۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۳۱۷۵۹
سردار جلالی در پنجمین همایش ملی پدافند سایبری:
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ما با چهره‌ای بسیار زیبا از تهدیدات در قالب توسعه فضای سایبری مواجه هستیم که اگر تهدیدات را از فرصت جدا نکنیم اجازه اشغال بیگانگان را در فضای سایبری فراهم کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پنجمین همایش ملی پدافند سایبری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم و همچنین سالروز حماسه 9 دی گفت: موضوعات نظام سایبری موضوعات بسیار مهمی است که بر اساس فناوری اطلاعات و سایبری با سرعت زیادی در حال توسعه است به شکلی که می توان گفت سرعت پیشرفت فناوری ها از سرعت دستگاه های اجرایی و ساختارهای دولتی بسیار بیشتر است تا جایی که فاصله ای میان مقررات نویسان و پیشرفت فناوری ها به وجود آورده است که در کشورهای پیشرفته این فاصله کم و در کشورهای کمتر توسعه یافته این فاصله بیشتر به چشم می خورد.

دفاع سایبری می تواند تضمین کننده استقلال در تمام مولفه های امنیت کشور باشد

 وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در سند فضای توسعه سایبری اظهار کرد: ما در حال حاضر با چهره دیگری از تهدیدات مواجه هستیم که در قالب توسعه فناوری آنها را می بینیم که در ظاهر یک قالب بسیار زیبا از آنها مشاهده می کنیم و اگر دقت نظر نداشته باشیم و تهدیدات این فناوری ها را از فرصت ها جدا نکنیم با مشکلات بسیاری در کنار تهدیدات در فضای سایبری مواجه می شویم و اجازه اشغال بیگانگان را در این فضا فراهم کرده ایم.

 رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار کرد: اینکه همه چیز را در قالب توسعه و فناوری ببینیم و اجازه اشغال به دشمنان دهیم این همان هدف دشمن دندان تیز آمریکاست. باید در فضای سایبری از استقلال کشور دفاع کنیم، این استقلال شامل استقلال سیاسی، اقتصادی، دفاعی، نظامی و در تمام ابعاد است.

 وی خاطرنشان کرد: دفاع سایبری می تواند تضمین کننده استقلال در تمام مولفه های امنیت باشد.

 سردار جلالی تصریح کرد: اگر می خواهیم از فضای سایبری استفاده کنیم باید رویکرد ملی‌سازی را در زیرساخت ها در دستور کار قرار دهیم؛ ملی باشند یعنی دستاورد خودمان باشند. امروز امنیت ملی صرفا در حوزه فیزیک نیست اما یکی از شروط دفاع سایبری ملی سازی زیرساخت های سایبری کشور است.

دفاع سایبری می تواند تضمین کننده استقلال در تمام مولفه های امنیت کشور باشد

رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: باید بتوانیم رگلاتورهای ملی در تمام حوزه ها را تعریف کنیم، اینکه نظام بهداشت و درمان ما هوشمند شود و تمام تجهیزات را وارد کرده و از داروهای فناوری شده استفاده کند می تواند انتقال این فناوری نسخه ای از بیماری ها را به خارج از کشور ارجاع و انتقال دهد، باید حتما به طور مثال در این بخش رگلاتورهایی داشته باشیم که بتوانند این موضوع را مدیریت و کنترل کنند. در صورت غفلت از این موضوع کسانی که این فناوری ها را به ما ارایه داده اند وقتی بخواهند می توانند با انتقال ویروسی به کشور شورش در کشور ایجاد کنند و با چند نوع ویروس ناشناخته شهری را بهم بزنند. ضرورت هوشمندسازی این است که صنعت بومی و ملی را در حوزه زیرساخت ها مورد توجه قرار دهیم. در حقیقت الزام هوشمندسازی زیرساخت ها نیازمند صنعت بومی ملی در حوزه زیرساخت ها است و نمی توان با توهمات روشنفکری از حوزه سایبری عبور کرد. دفاع سایبری ضامن توسعه رشد و کاهش آسیب پذیری در کشور است.

 سردار جلالی خاطرنشان کرد: باید سرمایه گذاری جدی در تولید ملی سامانه های پایه داشته باشیم تا بتوانیم تعریفی از نظام جامع در حوزه سایبری ارایه دهیم.

 وی با بیان اینکه باید در فضای سایبری روابط هم افزا و مشخص باشد، اظهار کرد: ما نیازمند پیمان دفاعی در حوزه سایبری هستیم، کشورهای زیادی هستند که نمی خواهند تحت تسلط فناوری آمریکا در فضای سایبری باشند. ما می توانیم از طریق تشریک مساعی در این حوزه با کشورهای همسو و همفکر هکاری کنیم تا منافع ملی خود را در فضای سایبری حفظ کنیم و گام بعدی این است که نخبگان را به باور و فهم عمومی از موضوع تهدیدات سایبری برسانیم.

 رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: این نگاه عاقلانه نیست، بس است این مدل روشنفکری که در قطاری بنشینیم و از مبلمان زیبای آن و دکوراسیون آن لذت ببریم و ندانیم ریل گذاری این قطار به کجا می انجامد و ندانیم که مقصد قطار کجاست و ما را به چه آسیب های جدی می رساند.

