگر به مذاکره و چانه‌زنی سیاسی تبدیل شد، قدرت مردمی داشت آخرین ریشه‌های ناامنی را ازبین می‌برد اما دولت موقت دستور توقف عملیات نظامی را صادر و هیات حسن نیت را برای انجام مذاکرات روانه کردستان کرد، مذاکراتی که فرصتی مناسب برای تجدید قوای گروه‌های شبه نظامی بود.

 مردم بومی منطقه سنگ‌بنای سازمان پیشمرگان مسلمان کرد را گذاشتند

به نقل از مام رحیم احمدی فرمانده پیشمرگان مسلمان کرد بیان می‌شود: کمتر کسی فکر می‌کرد که سازمانی به نام سازمان پیشمرگان کرد با حضور نیروهای بومی منطقه تشکیل شود و با رشادت‌ و دلیرمردی به پیروزی‌های چشمگیری دست پیدا کنند و بیش از 600 نفر شهید را تقدیم این نظام کند.

کردستان شرایط سختی را می‌گذراند و در این میان سخت‌ترین شرایط را کسانی تحمل می‌کردند که به دینداری و انقلابی‌گری شهره بودند و همان‌ها هم سنگ‌بنای سازمان پیشمرگان مسلمان کرد را نهادند و شهر سنندج را با همکاری ارتشیان فداکار و برادران سپاهی در جنگی 22 روزه از چنگال این مزدوران بازپس گرفتند.

سنندج برای آزادی قیمتی گزاف پرداخت کرد

سنندج برای آزادی قیمتی گزاف پرداخت و می‌رفت که این دژ زیبا را از سینه ایران جدا کنند که فرزندانش به نجاتش برخواستند و اگر سخت و سنگین و پر از خون بود اما جنگی شیرین برای وطن کردند و فتح‌الفتوح کردستان را رقم زدند.

مردم کردستان پیمان ناگسستنی خود را با بنیانگذار انقلاب زیرپا نگذاشتند

شهدای بسیاری در راه آزادسازی سنندج تقدیم نظام و انقلاب شدند، آنها نمونه بارزی از شهدای مظلوم و غریب کردستان شدند و ناجوانمردانه به شهادت رسیدند تا خون پاکشان شاهدی باشد برای مظلومیت این خطه شهیدپرور، آنها هیچگاه فریب گروهک‌های ضدانقلاب را نخوردند و همواره از انقلاب اسلامی دفاع کردند و حاضر نشدند پیمان ناگسستنی خود را با بنیانگذار انقلاب زیرپا بگذارند.

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، جوانان غیور سنندجی با توجه به اینکه شهر و دیارشان درگیر جنگی داخلی بود داوطلبانه راهی جبهه‌های جنوب شدند و رشادت‌های بی‌نظیری از خود به نمایش گذاشتند و در این راه پرافتخار شهدای زیادی را نیز تقدیم به نظام و انقلاب کردند.

28 دی‌ماه 65  سند مظلومیت مضاعف شهدای کردستان است

یکی از حوادث تلخی که هیچگاه از یاد و خاطر مردم سنندج نخواهد رفت در 28 دی‌ماه سال 65 اتفاق افتاد آنگاه که تعدادی از هواپیماهای رژیم بعث عراق بر فراز آسمان سنندج ظاهر شدند و بی‌شرمانه و بی‌محابا بمب‌هایشان را بر روی شهر خالی کردند.

بر اثر این بمباران تعداد بی‌شماری از مردم سنندج به شهادت رسیدند و جمع کثیری هم بشدت مجروح و زخمی شدند.

روز 28 دی‌ماه سال 65 به عنوان روز مقاومت مردم سنندج در خاطره‌ها باقی مانده است، بمباران 28 دی‌ماه سال 65 سنندج جزو فجیع‌ترین جنایات بشری به شما می‌آید، کودکان و زنان بیگناهی در این روز قربانی شدند و این سند مظلومیت مضاعف شهدای کردستان است.

جنگ باعث سال‌ها دورماندن کردستان از مسیر توسعه شد

سنندج بعد از پایان غائله جنگی طاقت‌فرسا آنچنان شده بود که سال‌ها از مسیر توسعه به دور مانده بود، ناامنی‌ها چهره کردستان را مخدوش و بی‌اعتماد ساخته بود اما تلاش‌ها شروع شد و هر کس هر آنچه که در توان داشت به کار بست.

در سایه‌سار امنیت به وجود آمده، سپاه پاسداران در استان کردستان با همت و جدیت بیشتر نسبت به سایر دستگاه‌ها تمام توان خود را صرف رفع محرومیت و فقر حاکم بر کردستان نمود و در تمام جوانب سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... آن را به منصه ظهور رساند.

به لطف و مجاهدت برادران سپاه در کردستان امنیتی پایدار برقرار شد و رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت‌ماه سال 88 به میهمانی مردم کردستان و شهر سنندج آمد و اینک شهر سنندج به لطف قدوم مبارک رهبر معظم انقلاب و مجاهدت شهیدان والا مقام، آن سال‌های پر از درد و محنت را پشت سر نهاده و در امنیتی پایدار به سر می‌برد.

ادای سجده شکر به‌خاطر امنیت پایدار کردستان

سردار محمدحسین رجبی فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان می‌گوید: اینکه ما آن شرایط و آن وضعیت بد را پشت‌سر گذاشتیم و بعد از طی یک فرایند طولانی و دقیق امروز کردستان به امنیت پایداری رسیده است جای بسی خوشحالی دارد.

وی افزود: هر زمان به دوران اوایل انقلاب در کردستان فکر می‌کنیم باید حتما سجده شکر به درگاه خداوند به جا بیاریم که این عنایت را به کشورمان و خاصتا به مردم شریف کردستان بخشید و امروز مردم کردستان در امنیت کامل و پایدار به سر می‌برند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر