مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی و هفته خاک با حضور معاون عمرانی استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، مدیرکل پدافند غیرعامل استان، مسوول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و جماعات، فرماندار خرمآباد و تنی چند از مسئولین محلی، تشکلهای زیست محیطی، کشاورزان و دانش آموزان مدارس در دهستان ده پیر خرمآباد خبر داد و گفت: آلودگی خاک با میزان صنعتی سازی و میزان استفاده از مواد شیمیایی نسبت مستقیم دارد.
مهرداد فتحی بیرانوند، افزود: استفاده بیش از حد سموم و کودهای کشاورزی، آنتی بیوتیکها و هورمونها در دام و آبیاری مزارع با فاضلابهای آلوده از عوامل فعالیتهای کشاورزی مؤثر در آلودگی خاک هستند.
وی با انتقاد از حضور کشاورزان غیر بومی در استان و کاشت محصول بدون رعایت اصول علمی و زیست محیطی خواستار جلوگیری از فعالیت این افراد توسط دستگاههای ذیربط شد.
فتحی بیرانوند استفاده بیش از حد از سموم و کودهای شیمیایی و رها نمودن ضایعات از قبیل: پلاستیک و ظروف سموم در مزارع را از عوامل اصلی آلایندگی خاکهای زراعی توسط کشاورزان غیر بومی دانست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به نقش خاکها به عنوان پالایندههای طبیعت از آلودگی خاک به عنوان یکی از معضلات زیست محیطی عمده در دنیا نام برد.
وی گفت: منابع مختلف ایجاد آلودگی مانند انواع آلایندههای
کشاورزی، آلایندههای نفتی، فلزات سنگین، ضایعات صنعتی وغیره باعث کاهش
کیفیت خاک، گسترش در سطح آبهای زیرزمینی و بروز سایر مشکلات زیست محیطی میشود.
گفتنی است در پایان مراسم روز جهانی خاک در خرمآباد، مسوولین، دانش آموزان، تشکلهای زیست محیطی و حاضرین، ضمن پاکسازی منطقه از حیث زباله در اقدامی نمادین، حلقه انسانی تشکیل دادند.