رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه آنفلوآنزای مرغی هنوز کنترل نشده است، گفت: تاکنون ۱۷ میلیون قطعه مرغ معدوم شده است.
به گزارش پایداری ملی، علیرضا رفیعی پور در نشست خبری با اصحاب رسانه استان البرز که صبح یکشنبه در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی البرز برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های دامی بسیاری از بیماری ها ناشناخته است، اظهار کرد: برای شناسایی این بیماری ها متخصصین همواره در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه در برخی اوقات امکان تشخیص بالینی بر روی دام، پرنده و آبزیان وجود ندارد، افزود: افزایش سطح مصرف کنندگان در خصوص این بیماری ها الزامی است که تب کنگو از جمله این مهم محسوب می شود.
رفیعی پور با تاکید بر لزوم ارتقای سطح علمی و آگاهی دامداران و مردم در جهت استفاده از محصولات دامی، خاطرنشان کرد: بدون شک خبرنگاران در جهت ارتقای سطح علمی مردم نقش شایان توجهی را دارند.
رئیس سازمان دامپزشکی نظارت های صورت گرفته در حیطه وظایف سازمان را از مزرعه تا سفره عنوان کرد و گفت: این مسیر با نظارت کارشناسان به سطح عالی از حیث ارتقا سطح بهداشتی، حفظ امنیت اقتصادی و غذایی رسانده خواهد شد.
وی با اشاره به شیوع بیماری ویروسی آنفلوانزای مرغی در کشور، تصریح کرد: این ویروس از حوزه طیور وحشی به طیور بومی و طیور صنعتی با اولویت مرغ تخم گذار منتقل شده است، زمان شروع این بیماری از سال ۹۵ تا کنون بوده است.
رفیعی پور با اعلام اینکه در کشور بیش از ۱۷ میلیون قطعه مرغ مبتلا به این بیماری شناسایی و معدوم سازی شده است، افزود: این بیماری هنوز کنترل نشده و از سرعت انتشار بالایی برخوردار است لذا امیدواریم در آینده ای نزدیک اعلام خاتمه بیماری را داشته باشیم.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه در این بیماری ۱۵ استان کشور درگیر شده بودند، تاکید کرد: برای جایگزینی مرغ های معدوم شده در کشور تدابیری اندیشیده شده است تا ادامه تولید در مرغداری های هدف شروع شود.
وی گفت: بیماری تب کنگو طی ۱۸ سال ۳۲ استان کشور را درگیر خود کرد از طرفی باید به این مهم نیز اشاره کرد که در حوزه کنترل تب کنگو و بیماری سیاه زخم سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت دخیل هستند، تعداد مبتلایان این بیماری سیر صعودی چشمگیری نداشته است.
رفیعی پور با تاکید بر اینکه مردم نباید دام را غیر از کشتارگاه های استاندارد ذبح کنند، اظهار کرد: امسال در سطح کشور بیش از ۵ تا ۸ نفر در حوزه بیماری تب کریمه کنگو جان خود را از دست دادند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه ١٣٤ هزار میلیارد تومان میزان اقتصاد دامی در کشور است با نظارت سازمان دامپزشکی در کشور صورت می گیرد، گفت: برای ادامه حیات به امنیت غذایی نیاز داریم در حال حاضر ۸۵ درصد غذای انسان را پروتئین یا فرآورده های خام دامی تشکیل می دهد،.
وی با تاکید بر اینکه تولید سرمایه مذکور در حیطه دام و محصولات دامی در تجارت داخلی و خارجی فعال است، تصریح کرد: آنفلوانزا یکی از ۱۸۰ بیماری روزانه حوزه دام و طیور محسوب می شود، کشور ایران به تمام کشورهای همسایه صادرات دارد.
رفیعی پور با اشاره به اینکه مسئولیت سازمان دامپزشکی با جان و مال مردم گره خورده چرا که باید غذای حلال و سالم را در اختیار مردم گذاشت، گفت: ناظران به صورت شبانه روزی نظارت بر ذبح شرعی دام در کشتارگاه ها را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه ۲۶۰ کشتارگاه طیور در کشور وجود دارد، گفت: استفاده از نان خشک در برخی از دامداری های کشور اشتباه است، اما بدون شک دامداران کشور نسبت به این دسته از مسائل بسیار حساس هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه در کشور به طور سالانه دو میلیون تن مرغ و ۷۰۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می شود، خاطرنشان کرد: میزان تولید تخم مرغ در کشور به صورت سالیانه بیش از ۹ میلیون تن است.