به گزارش پایداری ملی، محمد حاتمی در سومین همایش بزرگداشت روز روانشناس و مشاوره گفت: وجود برخی چالشها در حوزه روانشناسی به دلیل این است که سازمان نظام روانشناسی را نمیشناسند. برخی معتقدند که سازمان نظام روانشناسی یک ngo است، اما به دلیل اینکه تاحدودی سر حاکمیت شلوغ است آن را به سازمان صنفی و تخصصی خود واگذار کرده است.
وی افزود: مصوبه مجلس دراین زمینه وجود دارد و رئیس سازمان نظام روانشناسی توسط رئیسجمهور منصوب شده است. نیابت روانشناسی و مشاوره کشور از بابت حاکمیت بر عهده سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است و این یعنی این که ما وظیفه بسیار سنگینی در قبال روانشناسی و مشاوره کشور داریم.
حاتمی با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی سه وظیفه مهم بر عهده دارد تاکید کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور یک سازمان معیار است؛ به طوریکه استاندارد ها توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تعیین میشود و هر کسی که بخواهد در کشور فعالیت روانشناسی و مشاوره داشته باشد باید مجوز خود را از سازمان دریافت کند، در غیر این صورت آن فعالیت غیر قانونی است.
وی افزود: نظارت تخصصی نیز جزو وظایف ما است که تاکنون در این زمینه به خوبی عمل نکرده ایم و باید با سازوکاری که فراهم شده بتوان آن را نهادینه کنیم. همچنین در مورد توانمندسازی روانشناسان و مشاوران نیز باید به درستی پیش رویم.
حاتمی همچنین گفت: دانشگاههای ما به رشته روانشناسی و مشاوره با توجه به جایگاهی که از نظر آموزشی دارند توجه جدی نمی کنند و فارغ التحصیلان را برای کارهای حرفه ای آماده نمیکنند، لذا سازمان نظام روانشناسی مجبور است دورههای توانمندسازی و کارورزی را بعد از فارغ التحصیلی برای دانشجویان برگزار کند.
وی ادامه داد: نمی توان با سلامت مردم بازی کرد و به هر کسی مجوز داد. یکی از تهدیدهای ما دانشگاهها هستند که سازمان نظام روانشناسی باید به این موضوع ورود کند. اما دومین تهدید فضای مجازی است، به طوریکه هر کسی به خود اجازه می دهد بدون اینکه حتی دو واحد در این حوزه گذرانده باشد خود را روانشناس معرفی کند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به وقوع سیل نیز گفت: وظیفه ما اعزام روانشناس نیست. ما تنها باید صلاحیت روانشناسان اعزام شده را بررسی کنیم.