به گزارش پایداری ملی، چندین ایالت برزیل قوانینی مبنی بر ممنوعیت استعمال دخانیات در فضاهای بسته بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ میلادی اجرایی کردند. در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز برزیل یک قانون فدرال مبنی بر ممنوعیت کامل استعمال دخانیات در فضاهای بسته سراسر کشور را معرفی کرد که از سال ۲۰۱۴ میلادی به اجرا گذاشته شد.
این مطالعه که توسط موسسه ملی سرطان برزیل (INCA) صورت گرفته است، نشان میدهد که این قوانین مربوطه از مرگ ۱۵ هزار و ۶۸ کودک زیر یک سال بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی جلوگیری کرده است.
دود دستدوم دخانیات به عنوان یکی از علل اصلی بیماریهای مختلف در کودکان از جمله آسم، برونشیت، ذاتالریه، عفونت مزمن و حاد گوش و حتی سندروم مرگ ناگهانی نوزادان شناخته شده است.
یکی از مولفان این مطالعه با بیان این که آگاهی بهتر از مشکل اصلی در این زمینه، منجر به کاهش مصرف دخانیات حتی در میان زنان باردار شده است، خاطر نشان کرد: پیش از اجرایی شدن قوانین ممنوعیت استعمال دخانیات در فضاهای بسته در برزیل، نوزادان و کودکان این کشور دود دخانیات را در هر جایی از جمله مراکز خرید، سوپر مارکتها، حمل و نقل عمومی و رستورانها تنفس میکردند.
بنا بر گزارش خبرگزاری شینهوا، متخصصان با تاکید بر این که اقدامات موثر در کنترل دخانیات از حقوق کودکان هر کشوری است، این حق را یکی از دلایل دولتها برای غلبه بر دخالت صنعت دخانیات و پیشبرد اجرای اقدامات ضروری نجاتبخش و حیاتی در این زمینه دانستهاند.