 وی با اشاره به سیاست و استراتژی جدید آمریکا برای تسلط بر جهان از طریق فضای سایبری خاطرنشان کرد: درصدد کارآفرینی و استراتژی آمریکایی ها، توسعه فناوری و سایبری و جمع آوری اطلاعات جزو اولویت های اول آنهاست که با اشراف و تسلط کامل بر حوزه سایبری بر این موضوع تاکید دارند و این موضوع را در ساختار سازمان های جاسوسی زیر نظر CIA‌ مورد توجه قرار داده اند و اولویت آنها در این حوزه زنان، جوانان و کارآفرینان است و تلاش می کنند با پشتیبانی مالی از این افراد حمایت کنند که پشتیبانی مالی این موضوع را در سند مالی CIPتبیین کردند و در قالب حمایت از NGO ها حمایت مالی گسترده ای را مدنظر قرار دادند.

دفاع سایبری می تواند تضمین کننده استقلال در تمام مولفه های امنیت کشور باشد

 رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: آمریکایی ها برای چگونگی اجرای استراتژیک تسلط بر جهان ساختار تولید می کنند.

 وی با اشاره به توانمندی های حوزه نظامی و دفاعی کشورمان یادآور شد: به دلیل ساختار منسجم و توانمندی های دفاعی، پیام این توانمندی برای آمریکا عدم تهاجم نظامی است که البته همواره ما با تهدیدات آمریکا در این حوزه نیز مواجه بودیم اما آمریکایی ها می دانند این کار راه حل جدی نیست، بر همین اساس تمرکز جدی خود را بر حوزه سایبری قرار داده اند و تلاش می کنند در حوزه زیرساخت ها شرکت های تولیدکننده زیرساخت ها را تحت حمایت مالی و سیاسی خود قرار دهند و بر همین اساس تلاش دارند شرکت های اصلی تولیدکننده زیرساخت ها در تمام عرصه ها را تابع پروتکل امنیتی خود قرار دهند. وابستگی امنیتی این شرکت ها به آمریکا موجب می شود تا آمریکایی ها در اجرایی کردن استراتژی تسلط بر جهان موفق باشند.

 سردار جلالی تصریح کرد: در لایحه 2017 آمریکایی ها به ارتش آمریکا در حوزه پدافند غیرعامل ابلاغ شده است که سالی 117 یگان سایبری را برای تهاجم سایبری در کشورهای مختلف سازماندهی کنند و تاکید این دستور در حوزه زیرساخت هایی مانند هسته ای، پولی، ارتباطات، برق و سایر زیرساخت های زیستی است تا بتوانند از این راه کشورهایی را که برای خود تهدید می داند، مورد تهاجم قرار دهد.

 رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: با تعریف این استراتژی اشغالگری سایبری آمریکا تعریف می شود و بر اساس شبکه سازی در حوزه فضای مجازی بسیاری از فعالیت های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ما را سازماندهی می کند و می تواند در قالب این فضا بسیاری از ایده های ناب ایرانی را به سمت خود جذب کند و سازماندهی این ایده ها را بر عهده بگیرد.

دفاع سایبری می تواند تضمین کننده استقلال در تمام مولفه های امنیت کشور باشد

 وی با اشاره به مفهوم اقتصاد دیجیتال مبتنی بر سیاست پولی و مالی آمریکا خاطرنشان کرد: حتی در حوزه اقتصادی تلاش می کند در شبکه های اجتماعی و فضای سایبری نظام پولی و مالی را تعریف کند و این موضوع را در حوزه خدمات عمومی تعریف می کند تا بتواند از این راه استقلال مالی کشورها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد به شکلی که مردم در قالب کاسبی و تجارت به نظام اقتصادی و پولی خارج از کشور متصل می شوند و از ساختار نظام پولی و مالی درون کشور جدا کرده و تحت اختیار سیاست پولی و مالی آمریکا قرار گیرند.

 سردار جلالی ادامه داد: چگونه آمریکا می تواند در شبکه های اجتماعی با دقتی بالا در زمان انتخابات قریب به 95 درصد آرا را پیش بینی کند و بر مسایل اجتماعی و اقتصادی سوار شود و یا در کشور قائله ای به راه بیندازد. تمام این اطلاعات از طریق شبکه های اجتماعی و حوزه سایبری در اختیار آنها قرار می گیرد و بر اساس حجم زیاد اطلاعاتی که در اختیار دارند با پردازش این اطلاعات می توانند تصویری واضح و دقیق در جامعه ما داشته باشند و تمام حوادث اجتماعی را تشخیص و کنترل دهند و این همان اشغال سایبری است. با این حال ما اجازه تصاحب شبکه های اجتماعی را داده ایم و حتی اجازه تصاحب اقتصاد را نیز به او می دهیم و اجازه می دهیم یک شبه چند میلیارد از کشور خارج شود و این همان موضوعی است که موجب می شود تا استقلال مالی کشور از دست برود.

 وی تصریح کرد: با تسلط اطلاعاتی در حوزه سایبری دشمان می توانند با به راه انداختن جریان های آبی و قرمز و یا حمایت و تشویق از یک جریان در تصمیم گیری های سیاسی کشور دخالت کنند و این همان چهره زیبا در ظاهر از تهدیدات است که در قالب توسعه فناوری و سایبری به چشم می خورد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار داشت: در فضای سایبری ما با ترکیبی از فرآیند تهدید و فرصت مواجه هستیم و نمی توانیم تنها نگاه فرصت محور به فضای سایبری داشته باشیم، از طرفی باید با شناخت آسیب ها و تهدیدات یک نگاه جامع به این حوزه داشته باشیم و نگاهی هوشمندانه را تعقیب کنیم و از طرف دیگر باید در حوزه فناوری به موضوع ملی و بومی کردن زیرساخت ها توجه کنیم.

 


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر